Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca niewiedzaca...

ile srednio spi maluch?

Polecane posty

Ile powinien spac srednio noworodek ? Nie wiem czy sie powinnam martwic, ale moja niespelna 3 tygodniowa coreczka malo co spi.. np. dzisiaj nie spala od 6 do 14.00..robila sobie moze z 5 minutowe drzemki, po czym sie krecila wiercila .. to ja biegalam zmienaic pieluszki, dokramiac ja.. nosilam.. tak sie przyzyczaila ze nie zasnie sama w lozeczku czy wozku..trzeba ja na rekach bujac.. w nocy nawet ladnie spi..po 4-5 godzin.. ja sobie wyobrazalam ,ze noworodki ciagle spia, jedza i tyle.. prosze o wypowiedz doswiadczone mamusie ;)

Gość owmarta
niestety, twój dzidziuś widocznie nie ma takich potrzeb spania, a te drzemki mogą jej wystarczyć, mój synek też nie był typem śpioszka, mimo moich podobnych do Twoich o spaniu noworodka, mi jeszcze dochodziły nocki, bo jak przespał 1,5 godziny to byłam szczęśliwa. Synek ma 2 latka i właściwie od miesiąca jakoś przesypia noce, powodzenia, poza tym może się wszysko jesze unormuje maleństwo ma dopiero 3 tygodnie, z doświadczenia odradzam usypinia na rączkach ja osobiście usypiałam w łóżeczku i trzymałam za rączkę ,żeby czuło,że ktoś jest czy to mama czy tata, bo mama musi mieć choć chwilke dla siebie pozdrawiam

dziekuej za odpowiedz.. masz racje z tym usypianiem.. no ale jak ją poloze sama to placze, kreci sie , wierci.. i ja przez ten czas nie mam czasu dla siebie..wczoraj sie udalo,ze nawet pospala..za to dzisiaj dala w kosc.. a z czasem dla siebie to kiepsko jest..bo wtedy uciekac odciagac dla niej pokarm laktatorem :(

uciekam.. pisze nieskadnie..to ze zmeczenia..

dokładnie to zależy od dziecka. Moja starsza robiła tak samo, były dni, że poza spacerami to podsypiała tylko po 5-10 minut. Z tym, że w nocy miała dłuższe przerwy. Można było się wykończyć:). Z kolei młodsza spała 21h na dobę, aż się bałam, że coś jest nie tak, mając wcześniejsze doświadczenia:))

Gość owmarta
widocznie córcia jest wymagająca, ale pamiętaj,że dziecko szybko się przyzwyczaja do zmian tylko Ty musisz być konsekwentna jeśli coś postanowisz. jak masz balkon, taras to może na dworzu będzie spała ładnie, ja synka przyzwyczaiłam do spania na balkonie , urodziłam w lutym było wtedy mrożnie, ale jak skonczył miesiąc to spał już 1godzine na balkonie, nie pzreszkadzały mu nawet hałasy , rozsądne mrozy,międzyczsie robiłam porządki w domu lub odpoczywałam, może to jej sie spodoba, tylko nie bujaj usypiają, delikatnie poruszaj w tył i przód, bo jak poczuje ostre bujanie i się przyzwyczaji, to nici z tego poodzenia

musze zaczac werandowac dziecko ,a pozniej przyzwyczaiac do balkonu.. bo na dlusza mete takie skakanie po kilka godzin kolo dziecka bez chwili nawet na prysznic czy siusiu mnie wykonczy.. a do tego odciaganie na szybkiego pokarmu.. zaluje,ze nie karmie jej piersia.. no coz..przyzywczila sie do butelki :(

Gość do owmarta
Ma 2 latka i od tygodnia przesypia noce? To nie jest normalne. To rażący błąd wychowawczy. Mój syn tydzień temu skończył 2 latka a całą noc (od 20 do 8 rano) zaczał przesypiać jak skończył 8 miesięcy. Zasypiania w łóżeczku i przesypiania całych ncy powinni nauczyć rodzice. Jak tego nie zrobią to i oni się męczą i dziecko niedosypia! Zaniedbanie.

Gość do owmarta
przepraszam *od miesiąca :O Nie pisz dziewczynie o konsekwencji. Bo żebys się staosowała do tego co tu wypisujesz to twój syn spałby całą noc przed ukończeniem roku.