Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę pomuc

NATURAKNE sposoby na usuwanie uporczywego trądziku

Polecane posty

Gość Chcę pomuc

Chcę aby na tym forum były podawane sposoby na usuwanie tradziku (naturalne sposoby) np. latem na usunięcie trądziku wystarczy słońce a dokładnie opalanie się!! Zimą zaś nie ma słońca więc co zrobic?? Najlepszym sposobem jest uprawianie jakiegoś sportu!!Ponieważ wysiłek fizyczny działa na hormony a od hormonów przecież zależy czy mamy trądzik czy nie!! Radzę uprawianie sportu ponieważ to nie tylko doda nam więcej siły, będziemy mieć kondycje, cera nam się na 10000% poprawi i przede wszystkim możemy schudnąc!!! Ale jeżeli ktoś nie moze znaleść dla siebie odpowiedniego sportu zaleca sie ćwiczenie w domu!! Kilka ćwiczeń mogę wam podać takie jak: -przysiady np. 50 głębokich przysiadów -brzuszki np.100 (dobrze pomaga na umocnienie mięśni brzucha) -pompki np.10 (co dziennie coraz więcej np. pierwszego dnia 10 drugiego 15 trzeciego 20 i tak powiększać!! -zaleca się takrze jeżdżenie na roweże!! -długie szybkie spacery no itd... Pozdrawiam!!!

Gość ajdija
tak roweRZe... ogólnie sport pomaga ale chyba nie az tak zeby tradzik wyleczyc....

Gość chcę pomuc
napewno nie wylecza do końca ale bardzo pomaga!!Np.gdybyś uprawiała sport i używała jakiś środków na oczyszczanie twarzy!! To by bardzo pomogło!! Dobrym sposobem jest opalanie się!! 'To jest najbardzoej skuteczny środek na usuwanie trądziku!! I jeszcze zalezy jaki jest stan twojego trądziku!! Czy niski czy wysoki!! Jeżeli masz bardzo dużo pryszczy nie tylko na twarzy jest to wyskoi a jeżeli masz mało pryszczy to niski!!Ale wracając do tamatu gdy zimą chcemu się opalac nie ma wtedy takiej opcji bo zimą na dwór w stroju kompieowym nie wyjdziesz!! Dobre jest także solarium ale lepiej nie przesadzać!!

Gość najłatwiej zrobić tak
Wizyta u dermatologa ------ > kosmetyczka -------> sport -----> koni9ec męki z tradzikiiem!!! Chociaż mydło siarkowe jest tez ok!!

Gość olaa__
Chcesz się pozbyc trądziku.? Przede wszystkim nie wyciskaj tych pryszczy, które już masz. Wiem po sobie. U mnie ten problem pojawił się pod koniec wakacji '07. Jedna krostka.. A co mi tam.! Wycisnę.. Druga.. Trzecia.. I tak to było. Na jesieni '08 poszłam do dermatologa. Obejrzał, dostałam recepte na dwie maście - jedna na rozjaśnienie blizn, druga na zlikwidowanie trądziku. P. dermatolog powiedziała mi, że lepiej by było gdybym przyszła jak tylko pojawił się ten właśnie problem. Stosowałam te maście, ale jakiejś tam poprawy nie zauważyłam.. Przestałam wyciskac. Myje twarz.. i tu uwaga. Nie przemywaj twarzy kosmetykami (żelami itd.) z dużą ilością alkoholu - to może nasilic trądzik. Stosuj bardziej łagodne, najlepiej z serii dla nastolatków (jeśli to trądzik młodzieńczy). Podobno te mydło ^^ jest dobre, ale nie wiem - nie używałam.