Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeLLL

Zmeczenie

Polecane posty

Gość eeeeeeLLL

Witam Chcialbym spytac czy mozna zaraadzic zmeczeniu/sennosci w jakis inny sposob niz kofeina ?:) Niestety ta sesja mnie wymeczyla juz ( a to jeszcze nie koniec:P)- studiuje 2 kieurnki, jeden dziennie a drugi w tyg. W ostatnich 2-3 dniach odczuwa straszne zmeczenie, wstaje - pochodze troche po mieszkaniu i juz moge isc znow spac:P a najgorsze jest jak zaczynam sie uczyc - wtedy to juz wogole sennosc:P Nie wiem, jakies witaminy czy srodki ktore moglyby wzmocnic koncetracje i wyeliminowac sennosc? Problem w tym ze dzien mi sie z noca poprzestawial troche.. im pozniej tym mniej zmeczony jestem:D W dodatku przed tyg zaczalem w przerwie nauki sypiac po 1-2h ok 17 ...teraz jak tego nie robie to czuje sie jak zombie:) Pozdrawiam:)

Gość eeeeeeLLL
yy yjeden zaocznie drugi w tyg:D

Gość eeeeeeLLL
up...no zaden student nie zna metody :D:D

Gość ________________
Polecam herbatkę z TYMIANKU! (takiego przyprawowego - to chyba tańsze jak z Herbapolu). Samą lub jako składnik mieszanek np z szałwią. Napar sporządzamy biorąc łyżkę suszonego ziela (ja mam swój świeży - rewelacja, wtedy daję garstkę) na półtorej szklanki wody - pić 3 x dziennie po 1/3 szklanki. Ostrożnie, nie więcej. Ceni się tymianek za działanie bakteriobójcze oraz za to, "że jest wrogiem toksyn": nie dopuszcza do zatruć lub usuwa ich skutki, przeciwdziała nadmiernej fermentacji w przewodzie pokarmowym, tonizuje i ułatwia trawienie. Ponadto, po posiłkach intelektualiści powinni popijać herbatkę z tymianku (zamiast zwykłej herbaty), gdyż podnosi poziom inteligencji, zwalcza senność i pozwala dalej pracować umysłowo bez zmęczenia. Rewelacyjny dla studentów w czasie sesji i nie tylko. Wspaniała w smaku i "stawia na nogi", sprawdzona m.in. w czasie dłuższej podróży dla kierowców!

Gość a co poradzicie jak nie lubie
kawy...? U mnie w pracy wszyscy pija... Pracuje teraz po 14h dziennie i jestem notorycznie padnieta. Cos na orzezwienie ;) Ten tymianek to dobry? Bo guarana nie dziala :P

Gość ________________
Napiszę jeszcze raz: Herbatka z tymianku - wspaniała w smaku i "stawia na nogi". :D

znaczy cio? Biore przyprawe i zalewam wrzatkiem?? Tybie tymianek ale jakos mi sie to specjalnie nie komponuje ;) sprawdze :P

Tybie =Lubie (PS. na gardlo mam tabletki Tymianek i Podbial - fajne sa ;) )

Gość qbus
witaj! pijesz niewlasciwa kawe i na pewno niewlasciwie sie odzywiasz, przy 2 kier naraz jest to normalne. mialem pacjentke niedawno tez 2 kierunki, skonczyla sesje przyszla do mnie to wygladala jakby miala za chwile zasnac, taki mis koala ;p zrobila sobie u mnie analize wlosa i faktycznie wyniki wskazuja ze jest troche wyczerpana. Jesli chcecie by cos doradzic piszcie na e-mail, na kazdy odpowiem z przyjemnoscia :)

Gość eeeeLLL
Dzis spalem w nocy ok 4h...rano zaczalem sie uczyc... w ciagu dnia probowalem z 10razy zasnac i ...wogole spac nie moge, normalnie Insomnia mnie dopadla;/ jestem zmeczony ale spac nie moge heh;/ Heh no raczej regularnie i dobrze sie nie odzywiam... ;/

Gość _______________
Może masz za dużo amoniaku w organiźmie. Zażyj kilka tabletek Hepatilu. HEPATIL zawiera asparaginian ornityny, witaminę B1, witaminę B2, witaminę B6. Działanie: HEPATIL przyspiesza procesy odtruwania organizmu, głównie z amoniaku. Dawkowanie: Doustnie dorośli i dzieci w wieku szkolnym: 3 razy na dobę 1-2 tabletki popijając płynem.