Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziumdziaa.

zbyt częsty peeling- czym to grozi?

Polecane posty

Gość dziumdziaa.

mam cerę mieszana ze sklonnoscia do przesuszania sie i swiecenia sie w partii T, a do tego ze sklonnoscia do powstawania od czasu do czasu krostek. jedynym slowem- problemowa. mam tez pare blizn po tradziku, dlatego na codzien musze uzywac podkladu- chociazby lekkiego, ale musze! mam taki problem- przez wieloletnie leczenie tradziku, polegajace na wyszuszaniu skory, moja cera jest w bardzo zlej kondycji. codziennie rano przed nalozeniem podkladu musze sobie zrobic dosc intensywny peeling, bo jesli tego nie zrobie skora bedzie napieta , a podklad podkresli wszyyyystkie skorki i zadziorki, ktore powstana przez noc... mimo, ze uzywam kremow nawilzajacych! co robic? obawiam sie, ze te ciagle peelingi nie wplywaja dobrze na moja skore... co zrobic, zeby pozbyc sie skorek, nawilzyc skore, a przy tym nie dostac tysiaca nowych krost?! :(

Gość vifhighihg
może jakiś zabieg u kosmetyczki a i używanie kremó z mocznikiej pomoze na skórki i wysuszenie skóry. peeling góra 2 razy w tygodniu bo sobie całą skórę zedrzesz :)

Gość judytkaaaaaeh.
moim zdaniem powinnas przerwac to bledne kolo! im czesciej robisz peeling, tym bardziej wysuszasz skore! zrob sobie przerw, nie wychodz nigdzie przez kilka dni, zebys nie musiala robic peelingu przed nalozeniem podkladu, i nawilz dobrze skore. po jakims czasie wszystko wroci do normy. a bierzesz capivit hydro contol?

Gość dkaaa
Skoro masz łuszczące się skórki, to znaczy że twoja skóra produkuje wciąż nowe komórki, odnawia się szybciej niż zwykle (to może być efekt leków na trądzik). Jak dla mnie - stosuj peeling ile razy potrzebujesz, plus kup jakiś naprawdę gęsty, natłuszczający krem. Celuj w kosmetyki +30 a nie dla nastolatek. Odnowa naskórka i jego złuszczanie to pozytywny proces i nic ci nie będzie.

Gość dkaaa
Albo zapytaj w aptece o krem na przesuszoną, skórę ze skłonnością do rogowacenia.

peelingu nie robi się częsciej niż raz na 3 dni! Sama sobie krzywde zrobisz robiąc go tak czesto! Przede wszystkim udaj się do kosmetyczki na specjalny zabieg złuszczania skóry!