Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość voyageeeeerka

telefon komorkowy za granica

Polecane posty

Gość voyageeeeerka

hej chcialabym poprosik kogokolwiek o wytlumaczenie mi jak mam postepowac z tel.komorkowym za granica.chodzi mi o tzw roaming czy jakos tak pisowni nie znam.na czym on polega jak go uaktywnic.jakie sa stawki platnosci do polski jesli chcialabym zadzwonic badz tez wyslac smsa.

Gość voyageeeeerka
a z zestawu startowego ktory bym zakupila tam na miejscu nie ma podobnych stawek do polski za polaczenia i smsy?

Gość roaming...
nie wiem jak jest w innych sieciach, ale ja mam 2,2zl/min jak dzwonie i 1,1zl jak odbieram rozmowe, a sms chyba 1,2zl (mniej wiecej), jak jestem w unii europ., roaming mozesz uaktywnic w punkcie obslugi albo przez komorke. jak jedziesz na dluzej, to lepiej kupic tam karte pre-paid

zgadzam się z Jarkiem Lepiej kupić tamtejszy starter i z niego dzwonić i wysyłać smsy, wychodzi o wiele taniej, natomiast na polską kartę normalnie odbierasz smsy z internetu i komórki z Polski :)

Gość voyageeeeerka
jade do wloch wiec chyba jednak zdecyduje sie na tamtejszy starter.czy mozna go zakupic jak u nas w kioskach czy sklepach z gazetami?

Gość voyageeeeerka
jarek moze sam odwiedzisz italie i wykrzykniesz to?napewno wzbudzisz zainteresowanie i podziw tam bedacych :P

Gość roaming...
tak, starter miejscowy powinien byc najtanszy, nie wiem jak we Wloszech, ale w innych krajach jest latwo kupic

Gość voyageeeeerka
a ktos moze orientuje sie w cenie takeigo startera?

Gość voyageeeeerka
dzieki serdeczne za odpowiedzi