Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabłąkana w myslach

Czy to obsesja bo to lecze

Polecane posty

Gość zabłąkana w myslach

Mam uczucie że mnie ciągle ktos obgaduje jak ktos ze mna rozmawia analizuje jego każde słowko jak sie śmieje to nie do mnie tylko ze mnie i o wiele więcej jest tego już mi sie nie chche chodzić na gimnastyke jedno co mnie trzyma przy silach to praca bo mam kontakt z ludżmi a oni daja energie .Nie potrafie sie zamknąć przed ludzmi chcoiaz próbowalam.Nie umiem kocham ich za to że sa. A juz wydawało mi s ie że było naprawde dobrze.Złudzenie więc nadzieja niewielka na jakiekolwiek zmiany

Gość vhhyy
masz schizofrenie?

Gość zabłąkana w myslach
nie wiem

Gość vhhyy
masz stany lekowe? czy wiele swoich czynow oceniasz w kategoriach moralnych - szatana i Boga?

Gość zabłąkana w myslach
ale schizofrenicy nie lubia ludzi raczej sie ich boją

Gość raczej masz komplexy

Gość zabłąkana w myslach
może masz racje tylko że ja nie musze sie wstydzic swoich czynow ale masz racje to dotyczy czegos czego nigdy nie zrobilam a wyszło na to że zrobilam to cos jak oczywista oczywistośc tylko niestety nieprawdziwa złudzenie optyczne

Gość vhhyy
ja nie pisze ze musisz sie wstydzic natretne mysli o charakterze seksualnym, za ktore czujesz sie winna i probujesz je wygnac z lowy? masz idealistyczne podejscie do swiata? masz bliskie kontakty z ludzmi czy raczej powierzchowne?

Gość zabłąkana w myslach
baaaaardzo powierzchowne i to moja bolączka bo zdaje sobie z tego sprawe

Gość vhhyy
a masz zdiagnozowana schizofrenie? jestes obsesyjnie religijna?

Gość zabłąkana w myslach
obsesyjnie nie wierze że tylko wiara daje mi poczucie bezpieczeństwa

Gość vhhyy
trudno orzec co z toba moze byc schizofrenia, moze byc borderline (czyli pogranicze miedzy norma a psychoza) moze byc norma na norme jestes zbyt abstrakycjna . na przyklad piszesz ze ne chodzisz na gimnastyke. jakby ktokolwiek tu na forum wiedzial o co chodzi. tak czy inaczej, ostatecznie - co za roznica i zdrowi i chorzy tak samo sie boja i tez maja natretne mysli. zdrowi jedynie nie przekroczyli granic, za ktora uniemozliwia im to normalne funkcjonowanie

Gość zabłąkana w myslach
teraz psychoza ale doprowadzil mnie do tego incydent jak juz Ci pisalam mam powierzchowne przyjaznie po jakims tam moim incydencie trzy lata temu trudno mi było cokolwiek zmienić i

Gość vhhyy
wytlumacze ci na czym polega schizofrenia kazdy czlowiek inteligentny musi na codzien dawac sobie rade z roznymi myslami. niektorzy zostali wychowani tak, ze seks jest brudny wiec jesli o nim mysla lub czuja do kogos agresje, nie chca przyjac do wiadomosci, ze to oni sami moga to czuc. zdrowy czlowiek uwaza za normalne ze mysli o seksie, czy jest na kogos zly. ale chory nie potrafi sobie z tym poradzic. czulby sie winny. dlatego dzieli mysli w swojej glowie na te, ktore akcepuje i ktore nazywa soba i na te, ktorych nie akceptuje. woli wierzyc, ze one biora sie z innego zrodla, ze ktos (szatan, ufo, oni) umieszcza je w jego glowie stad bierze sie rozdwojenie jazni - podzial w tozsamosci. czlowiek akceptuje tylko czesc swego ja. wydaje mu sie ze slyszy czyjes glosy a to sa jego mysli, ktorych nie akcepuje i uwaza za cudze. wydaje mu sie, ze boi sie tych glosow ale tak naprawde boi sie ciemnej czesci swojeo ja zdrowi ludzie tez tak maja. boja sie czesci siebie, wypieraja pewne mysli. ale nie az tak silnie, by pojawilo sie takie uczucie, ze to kto inny

Gość chgjhk
nie rozumiem jak mozna mówić komus ze ma psychoze/zaburzenie osobowosci czy inne takie po tym jak napisal kilka zdan na forum... :o

Gość chgjhk
lekarze robią różne testy, do tego wywiad szczegółowy i nie zawsze wiadomo, a Ty potrafisz to stwierdzić po kilku zdaniach? Myślę że ostrożnie z takimi diagnozami na forum..

Gość vhhyy
trudno orzec co z toba moze byc schizofrenia, moze byc borderline (czyli pogranicze miedzy norma a psychoza) moze byc norma a kto tak mowi?

Gość vhhyy
ja tylko pytalam czy ma zdiagnozowna schizofrenie a autorka napisala ze psychoze

Gość chgjhk
"moze byc schizofrenia, moze byc borderline " - Ty tak mowisz :) dobra, nie chodzi o to. Powiedziałaś tez ze moze być norma. Ale nie o to idzie. nie uwazasz ze mowic komus na forum internetowym: moze masz schizofrenie, moze jestes borderline jest co najmniej ...dziwne? to złe słowo.

Gość vhhyy
nie, nie uwazam uwazam ze zarowno ludzi psychicznie chorych jak i zdrowych nalezy traktowac normalnie dziewczyna czuje niepokoj a jesli ma stany psychotyczne to bynajmniej nie wynikaja one z tego ze za duzo sie z nia rozmawia tylko z tego ze za malo autorko-nie wydaje ci sie . teraz mowimy o Tobie :D

Gość chgjhk
"uwazam ze zarowno ludzi psychicznie chorych jak i zdrowych nalezy traktowac normalnie" też tak uważam, ale to nie ma tu nic do rzeczy. chodzi mi jedynie o aspekt etyczny tej sytuacji. I o to że diagnozować należy ostrożnie w ogóle, a już na pewno nie należytego robić na forum.:)

Gość masz sporo kompleksow
:o

Gość vhhyy
alez ja nie diagnozuje nie jestem terapeuta ja tylko rozmawiam z autorka, ktora po to wlasnie zalozyla temat

Gość chgjhk
sama sobie zaprzeczasz. Ale zostawmy to juz, nie cchę sie sprzeczać :)

Gość vhhyy
nie zaprzeczam sobie naprawde mozna dostac swira autorka pisze ze ma powierzchowne kontakty z ludzmi a dlaczego? bo od dylematow glebszych niz "co poczac ze zla tesciowa" kazdy odwraca sie jak od smierdzacego jaja aspekt etyczny? alez ty slowa nie wypowiedzialas do autorki tylko dyskutujesz ze mna to jest etyczne? nie bardzo i nie dyskutujesz dla dobra autorki tylko najwyrazniej masz aspiracje by zotac psychologiem, lub nim estes i poczulas sie zagrozona moim zbyt elokwentnym jak na forum internetowe wywodem wiec z kim tu o etyce mam dyskutowac?

Gość vhhyy
autorko masz odpowiedz ludzie boja sie myslec o takich sprawach i nie chca na tekie tematy rozmawiac

Gość chgjhk
yhhyy, może coś na uspokojenie? :)

Gość vhhyy
zbyt trafnie "zdiagnozowalam' twoj problem pzepraszam

Gość chgjhk
pozdrawiam! :)