Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawa Mańka

Moja koleżakna zmarła na raka jelit.

Polecane posty

Miaiła 34 lata ,osierociła 3 dzieci,od tygodnia mam strasznego doła i depresję ,boje sie ze też to mam.Od 10 lat mam problemy z jelitami ,po tym wydarzeniu umieram ze strachu.Poszłam do lekarza rodzinnego i dał mi skierowanie do gastrologa niestety kolejka jest tak długa ,że trzeba czekać pół roku.Sama już nie wiem może zrobię sobie dla spokoju marker ale nie wiem jaki ,moze ktoś z was wie coś więcej o tej chorobie.Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Bardzo wspoczuje 🌼 A wiedziala o tej chorobie? Czy dopiero po smierci to wykryli?

Gość no zdarza się

Wykryli to wcześniej ale nowotwór był bardzo zaawansowany,dziewczyna miała małe dzieci i materialnie słabo stała ,w służbie zdrowia do specjalisty straszne kolejki i jak doszło co do czego to było za póżno.

Gość paula01
ja nierozumiem - ja wiem ze ludzie nie maja pieniązków - ale zdrowie jest jednym z priorytetów. Jezeli cos Cie martwi - to idziesz prywatnie - gastroskopia kosztuje około 150 zł!. Jednak nie sądze zeby wykrywała raka jelita, raka jelita wykrywa kolonoskopia, a to juz naprawde przerabane.

Właśnie przerąbane ,dlatego tak póżno to paskudztwo jest wykrywane ,ludzie sie wzbraniają przed tym,poza tym zabieg jest drogi prywatnie to ok 500 zł.

Gość wiem co czujesz
Moja znajoma ma raka skory- czerniaka (ostatnie stadium) ;/ Odizolowala sie od wszystkich co jest niestety wielkim bledem :( i czeka na smierc, ktora zdaniem lekarzy nastapi za miesiac ;/ Ma 22 lata ;/ Gdy do niej przychodzimy (znajomi) wyrzuca nas ... plakac mi sie chcebo jestesmy bezradni :( wielekrotnie doradzalem jej wizyte u psychologa (wiem ze moze on zdzialac cuda, bo duzo zalezy od psychiki czlowieka) - nie chciala ... A raka dorobila sie na wlasne zyczenie :( Pojawila jej sie pewnego razu plamka na skorzena plecach ... ktora po pewnym czasie zaczela ropiec ;/ olala to ;/ a wszyscy jej mowilismy zeby poszla do dermatologa ;/

Gość fassolka
Sluchajcie, czy pobolewanie plecow(w dolnej czesci) to musi byc objaw raka jelita?? Miesiac temu przez pare dni odczuwalam taki bol, ale mi przeszlo...

Gość puderniczka1234
kolonoskopia nie kosztuje 500zł. kosztyje poniżej 200zł. Kurde kupujemci ebuty, torebkiza setki złotych a na badania Wam szkoda?!!!!!!Jeśli nie ma strasznych objawów to mozna poczekać w kolejce i zrobić na NFz ale jeśli coś niepoki to nie mozna zwlekać tylko marsz do lekarza!!!!!!!!! To badanie wcale nie jest takie śmiertelnie okropne. Mój brat miał robione i mówił, że jak się naczytał przed zabiegiem wypowiedzi internautów to mało nie płakał w gabinecie (jest dorosłym mężcyzną). Przyjemne to nie ale da się przeżyć. Przecież często chodzi o życie Ja za kilka dni mam gastroskopie udało mi się na nfz - czekałam dwa tygodnie ale nie mam jeszcze skierowania a bez tego mnei nie przyjmą. Niestety do gastrologa najbliższy termin za dwa miesiace więc o skierowanie będę błagać jakiegoś innego specjalistę bo badaniemusze zrobić.

Gość puderniczka1234
przepraszam za błędy

Gastroskop[ie to już miałam robioną w ubiegłym roku ale tej kolonoskopii to sie boje jak diabli ,wiem ,ze wszystko da sie przezyć.

Gość puderniczka1234
zrób badanie. Przecież im szybciej zrobisz tym krócej będzesz się bała. A jak tak będziesz odkładać to cały czas, na samą myśl, będziesz czuła strach. POza tym im póxniej tym gorzej tymbardziej jeśli masz jakieś dolegliwości. Nie zaniedbuj żeby potem nie żałować.

A jakie sa objawy raka jelita? Ktos tu pisal o bolu plecow....to ma cos wspolnego z rakiem jelit....? Bo jakos dziwne to