Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petsss

Czy ktos keidys byl bity po glowie? Jesli tak to czy od tego moze powstac krwiak

Polecane posty

Gość petsss

j/w

Gość petsss
prosze odpiszcie to dla mnie bardzo wazne :(

Kilka razy zdarzyło mi się dostać po głowie (to od kolegi w szkole, to od ojca) tak że aż się ciemno przed oczami robiło... Minęło kilka lat i wydaje się, że jest ok... Ciekawe, czy takie rzeczy mogą \"wyjść\" po latach.

Gość ajt
pewnie ze moze powstac krwiak. nawet od niewielkiego uderzenie amoze sie cos zrobic. zadko sie to zdarza.

Gość petsss
dosyc mocne uderzenie meska reka boje sie ze moge stracic wzrok lub dostac krwiaka

Gość petsss
bolala mnie glowa ale to moze od placzu i nerwów?

można dostać wstrząsu mózgu ale czy krwiak ...nie wiem chyba tak...

Gość czesio i maślana
nie sądze, gdyby tak bylo to kazdy bokser mialby krwiaka, a wstrząs mozgu wtedy jak ktos straci przytomnosc podczas uderzenia i zazwyczaj nie reka tylko tepym narzedziem no xhyba ze ktos z calej sily przygrzmoci taka lapa jak ma pudzianowski :) a kto cie spral???

Gość petsss
Wczoraj zerwalam ze swoim facetem bo ma zamilowanie do dragów i naduzywa alkoholu praktycznie codziennie cos cpa , jak mu to oznajmilam i juz wychodzilam to mnie kopnal w tylek i uderzyl w glowe , tylek nie szklanka ale glowa? zwlaszcza ze jako dziecko mialam jzi wstrzasnienie bo spadlam z hustawki- znajomi mi radza zglosic to na policje ale nie mam siniaka na pupie a z glowa to juz sama nie wiem , wczoraj plakalam ostro i dzis czuje sie otepiona a zeby zglosic trzeba miec obdukcje

można mieć wstrząs mózgu a nie zemdleć chyba bo kiedyś kiedyś moja koleżanka oberwała i lekarz stwierdził wstrząs mózgu a ona wcale po tym nie zemdlała tylko czuła jakby miała strasznie ciężką głowę...

Gość petsss
no ale zeby pojsc do lekarza i wiasc obdukcje to musze to opisac a mi glupio jest :( bo co powiem? ze sie walnelam o mebel?

Gość czesio i maślana
spokojnie, moze nic ci nie bedzie, ale skur*** powinien poniesc konsekwencje, jesli nie wymiotujesz i tylko czujesz otepienie to moze faktycznie to od stresu i lez poczekaj do jutra i zeby go zglosic na psiarnie musisz miec obdukcje lekarska. pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość Mieciu Kalarepa
Mnie ojciec lał po łbie stylem od rydla, i to nie ot tak pacnął ale raz z zamachu zza głowy a to raz zza zamachu z boku - urozmaicał to lanie jak potrafił aż styl pękł. Wtedy przyniósł do domu pręt aluminiowy Φ40 i tym już mógł rozwinąć skrzydła w nawalaniu mnie po głowie. Wszak nie robił tego za free, bo to albo podpaliłem kurnik od środka, zabetonowałem gniazdka prądowe w domu i garażu, stukłem szybę w oknie latryny, wjechałem jego odszpicowaną Skodą 125 wprost do gnojownika czy też powybijałem króliki w klatkach za pomocą petard "Achtung!". Dziś jestem już starszy ale łeb mam niesymetryczny od przyjętych w młodości po nim cięgów.

Gość gość
Moze powstac krwiak lub nawet guz. Moja znajoma tak miala po silnym uderzeniu glowa o okno. Guza niestety usuwali jej operacyjnie bo uciskal nerwy. Krwiaki moga powstac i to nawet od lzejszych uderzen.

Gość Mieciu Kalarepa
Te gościu nie gadaj głupot bo jak by się miało dostać guza od cięgów po łbie, to mnie już nie mieliby co wycinać ewentualnie tyle razy by wycinali że guz nie miałby na czym urosnąć. Daję za to rękojmę, coś o tym wiem.

Gość gość
Oczywiscie, ze może powstać krwiak, urazy glowy są bardzo niebezpieczne, ale zwykle jak sie taki krwiak pojawia to już są jakieś objawy, to nie jest na takiej zasadzie jak nowotwor np ,ze sobie rosnie i przez jakis czas nie ma dolegliwosci

Gość gość
Ale oczywiscie niekoniecznie musisz mieć tego krwiaka nawet od silnego uderzenia, krwiaki powstaja dosc rzadko, ale jest takie ryzyko wiec lepiej uwazac na glowe