Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

allegrowiczka8

Co do brokułów ?

Polecane posty

brokuły pyszne z sosem sojowym mniami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sos czosnkowy. Moim zdaniem świetnie idzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serowy
pyszności albo tradycyjna bułka tarta zrumieniona na maśle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serowy
albo samo masło położone wiórkami na gorące brokuły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja daję rozpuszczone masełko z czosnkiem z praski (można też dorzucić zezlocony na patelni słonecznik)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frau Schwarz
brokuły zapiekane w sosie beszamelowo pomidorowym, mmmm pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serowy
tak jak Ewa, tylko zrumienione płatki migdałów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Moniką
Nie polecam brokuł w sosie jogurtowym.Robiłam i nie jest zjadliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serowy
dwi łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy dwie łyżki mąki - i robimy leciutka zasmażkę (nie moze sie przyrumienić). powoli wlewamy na patelnie pół szklanki mleka i mieszamy, żeby nie było grudek, POtem do masy wlewamy pół szklanki bulionu (np. z kostki) i dalej mieszamy. Solimy, pieprzymy i na końcu dodajemy starty żółty ser chwilkę trzymamy na ogniu - aż sie ser stopi i gotowe - całośc trwa może z 15 min góra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serowy
albo po prostu smietanka +serek topiony + przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lllimonka
Witam. Wlasnie skonczylam uczte brokułową. Zrobiłam sosik z przepisu "serowy" ,polałam brokuły. Do tego ryz i miód w buzi! polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Parnica
Z sosem tzatziki:) pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki masz problem kasiu
nie kupuje brokułów ,nawet nie wiecie jakie tam robale owlosione siedza :( albo wymoczcie w occie przed gotowaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wg mnie najlepsze są brokuły w sosie beszamelowym albo holenderskim a mające spełniać rolę sałatki - na zimno - w sosie jogurtowym lub bez sosu, dobrze przyprawione, jak ktoś toleruje, to z odrobiną octu winogronowego, z posiekanymi orzechami włoskimi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najczęściej smażę brokułu na oliwie/oleju z drobno posiekanym czosnkiem a pod koniec dodaję dużo suszonej bazylii i takie lubię najbardziej - bez żadnych sosów, ewentualnie z tym beszamelem ale przygotowywanym bez dodatku soku z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka malinka
Ugotuj brokuły, gdy będą miękkie, odcedź i podziel nożem na dość duże kawałki. Wymieszaj z gęstą śmietaną, dodaj posiekany czosnek, sól, pieprz. Na patelni podsmaż jeszcze jeden ząbek czosnku, dodaj pokrojone i przyprawione kawałki piersi z kurczaka, poczekaj, aż się usmażą, po czym dodaj ten sos brokułowo-śmietanowy. TO JEST PYSZNE! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka malinka
Aha, pasuje do ryżu i makaronu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×