Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość need4speed

Jestem Informatykiem/Programista odpowiem na kazde pytanie. Prosze pytac

Polecane posty

Gość need4speed

Gość wklejam swój problem
Próbuję postawić swój własny serwer WWW (tak w ramach ćwiczeń), ale mam problem. Mam łącze neostrady, ruter i 3 komputery w sieci. Na jednym z nich mam zainstalowanego Apache'a, serwer pocztowy (hMailServer) i ftp (FileZilla Server), systemem operacyjnym jest XP. Wszystko jest w zasadzie skonfigurowane. Problem jest tylko z domenami. Domenę mam założoną na dyndns.com. Załóżmy, że jej nazwa to glownadomena.dyndns.org. Mam założone jeszcze 3 domeny domena1.dyndns.org, domena2.dyndns.org i domena3.dyndns.org. Oczywiście Apache jest odpowiednio skonfigurowany, a na ftp-ie są odpowiednio katalogi: glownadomena, domena1, domena2, domena3. W ruterze mam ustawione, ze glownadomena.dyndns.org "maskuje" moje zmienne ip. I tu dochodzimy do sedna problemu. Problem jest taki, że po zresetowaniu rutera zmienia się oczywiście adres IP i na stronę glownadomena.dyndns.org mogę wejść bez problemu, ale na strony domena1.dyndns.org, domena2.dyndns.org i domena3.dyndns.org już nie. Co mam zrobić, żebym mógł wchodzić na wszystkie swoje domeny? Odpowiesz mi na to?

Gość gimazjalystka
jak usunąc trojana , jak NOD32 mi nie dą rady i nne wynalzaki też :-(

Gość ja mam pytanie
Dlaczego jak włączam rano komputer,to musze go kilka razy resetowac,zeby byl internet?Mam tego live boxa,ale kiedys nigdy taksie nei zdarzało!

Gość emenemsesese
jak sprawdzić, czy na gg ktos ukrywa sie na niewidoku?:P

Gość need4speed
jak pamietam na dyndns dostajesz programi/skrypcik ktory masz uruchomic w chwili zmiany IP. Moze napisz sobie skrypcik ktory co 5 min sprawdza wychodzacy IP i w chwili zmiany IP uruchomisz program/skrypt aktualizujacy DYNDNS.

Gość odpowiedz moze najpierw
NA TE KROTKIE PYTANIA? a raczej na te,na ktore jest krotka odpowiedz ;)

Gość wklejam swój problem
Programiku nie ściągałem bo mam ruter i tam ustawiłem, żeby aktualizował ip dla domeny glownadomena.dyndns.org i aktualizuje, ale tylko tą jedną, a co z pozostałymi trzema?

Gość athjh
jak abedzie pogoda w weekend?

Gość pytanie mam
Jak shackować komputer emacsem przez sendmail?

Gość need4speed
KONIEC SWIATA nastapi wtedy gdy odlaczymy obciazenie od idealnego zrodla pradu :)

Gość ja mam pytanie
no odpowiadasz czy nie?

Gość need4speed
posrałem się :o nie znam odpowiedzi

Gość hejhejhejjjjjjjjjjjj
1 Jak poprawic predkosc komputera?-poustawialam, pokasowalam i dalej sie slimaczy. Sformatowac nie moge a byloby najlepiej bo nie mam dyskietki programu-proglam byl fabrycznie zainstalowany. 2 Predkosc otwierania stron jest okroooooooopna-zmienilam z IE, ktory dzialal na poczatku dobrze na Opere, troche lepiej ale moglo by byc jeszcze lepiej. Z gory dziekuje