Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamimi_

Ile płacicie niani za godzine, jakie macie sposoby aby kontrolowac jej prace?

Polecane posty

Gość mamamimi_

niedługo zostawie dziecko z nianią, mała ma dopiero 3 miesiące, ciężko mi zaufać obcej osobie. tym bardziej ze dzis powstał topik o znecaniu sie opiekunek nad dziecmi poradzcie cos...

Ja wybrałam żłobek, ale syn miał wtedy 19miesięcy. Z żłobka byłam baaaaaaardzo zadowolona. Był to żłobek dla dzieci od 1 roku życia. Nianie miałam tylko raz, gdy moja siostra miała ślub, ale była to moja przyjaciółka od szkoły podstawowej (dla mnie ona jest jak siostra):):):). Obcej kobiecie nie potrafię zaufać!

Gość nie to perek
Nie przesadzaj, w tv zawsze pokazują jakieś wynaturzenia, to tak samo jak z wypadkami samolotów. Możesz na początku nie zostawiać z nia dzieci na dłużej niż 3 h i zobaczyc, czy są zadowolone, czy nie są niespokojne.

Gość nie to perek
kurde jakoś mi sie wszystko pieprzy 3 miesiace, hm ja też jestem raczej za żłobkiem nież za nianką

Gość mamamamamama
ukryta kamera - najlepszy sposob .... od razu zobaczysz jak to wszystko naprawde wyglada jak zamkniesz za soba drzwi ...

kochana nie zaczynaj tego tematu bo nietoperek powie ci ze za malo placic chcesz ze za gowno nikt nie bedzie pracowal kto inny powie ze z gowniar nie zostawiaj a inni kaza ci 2000 placic komus tylko dlatego ze mawyksztalcenie pedagoga a moze nie miec powolania i znajdz juz topik byl dzisiaj

Gość nie to perek
tyna, poszukaj, może akurat znajdziesz kogoś, kto bedzie sie cieszył, że może za darmo zdobywac jakże wspaniałe doświadczenie przy twoich rozkosznych dzieciątkach

wiesz co mam dosc poszukiwan bo takich ludzi jak ty ktorzy wlasnie uwazaja ze dziecko bedzie siedzialo grzecznie na kszeselku a ty przy kawce przed tv i beda ci placic dwatysiaki jest duzo a ja szukam pracownika ktory bedzie sie sprawdzal i ktory zasłuży na wieksze pobory i kogos kto ma do tego dryg a nie kogos jak ty ktory uwaza ze ma ale tak naprawde to do narzekania!

Gość nie to perek
ja żadnymi bachorami nie mam zamiaru sie zajmować, więc się nie obawiaj za to ty szukasz niewolnika, a nie niańki powodzenia

sory jesli niewolnikowi podstawia sie herbate pod nos i chce wolne to sie daje jesli niewolnik prosi cie wczesniej o zaplate i dostaje i jesli rozmawiasz jak z rownym soie a nie rozkazujesz i jesli sama myjeszpupe dziecka i nie obciazasztym niani sama gotujesz i podajesz gotowe tylko zeby popatrzyla jak jedza a wczesniej owszem karmila niania ale zadko i wchodzisz a osoba siedzi i telefonem sie bawi zamiast czyms dziecko zainteresowac i jesli za wekendy jak mam zjazd chce placi wiecej o 2 zl to jest niewolnictwo 2-3 raxy w tygodniu do dzieci na 4 godziny a co ja jej kaze ze szmata ganiac a wogole dzieci i zabawa z nimi to niewolnictwo? a i moje dzieci to nie bachory -moze twoije ale nie moje!!!

Gość jestem nianią
mam fajne dziecko do pilnowania jak śpi to gotuje mu zupkę cos sprzątne itp. mam 20 na godz

Gość nie to perek
ja mówię ogólnie, a nie o tym twoim egzmplarzu twoja stawka to 4 zł, więc nie wywijaj kota ogonem do góry

Gość jestem nianią
acha Kraków

nitoperek tylko do dzieci 4 godziny do zabawy, inaczej bymplacila gdyby zajmowala sie dziecmi ktore nie chodza i ktore potrzebuja opieki ja maleńkie dziecko alezlituj sie nie mam zamiaru placic komus kupykasy kto nawet nie umie sie z dzieckiem bawic i przeczytaj moje wypowiedzi na poprzednim forum, że za te same godziny niania ktora jest swietna i nam odpowiada(niestety zajeta) dostala bydwarazy tyle co ta.sor ale jak nie widzisz efeitow to za co mam placic?przeszlam z nianiarozmowe i bylo ok przeztydzien i nawet myslalam poprawila sie i dam jej ta podwyzke tylko tak po fwuch tygodniach zeby zobaczyc czy to zmiana tak na dluzej i mysle zachece ja do dzialania-ae dziewczyna nie umiala wziaść tego pod uwage i nawala dalej. wiesz owszem placila bym wiecej niani jesli by tego byla warta a i jak wczesniej mowilam u nas sa inne stawki i 4 zl to bardzo duzo. i wlasnie krakow a nasze miasteczko to fwie rozne sprawy bo u nas wynajecie mieszkania 3 pokoje w bloku naparterze w super stanie kosztuje 800 i w tym oplaty a w krakowie jaks 2000 sie zamknie to pewnie sukces.inne miasto inne zarobki

nie no jak wezma nianie na wekend i na kilka godzin to wiecej zaplaca ale 20 za godzine to troche duzo wychodzi albo u milionerow siepracuje

tyna nie denerwuj się:) niech mówią co chcą. Ja jak bym miała niani dać 20zł na godzinę to wolałabym do pracy nie pójść:), bo musiałabym do tego interesu dołożyć:). Z tego co się orientuje to Twoje dziewczyny nie są takie małe, więc może lepszym rozwiązaniem będzie żłobek czy przedszkole?

no chce je dać bo juz czas na ontakt z dziecmi i wole miec sprawdzona opieke a nie znowu w ciemno...

Gość Agulka789
Kurcze, ja będę potrzebować niani prawdopodobnie od września a mieszkam koło Krakowa. Ale tak prawdęmówiąc to strasznie się tego boję. w ogóle nie wiem jakie są stawki :-(

Gość mamamamamama
Bialystok, za godzine place 8 zl, dziecko 1.5 roczku. Niania nie ma wyksztalcenia pedagogicznego. Tak jak wczesniej poradzilam, mamy pionstalowane kamery. dzieki tem wiemy co tak naprawde sie w domu dzieje ... Taka moja rada....

Gość Agulka789
To jest wieś 15 km od Rynku w Krakowie. jak mam szukać takiej opiekunki?? Na co patrzeć i jak ją sprawdzić. Będę potrzebować po wakacjach więc kiedy mam zacząć??

mamamimi_ - 1. szukaj osoby z doświadczeniem (referencje pisemne, sprawdzaj dzwoniac) 2. na rozmowie pytaj o bardzo konkretne rzeczy (nie tylko fiu bździu typu dlaczego pani sie zajmuje dziecmi, ale np. co zrobisz, jesli dziecko...[i tu. np. zakrztusi się) 3. zaproponuj pracę przy monitoringu (nawet jesli to atrapa :P ) 4. rób "niespodziewane" wizyty 5. spisz dane z dowodu osobistego :)

dlaczego tak bardzo wszyscy chca nianie-pedagogow? przeciez dla noworodka chyba wazniejsze jest zeby ktos mial umiejetnosci pielegnacji niemowlaka, a nie wyksztalcenie pedagogiczne...wiec chyba lepiej pielegniarka/polozna?