Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIKADO123456

USG 4D

Polecane posty

Gość MIKADO123456

cześć dziewczyny jestem obecnie w 11 tygodniu ciąży, za 2 tygodnie wybieram się na badanie USG4d. W ziązku z tym mam pytanie, czy w mogę już nagrać badanie na kasetę lub płytkę?, czy poczekać z tym az ciąża będzie trochę starsza? zastanawiam się czy dzidziuś będzie już na tyle widoczny?

Gość MIKADO123456

ja robiłam 3d i 4d w 22tygodniu ciąży i było widać buzie i rączki bardzo ładnie ale 12 tydzień to troszke wcześnietym bardziej ze to badanie troche kosztuje!może narazie idź na normalne usg a z tym powstrzymaj się do 22 tygodnia bo wtedy widok jest naprawde nieoceniony!a w 12 tygodniu cóż no niewiele zobaczysz.chyba żecię stać na to by potem kolejny raz iść.zdrugiej strony to badanie usg jest duzo lepsze niż normalne bo lekarz może sprawdzić czy naprawde jest wszystko ok.bada przepływ wód przezmózg i krwi przez serduszko. mi z bliźniakami sprawdził czy nie podkradają krwi sobie czego przy normalnym usg nikt mi nic takiego nie mówił! ogólnie badaniepolecam i teraz sama nie wiem co powinnaś zrobić! pamiątka niesamowita!

Ja sądzę, że za wcześnie na to badanie. Najlepiej zrobić to w 24-26 tygodniu. Wtedy dziecko jest najlepiej widoczne.

Gość MIKADO123456
dzięki za opowiedź, badanie będę robiła 2 razy- takie mam zalecenie mojego lekarza ( myślę że pójdę za waszą radą i nagranie zafunduję sobie jednak przy tym drugim razie. pozdrawiam

A tak z ciekawości - nagranie dodatkowo kosztuje? Bo ja płaciłam normalnie zawsze - bez względu na to czy chciałam mieć płytę czy nie. Zresztą zawsze miałam swoją płytę i mnie lekarz przed badaniem pytał czy nagrywać. To jest tylko kwestia włożenia płyty do aparatury i naciśnięcie jednego guzika - wtedy to co jest na monitorze przez całe badanie nagrywa się na płytę. Jak ktoś sobie za to życzy dodatkową kasę, to moim zdaniem jest już przesadą. Ja bym nagrała. Mam wszystkie zdjęcia z usg od początku, nawet jak tylko kropeczkę było widać. Nawet jak jeszcze nie ma rączek i nóżek rozwiniętych to przecież i tak jest naszym maleństwem :-) Tym bardziej że badanie tak czy tak będziesz robić

Gość MIKADO123456
moje badanie będzie kosztowało 200 zł- za taką cenę chyba nie pobierają dodatkowych opłat za nagranie- mam nadzieję , to byłaby już przesada

kurcze ja pamietam ze u nas chyba byla dodatkowa oplata za nagranie i my polacilismy 230 za bliżniaki a siedzieliśmy godzine, wiem ze przy jdnym bylo 180 i 30 minut a jakas doplata za nagranie byla też, ale to 3 lata temu!

Dlatego (moim zdaniem) jeżeli badanie będziesz robić mimo wszystko, to powinnaś sobie nagrać swoją fasolkę. Będzie to niezwykła pamiątka :-)

Gość danis
mikado nie pobierają dodatkowej oplaty i nawet cd dają za darmo (powiedzmy ) jasne że można też mam takie nagranie

JAK MASZ OCHOTE TO NA MEJLA PRZEŚLE CI NAGRANIE Z 22 TYGODNIA TO ZOBACZYSZ JAK WYGLĄDA

Gość marlena2345
dziękuję, to bardzo mile :), ale poczekam na nagranie swojego dzidziusia :) pozdrawiam

Ja mam jedyne ładne filmy 3D właśnie z USG z 12 tygodnia. Lusia się bardzo szybko obróciła na główkę, na pozostałych USG było widać tylko pupę. Lekarz gniótł brzuch żeby zobaczyć przez ułamek sekundy czy podniebienie jest całe - nawet nie kazałam nagrywać tego filmu.