Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacca

jedzonko na walentynki

Polecane posty

Gość szukajacca

zastanawiam sie, co przygotowac na walentynki do jedzenia? Oboje pozno wracamy z pracy, wiec musi byc cos w miare szybkiego do przygotowania. Jak sadzicie, lepiej spaghetti czy salatka grecka z grzankami? A moze macie inne pomysly, to chetnie wyslucham.

Gość zosia samosia gosposia
tez szukam jakiegos super przepisu na romantyczna kolacyje i nie moge znalezc :(

Gość łłłeeeeeeeee
kebab ??!! pffffffffffffffff :O jakis fanatyk sie pojawil na forum ? allah wcale nie akbar :O

Nie obchodzimy walentynek, ale zawsze w czwartki robimy sobie jakąś pyszną kolację. Teraz walentynki przypadają w czwartek, więc siłą rzeczy je \"obejdziemy\" :D Polecam spagetti, najlepiej do tego jakąś sałatkę dobrą. Ew. piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym, sałatka, ryż. Jakąś dobrą zapiekankę, lasagne.

Gość irireuijcc
nie macie polskiego dobrego zarcia tylko jakies smieszne kebeby

szukajacca a jak robisz sałatkę grecką z grzankami?

Gość szukajacca
ill ---- przygotowuje zwykla salatke grecka i opiekam bagietke, ktora mozna przegryzac. Zamiast zwyklego pieczywa, to grzanki. Agnieshka83 ----nie Tobie zalosna dziecino oceniac, czy mamy milosc kazdego dnia, czy tylko 14 lutego i czy ktos chce obchodzic to komercyjne swieto czy nie.

Gość polecamde
Polecam risotto+wino..całkiem po włosku, do tego świeczki (tylko nie podpalcie;)chaty)jakies nastroj, kadzidełko http://jedzonko.pl/risotto-z-kurczakiem/ pycha moj facet uwielbia:)

ja raczej byłabym za sałatka bo u ans spagetti to takie codzienne danie

To jest topik o jedzeniu, nie o nickach czy miłości. Hmm jeszcze nigdy nie robiłam risotto, zastanawiałam się kiedyś nad tym, ale nie mogę się przekonać.

O, wiem. Dobre są też pieczarki nadziewane mięsem mielonym + sałatka, może być ryż.

polecam kurczaka w bułce pita. Jest bardzo prosty do wykonania, piersi kroi sięw paski ok 1 cm/3cm smaży na patelni, dodaje jakiś sos, ja dodawałam Uncle bens'a taki ślodko kwaśny tylko zaostrzałam pieprzem cayene. To wszystko podać w zagrzanej w piekarniku picie. Dobre z sałatką np grecka. !0 minut przygotowań i na prawdę warto.:) pozdrawiam i życzę udanego wieczoru

a ja polecam placki ziemniaczane faszerowane mięsem mielonym polane sosoem pieczarkowym.Tanie szybkie i pycha:)

Wisienka a to mięso wrzucasz do surowego ciasta na te placki czy faszerujesz po usmażeniu?

Na takie elementy najlepsza jest olewka. Hmm dobre, te placki ziemniaczane, jeszcze takich nie robiłam. A deser robicie?

tiffi najpierw kładę na patelnie warstwe ziemniaków na to smaruje cienko mięso a na to kolena warswe ziemniaków.Po przypieczeniu z jednej strony odwrama na drugą i znów smaże. trzeba je podmażyc nieco dłużej niz zwykłe placki.No i mieso musi byc przyprawione jak do kotletów.:)

dzięki za pomysł, wykorzystam jeszcze dziś:)

Ja chyba zrobię to: PANNA COTTA Na zakończenie posiłku proponuję typowy włoski deser o dość dziwnej nazwie – panna cotta czyli ... gotowana śmietana. Potrzebne są nam: ¾ szklanki mleka ¾ szklanki śmietanki 36 % dwie łyżki cukru dwie szczypty cukru waniliowego 2 średnio-płaskie łyżeczki żelatyny 1 kiwi 1 mała pomarańcza sos czekoladowy (może być gotowy albo zrobiony z rozpuszczonej czekolady) Mleko i śmietankę wlać do rondla, dodać cukier i cukier waniliowy. Całość mocno podgrzać, nie gotować. W odrobinie gorącego płynu bardzo dokładnie rozpuścić żelatynę i wlać ją do rondla. Płyn rozlać do dwóch małych miseczek i zostawić na noc w lodówce do stężenia. Gdy masa stężeje, każdą miseczkę na moment włożyć do gorącej wody, a potem wyłożyć deser na talerz, odwracając miseczkę "do góry nogami". Kiwi i pomarańczę obrać, pokroić w plastry i ułożyć na talerzach obok panny cotty. Deser polać sosem czekoladowym. Do deseru proponuję podać kawę w stylu włoskim lub mocną, aromatyczną herbatę.

pracochłonne to...ale na pewno smaczne. Hmm ja znam jednak pomysł na lepszy deser po romantycznej kolacji...nie tylko w waletynki;)

Mam pytanie z zupełnie innej beczki. Czemu to wy tak przeżywacie te walentynki i wymyślacie przepisy i to jak urozmaicić ten dzień facetowi. A co on wam na ten dzień przygotowuje? Zmając życie w większości przypadków przypomni sobie o nim bo usłyszy w radiu lub bo wy mu przypomnicie.

smacznego,naprawdę dobre ale przede wszystkim szybkie.Ja tez to zrobię jutro zaraz po przyjsciu z pracy:)

Chinka, ja nie obchodzę walentynek. Obchodzę za to "kolacje czwartkowe", to jedyny dzień w tygodniu, gdzie robimy dobrą kolację i jemy ją bez pośpiechu. Taką mamy swoją tradycję, a że teraz w czwartek przypadają walentynki - ich pech.

w zeszłe walentynki on zqaskoczył mnie kolacja,bo przyjechał wczesniej z pracy.w tym ja chce zrobic cos dla niego.Pytanie brzmi Dlaczego,odpowiedz jest prosta bo go kocham.I nie jest to tak,ze jemy romantyczna kolacje raz w roku,zdarza sie ona przynajmniej raz w tygodniu:) wystarcza czasem zwykłe kanapki w blasku swiec.:)

Odpowiedź, że kochasz jest oczywista. Tylko czy mężczyzna też potrafi tę miłość okazać. Bo bardzo często spotykam sie z tym, że jest ona jakby jednostronna. Oczywiście, życzę żeby w waszym przypadku ona taka nie była.

zebys wiedziała jak bardzo:) To sa małe rzeczy typu sms w ciagu dnia ,przygotowana ka[piel z babelkami,czy wieczorny masaz stóp. Wiem i czuje ,ze jestem kochana i ze ta nasza miłośc jest dojrzała.Oboje przeszlismy przez piekło rozwodów i dzieki temu podwójnie szanujemy to,co dał nam los.

Chinka, współczuję. W moim związku okazywanie miłości na różne sposoby jest na szczęście obustronne :)