Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niska temperatura

temperatura poniżej 35 stopni

Polecane posty

Gość niska temperatura

co to może oznaczać i czy powinnam się bać?

Gość to taka jak dzisiaj
Ja bym już przy 20 stopniach chodził w krótkich spodenkach.

Gość niska temperatura
chodzi oczywiście o moją, jeśli się nie można domyśleć... a mnie nie jest do śmiechu :(

Gość niska temperatura
na 100% mam taką :( na pierwszym termometrze wyszlo 34, 7, na drgim 34,9. termometry sprawdzałm na innych członkach rodziny i każdy ma prawidlową. teraz po tej wypowiedzi to już wpadam w panikę :(

Gość gość
A może zawsze masz taką?Niektórzy tak mają i dla niech 36.6 to juz temepratura jest i oznacza stan zapalny.

Gość mmammma
Też mnie to interesuje, mój syn-5 lat miał ostatnio 35,7 czyli ok 1st mniej niż normalnie, Opatuliłam go w kose i grzałam, był taki chłodny i bladziutki, na szczęście mu przeszło po ok. 1,5 godz.

Gość mmammma
O jejku, w koce miało być

Gość niska temperatura
gorączka oznacza, że organizm walczy, wcale nie jest gorsza, nie mam takiej zawsze, owszem, około 36, ale nigdy poniżej 36, a co dopiero 36, strasznie boli mnie głowa i kręci mi się momentami, dlatego zmierzyłam. uważacie, że to jednak normalne mieć taką, bo ta czyjaś wcześniejsza wypowiedź mnie naprawdę przeraziła...

Gość gingercandy
moja mama ma zawsze 35.7, zawsze taka sama, chyba ze ma goraczke. obnizenie o caly stopien to duzo. jesli bedzie sie utrzymywac to trzeba chyba do lekarza.

Gość niska temperatura
źle sie czuje juz trzeci dzień, ale problemem jest dla mnie, że strasznie boję się lekarzy, zawsze jak idę, to mam gorączkę z nerwów, więc jeśli teraz mi podskoczy, to wyjdzie, że mam normalną... a z lekarzami mam złe doświadczenia i jak mam być zignorowana jako histeryczka, to naprawdę się boję iść, już nie wiem co robić. teraz idę się położyć, ale strach mnie zżera, bo nie wiem, co się dzieje :(

Gość tararabum
zbadaj sobie tsh!

Gość gość
Osłabienie.Chorowałas na coś ostatnio? Infekcja?

Gość niska temperatura
nie chorowałam, ale strasznie głowa mnie boli, nie wiem czy to ma związek.

Gość niska temperatura
hmm. ale jaki skutek wody lub zimnej temp? nic takiego u mnie nie było... niech ktoś mnie proszę uspokoi, że nic mi się nie dzieje... kilka dni temu uderzyłam się w głowę, ale gdyby jakieś wstrząśnienie, czy coś, to raczej gorączka by była, prawda?

Gość gość
trzymanie stałej, prawidłowej temperatury ciała jest niodzownym warunkiem prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zmiany temp. przekraczające normę (36) mogą prowadzić do zaburzeń regulacji procesów fizjologicznych zachodzących w organizmie. Za regulowanie i utrzymanie temperatury odpowiada ośrodek termoregulacji, który znajduje się w mózgu (w podwzgórzu).Wklejam:Masz jakieś objawy kliniczne: osłabienie? apatia? brak apetytu? nadmierna senność?Jeżeli nie obserwujesz u siebie tego typu objawów i czujesz się w pełni zdrowia, nie należy przejmować się zbytnio ta niższą temperaturą. Wystarczy jeżeli będziesz zwracała baczniejszą uwagę na stan swojego zdrowia.Jeżeli jednak czujesz się nie za dobrze, nalezy udać się do lekarza rodzinnego i wykonać podstawowe badania laboratoryjne: morfologię, badania biochemiczne krwi i moczu.Wśród schorzeń, które mogą być przyczyną obniżonej temperatury ciała zalicza się: niedokrwistość, zaburzenia endokrynologiczne, niedoczynność tarczycy. Jednak rozpoznanie może postawić lekarz po dokładnym zbadaniu i wykonaniu dodatkowych badań, dlatego radzę udać się po poradę do swojego lekarza

Gość gość
Jak to nie ustąpi po paru dniach nie ma siły - musisz iśc do lekarza.Poki co wyśpij sie porządnie i nie przemęczaj...no i wez gorąca kąpiel;)

Gość niska temperatura
bardzo dziękuję za rady i poświęcony czas, szkoda tylko, że mnie to nie uspokoiło :(

Gość ja tak miałam
to objaw choroby tarczycy

Gość ecinka-e
jestes hipochondryczka wiec jak sie masz uspokoic ,lubisz sie martwic ,idz do lekarza(mimo niecheci) chyba masz rozum i wiesz ,ze trzeba sie przebadac?

Gość też tak miałaam
ja miałam temp ciała poniżej 35 stopni jak wychodziłam na dwór w krótkim rękawku zimą;] po kilku dniach mi przechodziło jakis czas temu się też martwilam bo jesli chorowałam,czyli miałam katar,kaszel,bolało mnie gardło to nie miałam gorączki a wiadomo jak sie ma gorączke to organizm się broni a ja miałam właśnie tą niska temp ale juz tak nie mam na szczescie...

Gość niska temperatura
temperatura jest faktem, więc gdzie tu hipochondria?

Gość niska temperatura
aha, tarczycy nie mam chorej, a nie mam znajomego lekarza, żeby dostać skierowanie na ogólne badania (u nas niestety lekarze nie są chętni dawać), po prostu się boję,czy to może mieć związek z uderzeniem w głowę (a nie mówię, że tak jest!) bo wolałabym się na martwić i dobrze czuć i mieć normalną temperaturę... a miał ktoś tak bez przyczyny tarczycy czy oziębienia organizmu?

Gość hgfdsa
Rak przysadki mózgowej lub podwzgórza. A skąd wiesz,że masz zdrową tarczycę> Robiłaś sobie TSH , FT3 i FT4 ? bo cosik ci nie wierzę....

Gość niska temperatura
nie pamiętam nazw, co robiłam, ale przez badanie krwi i u endokrynologa też byłam, wykluczył i na nic nie dał więcej skierowania, więc rozumiałam, że nie ma żadnych podstaw czy obaw.

Gość hgfdsa
No to nie wiem, ale wiem,że przy nowotworach często temperatura spada. Ja bym ci jednak radził iść do leklarza, nawet prywatnie i zrobić kolejne wyniki. To nie sa przelewki.

Gość niska temperatura
to teraz mnie to przeraziło na maksa :( chyba się zmuszę, żeby iść do przychodni, ale pewnie nic z tego, znając lekarzy :( prywatnie niestety mnie nie stać. zastanawiam się tylko, czy do rodzinnego czy do neurologa, o ile lepiej sie poczuję, bo zawroty głowy mnie wykańczają.

Gość ecipeci-k
sluchaj nie zamartwiaj sie tylko idz i zadaj badan od lekarza co to znaczy ,ze ci nie da...chyba ze jestes moze u niego zbyt czesto ale wynika z tego co piszesz ,ze nie.....a wogole to nie masz nerwicy?

Gość niska temperatura
rzadko bywam u lekarza, właśnie z tego powodu, że o wszystko trzeba samemu się prosić, a ja tak nie potrafię :( nie, nie mam nerwicy, ale teraz tak się tym denerwuję, że może i się dorobię... jakoś dotąd nie wpadałam w panikę, gdy coś zabolało, teraz czuję się delikatnie mówiąc przerażona.