Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gruba beka

co robic by nie czuc głodu?

Polecane posty

od poniedziałku nie jadam kolacji i chce jak najdłuzej w tym wytrwac ale dzis mam chyba kryzys:( moze znacie jakies metody zeby nie czuc tego cholernego ssania w brzuchu zamieszkałam z moim chłopakiem i on nauczył mnie jadac przed samym snem klacje - skonczył sie to tak ze w przeciagu roku przytyłam 10 kg :( wiem wiem to straszne dle tego prosze o pomoc

Gość no wiec
polecam otreby z cieplym mlekiem, skutecznie wypelniaja zoladek na jakis czas :)

boje sie co klwiek zjesc bo pewnie jak juz zaczne to nie skoncze na jednym jabłku - znam siebie nie moge popuscic

Gość Zossssssska
to będzie cięzko. ale staraj się tę wodę gdy poczujesz głod pić. może ci pomoże. zjedz coś mało kalorycznego. np. napchaj się kapustą :D

no wiec -----> moze własnie powinna zjadac takie otręby gdzies o 18 myslicie ze wytrzymam na nich do 22

ja czytalam kiedyś że trzeba masować to miejsce pomiędzy nosem a ustami tam gdzie takie małe zagłębienie, poważnie, palcem wskazującym zataczać kółeczka, ale to troche głupio wygląda:)

a myslicie ze moge wode mineralna zastąpic np zwykła przegotowana ? bo mineralka mi sie juz konczy :( super , ze mi pomagacie

Gość no wiec
spokojnie na otrebach wytrzymasz, one sporo pecznieja w zoladku i dlugo sa trawione :)

Gość Zossssssska
ja zawsze piję kranówę. tyle że przegotowaną. wydaje mi się, że jeśli zjadłabyś owsiankę , która eliminuje głód, to nie powinnaś być głodna. a o której chodzisz spac?

Gość Zossssssska
to spokojnie ostatni posiłek możesz jeść nawet do 20. :) kawałek nawet chebka razowego zx chudą wędliną może pomóc :)

Gość maja4
grejpfruty, one zmieniaja smak w ustach i hamuja głód, a mają mało kalorii tak robię, ale już patrzeć na nie nie moge!!!!!

Najlepiej jest zjadać kolację 2,3 godziny przed snem, wtedy przynajmniej nie masz ssania w żołądku.

Gość Shilpa
Patent z płatkami owsianymi jest dobry: j a zawsze brałam łyżkę otrębów i zalewałam wodą, zostawiałam żeby spuchły i nawet działało. Inny sposób to zjeść bardzo białkową kolację, bez węglowodanów - i szczerze ten polecam.

Gość sheaa
Najlepszy sposob: do szklanki (lub polowy)cieplej wody z cytryna wsyp lyzke zmielonego siemienia lnianego, wymieszaj i wypij

Gość Mortycja9663
10 kg to jeszcze nie tragedia uwierz można przytyć i 17kg w ciągu miesiąca to dopiero tragedia :/ nie ? Ale jeśli czujesz głód to przede wszystkim nie koncentruj się na nim, spróbuj zapomnieć, napij się herbaty czerwonej lub zielonej - zabijają uczucie "ssania". Ewentualnie polecam zjeść bardzo lekką kolacje około 17,00/18,00 np. warzywa mrożone czy surowe nic więcej. Są syte i zapełniają żołądek. Pyzatym pamiętaj że po tygodniu czy dwóch organizm się przyzwyczai, żołądek skurczy a Ty nie będziesz już głodna. Powodzenia

Gość Izabela01
sluchajcie dziewczyny to fakt ze woda jest zdrowa i mozna nia zabic glod ale nie mozna jej pic zbyt duzo ja tak robilam pilam wode i pilam fakt chudlam i pilam coraz wiecej i wiecej ze potrafilam wypic 6 litrow dziennie i zamiast chudnac zaczelam tyc a woda jest dla mnie jak narkotyk staram sie jakos ograniczac ale i tak pije bez przerwy a butelki i szklanki z woda sa wszedzie! Moj organizm zaczal zatrzymywac wode w organizimie i nie wiem co juz robic :(

Gość manna33
pić napar z pokrzywy-on działa moczopędnie

Gość Vitalianka
proponuje stosować jakieś preparaty z błonnikiem np vitalio czy jakieś inne., pozatym dobrze zapychają płatki,otręby

Same preparaty nic nie dadzą, jeśli nie będą poparte dietą i wysiłkiem fizycznym. Prawda jest taka, że można jeść kolacje i nie tyć, wystarczy jeść je z głową. Jest mnóstwo produktów, które cię "zapchają" (zaspokoją głód), a nie przytyjesz po nich. Jeśli się poruszasz w ciągu dnia trochę, to kolacja będzie konieczna, jako uzupełnienie kalorii i wartości odżywczych. Zaglądaj sobie na profil Oczyszczanie i odchudzanie - Langsteine, tam znajdziesz różne małokaloryczne przekąski. Polecam ci np. biały ser chudy zmieszany z makrelą, idealne uzupełnienie białka i węglowodanów po treningu, do tego smaczne i nie tuczące..

Gość krótko i na tematttttt
jesli od 18.00 do rana nic nie jesz to spowalnisz na maxa przemiane materii i Twoje odchudzanie toi bezsens Ludzie kiedy Wy wreszcie przestaniecie wierzyć w te idiotyczne mity?????? Dziewczyno, zjedz ostatni posiłek jesli jesteś gldna, jesli chcesz schudnąć to niech to bedzie samo białko (kawałek kurczaka, chudej drobiowej wędliny czy ryba, bądz ew, jajko). Od 18 do rana to za długi czas i twoj organizm przestawia się na tryb oszczedny dlatego w konsekwencji mozesz nawet tyc od tego co zjesz w ciągu dnia....

Gość sdfsdsdsdds]
czemu akurat od 18 nie jesz? przeciez to bzdura! nie je się przed samym spaniem. Jeśli np ktos chodzi spac o 23 to ma chodzic głodny 5 godzin?? bednie

Gość co racja, to racja
odchudzałam się kiedyś przez 8 miesięcy i ani razu nie zjadłam kolacji wcześniej niż o 19.30 - 20.00. a bez słodyczy jakichkolwiek wytrzymałam bodajże tydzień. schudłam 30 kg. było to już kilka ładnych lat temu, a ja do dziś jestem szczupła. więc niektóre mity można o kant dupy potłuc

Gość Magdavon84
Najtrudniejsze są pierwsze 3 dni...I wieczorkiem ćwiczyć po 20 min:)

Gość leeenaaaa
Dziewczyna pyta jak wytrwać bez jedzenia, a wy jej radzicie wpieprzać jabłka (pobudzają apetyt) czy wręcz wysokokaloryczną owsiankę albo otręby?! Moja rada: pij herbatki wspomagające odchudzanie i ograniczające głód. Niejedzenie po 18 to akurat skuteczny sposób na odchudzanie. Spowalnia metabolizm? Wystarczy ruszyć tyłek, to się wszystko wyrówna. Poza tym chodzenie spać z pełnym żołądkiem jeszcze bardziej spowalnia.

Gość Olcia Dubicka
Jeśli odczuwasz głód to jesteś na złej drodze. Dobra dieta jest tak stworzona że na niej nawet na chwilę się nie odczuwa głodu. Zamiast jeść śmieciowe jedzenia i słodycze zacznij jeść coś pożywnego i zdrowego. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)