Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herbatnik_05

Na ile przed ślubem powinny odbyć się zaręczyny ?

Polecane posty

Gość U MNIE były rok przed slubem

a normalnie czy to jest wazne na ile przed slubem sa zareczyny ? czy to wazne czy zareczyny trwaja rok czy 5?

Gość oł maj got
a co to za różnica? mogą być i 4 miesiące przed, i 10 lat też.

u mnie były poltora roku wczesniej i od razu po nich zaczely sie przygotowania do slubu

Gość nbxvcnc
prawnie to wyglądało to wcześniej tak, że jak w ciągu roku albo dwóch, nie pamietam dokładnie, po zareczynach nie odbył sięślub, to niedoszły teść od niedoszłego zięcia miał prawa domagać się odszkodowania

ja mialam zareczyny 1,5 miesiaca temu a slub planujemy dopiero za 2,5 roku, wg mnie nie ma regoly na to ;)

ja planuje na ok 2 lata przed bo w czsie swiat wielkanocnych a na wakacje planujemy zaklepywanie wszystkiego. u mnie np ciezko jest zaklepac jakas lepsza sale i inne pierdoly na rok przed slubem, nawet na 1,5 roku przed jest duzo rezerwacji :O zalezy czy chcesz zklepywac bedac narzeczona czy nie, nie ma roznicy. zazwyczaj jest przyjete na rok lub polora roku przed slubem ale nie ma reguly.

Gość też myślęże to różnie
bywa-ale zazwyczaj na około rok przed

Gość zainspirowana
w mojej rodzinie byl przypadek zareczyn 5 lat przed slubem. a slub w koncu wzieli tylko cywilny.

Gość według tradycji to
powinno być rok przed ślubem. nie powinno się być dłużej narzeczenstwem. my zareczylismy sie pod koniec sierpnia 2007. nie planowalismy slubu za rok tylko pozniej. ale w koncu tak wyszlo, ze bierzemy slub w sierpniu. :)