Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula_bj

Ile ważą/ważyły wasze dzieci w 23 tygodniu ciąży?

Polecane posty

Jestem w 23 tygodniu c. , oczekuję na bliźniaki ( dziewczynki) i przed 4 dniami miałam badanie usg , na którym wyszło, ze przypuszczalna masa dziewczynek to 480 g.Czy to nie za dużo? Czy możecie podać ile wasze maleństwa ważyły mniej więcej w tym wieku? Bo mnie się wydaję, że te moje panny małe nie są... ;-) a tu jeszcze tyle czasu do końca i boję się, że jak tak dalej pójdzie to nie będą miały wystarczająco miejsca ( chyba ze brzuch mój rozciągnie się do gigantycznych rozmiarów) ;-) Dzięki i pozdrawiam wszystkie Mamusie.

Gość BeyontheRiver
Rzeczywiscie wielkie panny, gratuluje:) Moja corka miala 560g, ale uznawana zawsze byla za malenstwo. Jak sie urodzila ( 38tc) miala 50 cm i 2230g.

Mój synuś miał ważył w 23tc 568g. Gdy się urodził ważył 4200g i miał 57cm wzrostu. :) Pamiętaj że pomiary z usg są obarczone pewnym błędem. A poza tym to w przypadku bliźniąt do rozwiązania dochodzi najczęściej przed terminem więc niekoniecznie twoje dziewczyny mogą być aż tak wielkie żeby w brzuchu się nie mieścić. Ciasno będzie to fakt ale zmieszczą się. :)

Gość mój synek w 22 tc ważyłam
315 gram, urodził się w 39 tc z wagą 3540 i 53 cm długości. Gratuluję Ci i życzę powodzenia. Z wagą Twoich córeczek wszystko chyba OK, jak na mój gust jest bardzo pokaźna:)!!

Z tego co pamietam to w 23tyg bylo 650gram.Ciekawe co mnie czeka przy porodzie....

Pokaźne...właśnie o to chodzi, że są dwie :) bo gdyby była jedna to wiem, że waga jest ok dla pojedynczej ciąży- ale są dwie i takie pokaźne, aż chyba za bardzo :) W sumie to najważniejsze, że są zdrowe i się prawidłowo rozwijają.

Pokaźne...właśnie o to chodzi, że są dwie :) bo gdyby była jedna to wiem, że waga jest ok dla pojedynczej ciąży- ale są dwie i takie pokaźne, aż chyba za bardzo :) W sumie to najważniejsze, że są zdrowe i się prawidłowo rozwijają.

Moje meleństwo w 23tyg ważyło 480g. Synuś urodził się w pierwszym dniu 37tyg z wagą 3780 i 56cm długości:) Mojej siostry dzidziuś w 23tyg ważył 670g:):):)

paula_bj - a w ktorym tygodniu poczułas ruchy dziewczynek?? i w ktorym tygodniu dowiedzialas sie jakiej sa płci:)?

Gość gość
Nasze dziewczyny w 26ty waza po 500g czy to dobra waga