Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enka 24

prosze o interpretacje wyników - czystość pochwy

Polecane posty

nie znam się a wizyte mam dopiero w pn wiem, że cytologia ok bo I gr ale czystość pochwy może mi ktoś poradzić? czystość pochwy: leukocyty pojednycze, nabłonki dość liczne, flora bakteryjna: liczne ziarnistości, drożdżyca - , pałeczki kw mlekowego - , r zęsistek pochwy - , 2 próba kontrolna dodatnia mam białe upławy od tygodnia i boli mnie w jednym mieejscu w podbrzuszu dlatego marwtie sie... Z góry dziękuje

leukocyty ok nabłonków trochę za dużo - duża ich ilość świadczy o stanie zapalnym liczne ziarnistości - tutaj coś nie tak, możliwe, że masz infekcje bakteryjną i myślę, że powinnaś zrobić posiew z pochwy w kierunku bakterii z antybiogramem drożdżycy nie ma - ok pałeczek kwasu mlekowego NIE MA! - to bardzo niedobrze, bo to pozytywna flora bakteryjna i im jest jej więcej tym lepiej. stanowi naszą naturalną obronę organizmu przed patogenami. koniecznie kup i łykaj lacibios femina, zeby dostarczyć niezbędnych lactobacillusów rzęsistka nie ma - ok gdybyś jeszcze miała za wysokie ph, to świadczyłoby tym bardziej o infekcji bakteryjnej. pozdrawiam

wielkie dzięki wybrałam się na te badania bo mam białe upławy od tygodnia i ból który mnie trapi a lacibiosfemina biore dopochwowo w pn mam wizyte i denerwuje się!!!