Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzia1986

czy bede w ciazy???

Polecane posty

jezeli ostatni okres mialam 17 styczniaa a kochalam sie 2 lutego czy wtedy mialam dni płodne???bo nie wiem.chlopak skonczyl we mnie i na drugi dzien rano bylo to samo.okres mam co 28-30 dni.prosze o porade..:)

ale czy to sie sprawdza??? bo w kazdym kalkulatorze wychodzi inaczej.sama nie wiem.

o kurcze....:( to niezle.boje sie.a mimo tego ze bede w ciazy to moge dostac okres czy nie??

ech, z kazdym dniem przekonuje sie ze przydalaby sie jakas edukacja seksualna juz w przedszkolu... mozesz miec okres bedac w ciazy.

Gość no jasne ze przydalaby sie
no jasne ze przydalaby sie edukacja seksualna ale raczej tym ktorzy sami o niej wspominaja... w ciazy mozna KRWAWIC ale nie MIEC OKRES Okres to zluszczanie sluzowki macicy (ze skrzepami) - krwawienie w ciazy zazwyczaj jest brunatnym plamieniem - zywoczerwona krew jest ZAWSZE potencjalnym zagrozeniem ciazy i tak trzeba je traktowac!

Ps; niegrozne krwawienie w ciazy w terminach miesiaczki wystepuje zbyt rzadko zeby o tym trabic jak o chlebie powszednim

a okres to co - nie krwawienie? :o a to czy jest zywoczerwone czy brazowe to inna sprawa. wiec niech bedzie ze poprawiam. moze wystapic krwawienie...

A każdy prostokąt jest kwadratem? :/ Każdy okres to krwawienie. ale nie każde krwawienie to okres Krwawienie w ciąży NIE JEST okresem!!! Miesiączka to pełen proces - od spadku hormonu, do wzrostu innego i krańcowego złuszczenia śluzówki. W ciąży śluzówka się nie złuszcza, w skrajnych przypadkach (liczonych w setkach dziesiętnych procenta) dochodzi do złuszczenia doczesnej w ciaży i jest to potencjalnie niebezpieczne. Jak KAŻDE krwawienie w ciąży. Ale to nie jest okres. Krwawienie z nosa też nazwiesz miesiączką? Albo krwiomocz? Albo krwawienie wynikłe z uszkodzenia narządów płciowych?

Gość aaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbb
Przeciez wiadomo o co chodzilo, ze mozesz krwawic nawet do 3-go miesiáca bédác w ciázy. I moze to nie jest okres od strony technicznej ale kobieta moze to potraktowac jako okres bo nie wiem, ze jest w ciázy a skoro krwawi to sié moze nie domyslac, ze jest w ciázy i ze to krwawienie wystépuje bo cos zlego dzieje sié z ciázá. Mam nadziejé, ze jest to zawile. I akurat zgadzam sié z Ellinká bo wiele osób pisze o takich rzeczach, ze za glowa boli, biorá sié za sex nie majác pojécia o niczym. Zadnej wiedzy o antykoncepcji, ryzyku ciázy, chorobach itp...

Gość aaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbb
Chodzilo mi ze mam nadziejé ze to nie jest za bardzo zawile - sorki

ok to juz o tym okresie wiem.Zastanawiaja mnie tylko te dni plodne.czy w dni plodne jest mozliwosc nie zajscia w ciaze?????? bo mnie sie wydaje ze nie ...:(

Jak nie obserwujesz cyklu to nie masz pewności, że to były dni płodne, tego często nie da się wyliczyć bo zależy od zbyt wielu czynników (od stresu również) więc istnieje szansa, że plemniki nie doczekały dni płodnych, albo dni płodne wystąpiły w innym dniu.Ponadto w 1 cyklu jest nie więcej niż 40% szans na ciążę, więc nie wszystko jeszcze przesądzone. pozostaje czekać.

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbb
A co mówi nazwa DNI PLODNE ? Z takim podejsciem to bédziesz miala gromadké dzieci w wieku 25 lat. (raczej nie podejrzewam, ze jestes starsza). Oczywiscie, ze nie zawsze zachodzisz w ciáze jak masz dni plodne, ale wtedy jest najwiéksza szansa. Dam Ci radé idz do ginekologa i porozmawiaj dokladnie o anytkoncepcji, ciázy, niech Ci da cos do poczytania i wtedy baw sié w sex. Bo widac, ze jeszcze nie dojrzalas. Przepraszam za mój ton ale jak mozna byc tak niedoinformawanym.

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbb
Sorki, myslalam, ze piszesz, ze w dni plodne nie da sié zajsc w ciáze. Przepraszam bardzo. Ale w kazdym razie porada ginekologa dobrze by Ci zrobila

moze jestem mloda bo mam 21 lat i mam juz meza od roku i chcielibysmy dziecko :) ale nie teraz

wiec nie musze isc po porady do ginekologa bo sie zabezpieczalam a teraz tego nie zrobilam i boje sie ze jak nie bede w ciazy to bedzie cos nie tak bo wtedy mialam dni plodne

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbb
Przepraszam, ale napisalas tak jak czasami te histeryczne 14 - sto latki Wiesz, czym dluzej wspólzyjesz ( i czésciej) z jednym partnerem tym trudniej sié zachodzi. Wiékszosc moich znajomych próbowala kolo roku, podobno plemnik aby odzyskac "pelnie sil" potrzebuje kolo miesiáca. Taki swiezutki i mocny jest wtedy. ;)))

a test ciążowy moge zrobić dopiero po dwuch tygodniach czy mogę wcześniej????????

Gość julkkkka
w sam środek bez zabezpieczenia????????? dziewczyno jesteś troche nieodpowiedzialna że zgodziłaś się na takie coś. niewierz w coś takiego jak dni płodne lub niepłodne każda kobieta jest inna i w ciąże możesz zajść nawet w sam okres!!!!!!!!!!!!! jak zdażył się cud i niebędziesz w ciąży to pomyśl chociaż o gumce na przyszłość

Gość paula3333333
hej! ja jeszcze nie dostalam okresu spoznia mi sie ponad tydzien, ale bylam u lekarza i stwierdzil ze on ciazy nie widzi jesli bym byla to bylby to 3-4 tydzien, lekarz robil mi tylko zwykle badanie ale boje sie ze jestem w ciazy

Gość zuzka1986
i dostałam okres.nie jestem w ciazy.a wszyscy pisali ze bede.jednak nie jestem jak mam okres.