Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meira

kto ma rację? ja czy mąz?

Polecane posty

Gość meira

hej poprztykałam sie wczoraj z mezem. poszło o to- hmm zaczne od poczatku.. Maz moj pracuje jak mechanik samochodowy, w czwartek musiał wyjechac w trase za granice gdyz samochod ciezarowy z towarem dosłownie rozkraczyl sie na drodze i on byl zmuszony jechac az 700 km w jedna strone :/dodam ze wyjechal w czwrtek ok godziny 11 ja w tym czasie bylam na uczelni( studiuje dziennie , nie pracuje)zadzwonil w czwartek wieczorem gdy byl juz w polowie trasy, powiedzial ze nie wroci na noc no i postawil mnie przed faktem dokonanym... wkurzylam sie bylo mi smutno.. ale nic ( w koncu na tym polega jego praca i byl to wyjatkowy przypadek , pozatym szef obiecal mu ekstra kase za ten wyjazd) Przez telefon powiedzial ze mi to wynagrodzi.. wrocił w piatek o godzinie 22 :/( cala poprezdnia noc naprawil tego cholernego tira i nic nie spał) wiec bylo dla mnie jasne i logiczne ze ma w sobote wolne( w soboty tez pracuje) ze szef chyba to zruozumial ze musi odespac i dal mu wolne i owszem szef dal mu wolne- ale moj maz postanowil isc do pracy!! aaa bo kasy nigdy dosyc i wogole co bedzie w domu robił.. obiecal mi ze w poniedzialke wezmie wolne, uciszyłam sie :) minela sobota wrocil z pracy, minela niedziela a ja do niego" ale fajnie ze jutro masz wolne, posiedzimy sobie" tym bardziej ze wlasnie zaczelo mi sie wolne po sesji a on " ale ja ide jutro do pracy!" a ja przeciez obiecałes! a on " nie badz dzieckiem! i tak od slowa do slowa zaczela sie klotnia szef napewno dal by mu to wolne ale on nie chce skorzystac!! pytam sie czemu a on " ze pieniadze sa nam potrzebne, ze jestem dziecinna ( bo zaczelam plakac)i td.. kto ma racje? moze rzeczywiscie przesadzam.. prosze o opinie

Gość przesadzasz
chce chłop pracować, niech pracuje :)

no a podobno to tylko dziewczyny licza kase :P moim zdaniem nie powinien isc do pracy z prostej przyczyny - jak przyzwyczai szefa ze moze pracowac 48 h bez odpoczynku to szef bedzie z tego korzystal

Gość meira
ale ja poprostu tesknie !! i nudzi mi sie w domu samej tym bardziej teraz jak mam wolne po sesji Jak chodze na uczelnie to okej, ale teraz nie rozumiem czemu ma nie skorzystac skoro szef mu zaproponowal dzien wolnego a za tamten wyjazd i tak dostanie wiecej kasy niz za nawet kilka dniowek a pozatym po prostu chcialam zeby odpoczął - dla nie wtajemniczonych - ma ciezka prace mechanik samochodow ciezarowych nie nalezy ani do łatwej, lekkiej i czystej pracy...

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
moze ty tez zacznij pracowac to mąz nie bedzie musial tyle czasu w pracy spedzac????

Gość widocznie dla niego kasa
jest ważniejsza niż bycie ze swoją dziewczyną

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
częściowo Ty, częściowo mąż to jest męża praca i to on jeden ma prawo decydować ile chce pracować, zarabiać i jakie ma układy z szefem...dopóki nie jest potrzebny w domu w ważnych sprawach (np opieka nad chorym dzieckiem czy inne sytuacje losowe) to jest to tylko i wyłącznie jego sprawa kiedy pracuje, a kiedy odpoczywa. z drugiej strony jeśli coś Ci obiecuje to powinien dotrzymywać. spytaj się czemu tego nie robi. czy zapomina, czy składa obietnice na odwal sie bo mu jęczysz...zdiagnozuj problem i zastanówcie się nad rozwiązaniem.

Gość meira
zaczynam prace w tym roku od razu po obronie dyplomu A po drugie wcale sie nie przymieramy glodem, uwazam sie nasza sytuacja finansowa jest dobra ,wlasne mieszkanie, samochod, mamy co jesc starcza jeszcze na kino i inne rozrywki.. sama juz nie wiem o co mu chodzi..

Gość przepraszam że zapytam
nikt nie ma racji, każdy ma swoje zdanie i już

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
i twoj maz na mieszkanie, samochod i rozrywki zarobil sam jako mechanik?? czy jakos to wszystko dostaliscie np od rodzicow?

Gość meira
mąz pracuje w prywatnej firmie.. mieszkanie dostalismy od rodziców meza od razu po slubie ( mieszkanie w domu rodzicow ale calkowiecie oddzielne na osobnej kuchni jak to sie mowi) samochod kupiony na raty juz spłacony A czemu pytasz? zreszta teraz dobry mechanik zarabia czesto wiecej niz np. urzednik na panstwowej pensjii Odkad ludzie wyjezdzaja za granice, zarobki poszły w góre.. wiec nie narzekamy :)

Gość meira
no a rodzice jak to rodzice - czasem na wspomogą - kasa w ramach prezentu na Boze narodzenie czy imieniny( sumy w granicach 200 zł)

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
spytalam z ciekawosci, bo moj facet tez jest mechanikiem ale z jego pensji to bysmy sobie na pewno samochodu i mieszkania nie kupili. ale to fakt ze on nie naprawia samochodow ciezarowych ;-)

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
może twoj maz lubi swoja prace i dlatego nie chce wolnego, moze ma tyle pracy ze woli nie brac wolnego - ja bym nie robila afery

Gość hmmmm....facet
a moze on ma kogos poprostu i tyle.....znam to z autopsji....

Gość odszedl ale kocha
a moze on kogos ma...

Gość widac nudna jestes
i woli do pracy isc

Gość rfykjghkghmghkigiti
chyba coś kręci..:O

**** **** ***** ***** Rozumiem że spedzanie razem czasu nie jest ważne, mąż jest potrzebny w domu tylko w wyjątkowych sytuacjach, a tak to ma zarbiać kase i za bardzo nie przeszkadzać. Bo na przykład moja żona chce też żebym z nią spędzał czas i jest to dla Niej ważne.

Gość meira
nie ma nikogo tego jestem pewna , a ze jestem nudna... szkoda to słyszec ale zastaniowie sie nad tym