Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emikuś

zielone kupki u niemowlaczka

Polecane posty

Gość emikuś

witam cieplutko:) moj 5 mies.synek od 1,5 tyg robi zielone kupki.bylam u lekarza i powiedzial,ze maly zalapal ode mnie infekcje poniewaz ja tez bylam chora i karmie piersia;( przez tydzien dawalam mu smecte nutrolin b.lekow juz mu nie daje a maly nadal robi na zielono,ale nie goraczkuje ani nic.ktoras mama miala tak ze swoim maluchem i moze sie ze mna podzielic doswiadczeniem?????

Gość iwona780
Spróbuj położyć na piersi, pod stanik pieluchę tetrową. Może to śmieszne, ale maluszek dostaje wtedy cieplejsze mleczko i kupki są żółte. Przerabiałam to. Założyłam pieluchę i pierwsza kupka było żółtozielona. Następne były już żółte.Ważne jest jeszcze, żeby w miarę szybko przewijać dzidzię, tak aby nie zmarzł jej brzuszek, bo wtedy kupki też mogą być zielone. Napisz czy u Ciebie też się to sprawdziło.

Gość emikuś
aaaaa mama tez mi mowila,ze moge miec zaziebione piersi :( .okejasek maluch teraz wlasnie zasnal i jak tylko bedzie glodny to zrobie tak jak mowisz.kurcze mam nadzieje ,ze pomoze,bo juz nie mam sil na mojego synka:( zal mi biedaczka:( cieplutko Cie pozdrawiam

Kochana, zaraz Ci zacytuję zdanie konsultantki laktacyjnej na temat kupek : "Ma prawo robić przeróżne. O konsystencji zupełnie wodnistej, po gęsta papkę, w kolorze od żółtego przez złocisty, lekko brązowy, seledynowy po zielony. O ile tylko cała kupka (i to nie jedna tylko kilka kolejnych)nie jest ciemnozielona, nie zawiera drobinek krwi czy bezbarwnych przezroczystych pasm śluzu, nie trzeba się nad nią specjalnie zastanawiać. pozdrawiam :) monika staszewska" "Może być kupka w postaci papki mniej czy bardziej gęstej, może być ciągliwa, może być z grudkami, może być zupełnie płynna, koloru żółtego ciemniejszego czy jaśniejszego, seledynowego czy złoto brązowego itd. Spieniona kupka może się pojawić wtedy gdy w przewodzie pokarmowym jest za dużo gazów - chociażby z powodu nadmiaru połkniętego w czasie karmienia powietrza. Jeśli spienionej kupie towarzyszy zmiana koloru na ciemnozielony i/lub kolka można podejrzewać, że nadmiar gazu jest wynikiem alergii czy nietolerancji pokarmowej na jakiś składnik Pani diety. Jeśli kupka jest spieniona (kolor ok. i nic innego maluchowi nie dolega), a na dziecku nie robi to żadnego wrażenia można nic nie robić. Jeśli mamy wrażenie, że dziecię się męczy warto regularnie masować brzuszek, być może tez zmienić pozycję do karmienia na taką, w której dziecko będzie leżało prawie zupełnie na brzuszku." "Jeśli dziecię jada wyłącznie mamine mleko może robić kupki nie tylko co kilka, ale i co kilkanaście dni, jest to tak samo normalne jak kilka czy kilkanaście kupek dziennie. Oczywiście mam na myśli miękką kupkę. --------------

Gość pewnie się trawy nażarł

Gość emikus
a slicznie wam dziekuje i juz sie nie martwie :) pieluszka piersi okrylam i mam nadzieje beda rezultaty pozytywne :) pozdrowienia dla wszystkich mamuś :)

Gość iwona780
Mi też lekarz mówił, żeby się zieloną kupką nie martwić, że to nic takiego. Ale jak spotkałam się z ciocią, która wychowała ośmioro dzieci, to od razu mi powiedziała, że dzidzia dostaje zimne mleczko. Założyłam pieluchę, kolor kupki zmienił się na żółty, a ja byłam spokojniejsza, a chyba o to chodzi. Myślę, że miała rację i od tamtej pory cały czas chodzę z pieluszką.

Gość iwona780
Emikuś- pomogło???

Gość iwona780
Emikuś! Jesteś? Pomogło???