Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna ta pieśń

Czy pieśń BARKA może być śpiewana podczas ślubu

Polecane posty

Gość piękna ta pieśń

Piękna to pieśń i bardzo bym chciała aby była śpiewana na moim ślubie,gdy będziemy wchodzić do kościoła gdy będziemy szli do ołtarza? Co o tym myślicie,czy ta pieśń pasuje na ślub czy nie bardzo?

Gość kasia2020
myślę, że może . . . nie mam pojęcia jak by to wyglądało, bo nie byłam na ślubie, żeby taką pieśń śpiewno, ale jeżeli byście chcieli to raczej nie będzie nic złego :)

Gość cassillie
"Barka" jest piosenką oazową, nieliturgiczną, i nie powinna być śpiewana w czasie mszy. Przed, po (np. w czasie składania życzeń) - nie ma sprawy. Cały bałagan "barkowy" zaczął się, gdy kiedyś zaśpiewał tę piosenkę Jan Paweł II, no i w opinii wszystkich "uświęcił" ten fakt piosneczkę natentychmiast :-/ Swoją drogą, biedny był potem Papież z tą całą "Barką" - raz się przyznał, że lubi tę [piosenkę, to go niąpotem przy każdej okazji katowano... A to tak jak z tortem czekoladowym - nawet jak uwielbiasz, to karmiony nim 5 razy dziennie w końcu dostaniesz mdłości :-/

Gość a wiesz jakie sa slowa barki
nie pomylilas slubu z prymicja??

Gość ma ma ruda
no ta piosenka to chyba o powołaniu kapłańskim:) więc tak raczej kulą w płot:) Ale mogę się mylić.

Gość pewnie ze tak
np w czasie komunii

Gość a ja wam powiem tak moi mili
ja jakbym brala slub, to obowiazkowo musiala by byc Ave Maria-cudna