Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwona Róża

Na jak długo przed planowaną ciążą zaczęłyście brać kwas foliowy, itp?

Polecane posty

Witajcie, Nie zamierzam jeszcze mieć dziecka, ale szczerze przyznam, że myśl o potomstwie nachodzi mnie coraz częściej i stąd moje pytanie: Na jak długo przed ciążą zaczęłyście kochane kobietki łykac kwas foliowy i inne specyfiki? Jak przygotowałyście się i swoje ciało do tej nowej roli?

Kwas foliowy zaczelam brac pol roku przed zajsciem w ciaze.Zadnych innych specyfikow nie wolno przyjmowac jak zachodzi sie w ciaze do konca 3 mca.Dobra rada - polecz wszystkie zeby:)

ja przed ciaza nie bralam wogole to ciaza niespodziewane przyszlaa kwas zaczelam od 2 miesiaca brac i lekarz kazal mi go do konca ciazy lykac.

Gość jkajakajs
a ja np niebralam ani przed ciaza ani w czasie i nic sie nie dzialo

ja slyszalam pod gabinetem ginekologicznym jak dziewczyna starajaca sie o dziecko mowila ze kazala jej brac juz kwas a za 3 miesiace sie starac ale dziewczyna soie stwierdzila ze po co kase wywalac jak mozna za 3 miesiace zacząć.troche mnie tosmieszy bowydaje mi sie zelekarz ktory ma jakas wiedze to zna sie na rzeczy(nie mowie o wszystkich, ale zazwyczaj wybrani przez nas sa sprawdzeni)

ja zaczełam brac kwas foloiowy na 3 miesiace przed + do tego wuitaminy

Gość aliwederczi
rok przed

wcale nie brałam w żadnej ciąży jedz surową kapustę, ma tyle kwasu foliowego, że żadne tabsy Ci nie będą potrzebne. .. :D no i naturalna jest :)

Gość gość
A ja właśnie zakupiłam tabletki kwasu foliowego i zamierzam łykać :) w okolicach maja będziemy się brali z Mężuśkiem do "roboty" więc myślę, że odpowiedni czas na zadbanie o siebie. Wewnętrzne i zewnętrzne.. Troszkę mięśni trzeba nabrać, żeby potem szybko spadło, co niewątpliwie przyjdzie :/ :P a i witaminki bardzo się przydadzą :) Pozdrawiam przyszłe mamuśki :)*

Gość limbaaa
ja sie starałam o dziecko 6 miesięcy, na początku brałam kwas a później olalam bo już stwierdziłąm że nie zajdę. Jak zaszłąm zaczęłam przyjmować od nowa.

Gość gość
zaczęłam brać od pierwszego cyklu starań i w pierwszym cyklu zaszłam, więc długo przed ciążą się nie nabrałam ;)

Gość gość
Ja biorę chyba juz z rok. W miedzyczasie straciłam ciaże :-( ale niedługo będe starać się znów, wiec łykm cały czas. Od początku peirwszego cyklu starań mam zamiar odrzucić folik na rzecz femibionu natal classic, bo zawiera wiecej kwasu i ejszcze wiele witamin.