Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mijuriaa

wpadka?

Polecane posty

Gość mijuriaa

jak mozna zajsc w ciąże zabezpieczając sie prezerwatywą? wykluczając, że jest np uszkodzona

Gość mijuriaa
wykluczam takie rzeczy ja zsunieta prezerwatywa, zalozona na poczatku tak jak to powinno byc Zastanawia mnie jak moze dojsc do wpadki po prostu Współżyje ale o wpadce nie ma mowy tak mi sie wydaje skoro jest prezerwatywa

Gość mijuriaa
napiszcie jesli sie mylę

Gość mylisz sie
:D

Gość camelcia
Mylisz się niestety. Nigdy nie ma 100% pewności nawet przy tabletkach , tym bardziej przy gumkach. Jako przykład- moim znajomym tydzień temu urodził się śliczny synek. Nigdy nie pękła im gumka, nie zsunęła się i używali jej tak jak trzeba. Nie wiadomo dlaczego tak się dzieje ale nie takie rzeczy się zdarzały , to jest natura ona rządzi się swoimi prawami i czasem bardzo nas zaskakuje.

Gość mijuriaa
Nie strasz:) no to nie wiem jak to jest możliwe Widocznie nie uważali;) ale dzieki za odpowiedz o taką mi chodziło

Gość mijuriaa
ojj zreszta nie robilas tego z nimi wiec nie wiesz czy wszystko poszlo ok;) Prosze o kolejne dowody a tabletkom nie ufam:D

Gość mjdv
Kto wie jak jest wpadka po angielsku?

Gość proponuje abys obejrzala
to znajomi nie sa szczerzy i nie chca sie przyznac, ze zaszaleli. prawidlowo uzyta prezerwatywa, ktora sie nie zsunela ani nie pekla nie przepuszcza plemnikow bo niby jak? to jest nie logiczne.

Gość elle.
Wpadka przy prawidlowo zalozonej prezerwatywie, w odpowiednim czasie jest praktycznie niemozliwa. Niektore panie po prostu dopomagaja tej wpadce, czego nie rozumiem...

mowienie, ze dobrze uzywana prezerwatywa zawodzi o tak jak mowienie, ze stosunek przerywany jest natykoncepcja....tragedia...czuje sie jak w sredniowieczu;/

Gość camelcia
A słyszałyście o czymś takim jak wskaźnik Pearla? Wg niego: Prezerwatywa:Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody wskaźnik: 3,0 tzn że 3/100 zachodzi w ciąże. Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody: 14,0 Nie wiem jak to się dzieje ale się dzieje. Nie ma 100% metody. Nie byłam ze znajomymi w łóżku nie oglądałam prezerwatywy nie mam dowodów na to, że nic im nie pękło ale dziewczynie przez myśl nie przeszło że może być w ciąży bo przecież się zabezpieczali i nic się nie stało, chodziła na zajęcia w labolatorium, pracowała przy szkodliwych odczynnikach które mogły zaszkodzić maluszkowi myślicie, że gdyby podejrzewała że może być w ciąży bo gumka się np zsunęła nie zrobiła by testu żeby się upewnić tylko ryzykowała by do 3 miesiąca ciąży?

Gość mijuriaa
czyli mam racje tak? bo jestem przekonana ze daje 100% zabezpieczenie Przecież nie przesiąka;)

Gość camelcia
Powiem tak: ja też ufałam prezerwatywą, teraz ufam tabletką ale jedyną 100% metodą jest szklanka wody zamiast. Chyba, że partner jest bezpłodny wtedy to nawet stosunek przerywany który nie jest metodą też jest 100% :)

Gość to ze czegos
to, ze czegos nie rozumiesz nie znaczy, ze nie istnieje dziewczyna post nad twoja wypowiedziaa przekleila co mowi wskaznik pearla - PRZYPRAWIDLOWYM STOSOWANIU ROCZNIE 3 NA 100 KOBIET ZAJDZIE W CIAZE.

nie wiem jak moza zyc z taka swiadomoscia;/ przeciez plemniki nie sa w stanie przedostac sie przez prezerwatywe i wiem co pisze, bo podobnie jest z wiruem hiv, ktory jest o wiele mniejszy od plamnika. widocznie wskaznik bierze pod uwage przeniesienie spermy w inny sposob np. przelanie sie przez prezerwatywe albo cos podobnego, ale jesli nie ma widocznych oznak wycieku spermy to nie ma mozliwosci aby plemniki sie przedostaly. proste.

Gość camelcia
Oczywiście, że wskaźnik bierze też pod uwagę np. przelanie się spermy wtedy: Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody: 14,0 czyli w ciągu roku 14/100 zachodzi w ciąże. Wiem, że trudno to pojąć ale tak się dzieje. Widocznie te 3/100 mają wyjątkowego pecha ! Tak samo jak 1/1000 która stosowała tabletki zgodnie z zaleceniami i zaszła w ciążę. Ja nie mówię, że teraz trzeba mieć schizy że już nic nie działa ale takie są fakty nie ma 100% metody mimo, że w głowach nam się to nie mieści. Każdy stosunek może zakończyć się ciążą czy nam się to podoba czy nie. Nie mówię żeby nie ufać prezerwatywą bo po to one są aby im ufać i cieszyć się seksem ale ciąża może się przytrafić wbrew zdrowemu rozsądkowi.