Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z góry dziękuję

Kilka pytań o zieloną herbatę...

Polecane posty

Gość z góry dziękuję

Jest jakiś limit ilości pitej herbaty? Mogę ją pić tak często jak czarną?? Ta herbata jest bezpieczna i nie podrażni mi żołądka? Mój żołądek jest podrażniony i mam jakieś zapalenie, dlatego o to pytam.

pije zielona herbate juz chyba z 5 lat , a czarnej tzn. zwyklej w ogole i musze Ci powiedziec, ze zielona herbata jest tysiac razy zdrowsza anizeli zwykla...wyplukuje toksyny z organizmu i przedluza mlodosc,na niektorych dziala nawet odchudzajaco, ponadto ma wiele witamin i mozna ja pic tak czesto jak czarna...najlepsza jest z Vitaxu z opuncja figowa, albo cytrynowa...podobne dzialanie do zielonej herbaty ma czerwona pu-erh.

Gość mity i kity
zielona czy czarna różnica jest niewielka, to jest ta sama roślina, te same liście tylko inaczej potraktowane. Różnica głównie w smaku i aromacie. Obie zawierają kofeinę. Radzę nie wierzyć w te super właściwości. Jak we wszystkim - te niby dobroczynne składniki są, ale w minimalnych stężeniach. Jak ci smakuje zielona, to pj zieloną 🖐️

Gość Marta_34
Co się dzieje po przedawkowaniu herbaty "Wchodzące w jej skład przeciwutleniające polifenole zapobiegają chorobom serca i nowotworom, lecz po przedawkowaniu mogą uszkadzać nerki i wątrobę." cytat za: http://kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_2489.html

Gość qbus
hellou! Zielonej herbaty mozna pic nawet 6 szklanek dziennie, ale koniecznie z imbirem i kardamonem, poniewaz zielona dziala wychladzajaco na nasz organizm a do tego mamy zime wiec...wszystko do potegi 2. Zawiera ponad 500 substancji uwazanych oficjalnie za antyoksydanty! wiec jak tu jej nie pic?? Co do czarnej - paskudztwo jakich wiele, a niektorzy jeszcze wala do niej cytrynke, z tego za jakis czas moze sie alzheimer wziac. Najzdrowsza zielona herbatka jest silver moon, spokojnie mozna zrobic nawet 3 napary. Jakby co to czesciej mozna pogadac ze mna przez e-mail. zajmuje sie profesjonalnie profilaktyka zdrowotna. Milego dnia!!!

Gość mity i kity
no i dowiedzieliśmy sie że od czarnej herbaty z cytryną można dostać alzheimera :D Tak to właśnie jest z tym pieprzeniem o właściwościach różnych produktów spożywczych, gdzie omawiane składniki są w tak znikomych stężeniach że trzeba by wypić 100 litrów dziennie żeby to miało jakiś skutek. Ale to nie przeszkadza różnym 'ekspertom' wymyślać głupoty o szkodliwości lub leczniczych właściwościach :o

Gość gość
Dlaczego od herbaty z cytryna można dostać Alzheimera? Jakie są medyczne przesłanki, żeby wydawać taką teze?

Gość bo cytryna powoduje że z
herbaty uwalnia się glin(czy coś z tym stylu)i to powoduje Alzhaimera,gdzieś,kiedyś o tym czytałąm ale na 100% pewna nie jestem.Ja i tak nie lubię herbaty z cytryną więc mi to wisi:-P

Gość gość
A podgrzany ser jest ponoc rakotówrczy.. SERIO! Nigdy wiecej grzanek:PNie noo, nie dajmy sie zwariować. Gdyby to było takie szkodliwe trąbiono by o tym publicznie.

Gość gość
Aha....i glin oraz aluminium to jedno i to samo....kurde.....ja pije tylko herbate z cytryną, teraz będzie mnie to przesladowało podświadomie:o