Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liversick

Kto zna skuteczny sposób na kaca i jego objawy...?

Polecane posty

Gość liversick

Generalnie chodzi mi o jeden objaw straszny, uporczywy ból żołądka..... zaznaczam ze nie alkoholizuje się codziennie:P i porady typu: nie pić przed, czy inne pomarańczowe wredniactwa uprzejmie, aczkolwiek chłodno zignoruje:)

Gość najlepiej....
po piciu a przed spaniem (o ile jestes w stanie:-P), pic min. litr mineralnej, dziala:-)

Gość pomarańczowe wredniactwo
kac w środę?? O rany, juz sie w dupach poprzewracało:P Pić, pić, pić- byle nie alkohol(chociaż niektórzy mówią o klinie...), do tego witamina C i aspiryna(najlepiej musująca), może jajecznica. No i jakoś dotrzymac do wieczora, samo przejdzie:P

Gość
osłonowo jogurt naturalny lub kefir, nie pij kawy

Gość podrzuć linka
1 piwo, 2 rozbełtane jajka, pieprz (dobra szczypta) - wypić duszkiem sok pomidorowy (0.5l), glukoza - j.w. litr soku z kiszonej kapusty, względnie po kiszonych ogórkach

Gość liversick
oj od razu w środę to kac pourodzinowy.... no wypiłam juz kawę niestety... poza tym 2 litry wody, 2 herbaty i jeden jogurt i czuję sie tak, jakbym miała kamień zamiast żołądka:(

Gość liversick
nie wiem czy własnie przez wodę tak sie nie czuje... podobno własnie glukoza jest w takich sytuacjach wskazana za porady dziękuję, z przepisu na drinka z piwem i jajkiem chyba nie skorzystam, ale sok pomidorowy wydaje sie być ok:)

Gość ja też lubie czerwony
przed piciem zjeść coś tłustego, wypic mleko przed piciem, duzo witaminy C, nie pic na pusty żołądek, nie mieszać alkoholi

Gość liversick
do ja a też lubie czerwony przed piciem zjeść coś tłustego ---> tłuste to to nie było:P wypic mleko przed piciem ---> impossible jak dla mnie,no chyba ze zmieszane z malibu;) duzo witaminy C ---> w to sie zaopatrzyłam nie pic na pusty żołądek ---> pełny to on nie był nie mieszać alkoholi ----> :( dzęki za poradę, przynajmniej pisząc zapominam o bólu:)

Gość Pijacy czesto i duze ilosci
-najlepiej nie mieszac alkoholi jak sie pije -wziasc pare tabletek na kaca np.2kc przed i w trakcie picia i po piciu tez sie przyda-zawsze pomoze chociaz w minimalnym stopniu -nie palic fajek w trakcie picia bo to pogarsza kaca -na drugi dzien pic duzo napojow takich jak woda mineralna najlepiej niegazowana plus pare herbat z cytryna,duzo cytryny i wiecej cukru -kapiel w letniej wodzie,to naprawde pomaga -po zakrapianej imprezie pojsc do wc,wsadzis palca do gardla i zwymiotowac wszystko co sie ma w sobie,wiem ze troche brutalne ale na drugi dzien lepsze samopoczucie i mniejszy kac,u mnie sie sprawdza -na drugi dzien strzelic kac kupe,dobrze sie wyproznic -wypic ze dwa wapna i ze trzy witaminy C Pozdrawiam

Gość liversick
Do Pijacy czesto i duze ilosci niezły zestaw porad:) skopiuję go, wkleje do Worda i postaram się przestrzegać:) a w czwartek czeka mnie kolejna impreza, i zamierzam nie pić nic co ma promile:P no chyba że mnie jakiś Walenty strałą przekłuje wtedy to na złagodzenie bólu:P

Gość Pijacy czesto i duze ilosci
Dzieki,wiem co pisze bo dosc czesto z tego korzystam i pomaga

Dziewczyno na żołądek to Ci nic nie pomoże:O Po prostu jest rozpierdolony:O Przykre to, ale picie zwłaszcza bez jedzenia jest tragicznie niezdrowe. Nawet jak jesteś 100% zdrowa, a walniesz se kilka luf z rana na pusty żołądek, to wrzody murowane. Podobnie jak weźmiesz kilka aspiryn na czczo. Takie życie.

ciepla woda+2lyzeczki cukru+lyzeczka octu+lyzeczka sody oczyszczonej. jak sie pieni to wypic. p[rzechodzi w ciagu minuty:D

Gość liversick
No ja ostatnio stwierdzam, że 3ba pić z głową... bo 2 dzień juz nie jest taki kolorowy a dziś pomogły mi krople miętowe:))i ból minął biorę się do pracy:) jak w reklamie:P Pozdrawiam pijących i abstynentów :)

Gość ja mam dobry sposob
ja ostatnio wyprobowalam sposb znaledziony w internecie : -zjesc dobre sniadanka - cos z jajkami, do tego herbatka z cytrynka -zjesc magnez -sok pomidorowy -napoj poweride czy jakis inny taki dla sportowcow zalecali jeszcze czekolade i banany - zeby duzo energetycznych takich rzeczy to wszystko zrobilam okolo poludnia, ale juzzupelnei na nogi postawil mnie o 14 rosolek

Gość liversick
do jestem deską.... wrzodów chyba jeszcze nie wyhodowałam w taki ból nie zdarza mi się aż tak często... no ale muszę zmienić taktykę picia to na pewno:P do elinka Mieszanka wygląda kosmicznie, ale kto powiedział że lekarstwa muszą być smaczne:)