Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkiemaleństwo

Odbiór mieszkania od dewelopera, jak wyglądał u Was???

Polecane posty

Stało się, przyszedł oczekiwany i upragniony dzień, w którym mamy odebrać mieszkanie :-) ale.... No właśnie, ale: 1) deweloper był oburzony, jak usłyszał, ze na odbiór mieszkania przybędzie z nami fachowiec (od budowy i wykańczania mieszkań), który obejrzy mieszkanie przed podpisaniem aktu notarialnego, pod katem ewentualnych niedociągnięć czy jakiś braków..., 2) deweloper wyznaczył termin odbioru na powiedzmy 13 lutego, zaś podpisanie aktu notarialnego na 15 lutego, czyli mamy dwa dni na ewentualne naprawy czy usuniecie usterek z mieszkania, bo nie wydaje mi się aby zostały usunięte po podpisaniu aktu - wtedy deweloper pewnie nie będzie chciał z nami rozmawiać..., 3) czy jeśli ten fachowiec, który jedzie z nami na odbiór stwierdzi, ze są jakieś braki czy wady w mieszkaniu, to deweloper powinien je usunąć? wydaje mi się, ze tak, inaczej byłby to towar niezgodny z umową... Jak wyglądało to u Was??? Piszcie, piszcie wszystko, co wiecie na ten temat :-)

Gość hmm w dziele ciąża macierzyńst
wo, poród?:O

Gość ale nicka ma
....pasujacego do tegoż działu :p

Gość michal453
Kupiłem jakiś czas temu wille na Zielonej Polanie w Lesznowoli i polecam każdemu to miejsce. Jest idealne do życia, zwłaszcza dla rodzinki. Dzieci mają dużo miejsca żeby się wybiegać:)) A ja sobie na rybki śmigam do pobliskiego jeziorka. Bajka. Sprawdź sobie jak te wille dokładnie wyglądają na stronie www.zielonapolana.pl . Robią wrażenie, wszystko oczywiście stan deweloperski, wykończone od zewnątrz z najlepszych materiałów.

Gość gość
co za inteligentna relkama:) widzę, ze się te mieszkania słabo sprzedają, ale i nic w tym dziwnego.To już po kafeterii musicie latać i się rloaklamować, tak słabo sytuacja wygląda? Wstyd dla poważnej niby firmy.

Gość Apokaliptomovie
Niestety z tymi odbiorami mieszkań to różnie bywa - raz się uda, a innym razem deweloper człowieka tak skroi, że sie w pale nie mieści. W sumie jak się człowiek na budowlance nie zna, to może zaliczyć niezłą wtopę odbierając sam mieszkanie bo nawet wtedy nie wie, że pewne rzeczy są widoczne dla fachowca, a dla niego nie. Czytałam, że np w Wawie Deconova pomaga w odbiorach mieszkań za 500 zł - pi razy drzwi jak spojrzeć na ceny ew. późniejszych remontów, to ta kwota nie powala i wydaje mi się, że warto wydać.