Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

co sądzicie na temat przesądów o czarnych kotach, czy zawracacie z drogi, którą taki kot Wam przebiegnie. Czy wierzycie, że czarny kot jest siedliskiem zła?

Gość czrny kot.....
Nie uwazam czrnych kotów za powód wszelakich nieszczesc, to wierutna bzdura.Żyję już trochę na tym świecie i jak tylko sięgam pamięcia w moim rodzinnym domu zawsze były czarne koty. One były takie sliczne, błyszczace ze świecącymi oczami.Gdybym mogła sobie pozwolic na zakup kotka to nie chcę nigdy innego jak tylko czarnego. I uwierzcie w to, że kolor siersci nie ma nic wspólnego z niepowodzeniami osób , które takiego zobaczyły. Pozdrawiam.

A ja mam w domu taką kotkę jest cała czarna i wygląda super i wszyscy ją lubimy w szczególności moja córka

A ja mam w domu taką kotkę jest cała czarna i wygląda super i wszyscy ją lubimy w szczególności moja córka

Gość gość
Uwielbiam te bajki ;-) Ludzie potrafią sobie dopowiadać dziwne historie, ale z tego jesteśmy od wieków znani. Jeśli coś stało się złego, to na bank przez kota, który przebiegł nam drogę ;-) Taka najlepsza interpretacja jaką znalazłam, odnosząca się do dziwnych mitów - https://www.cbdzoe.pl/pds/czarny-kot-przynosi-pecha-czyli-ludowe-madrosci-kontra-wiedza/