Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanaliczek

Kanalik mleczny zatkał mi się na dobre, jak mogę sobie pomóc?

Polecane posty

Gość Kanaliczek

Fragment piersi mam twardy i bardzo obolały. Dziecko nie może odessać zalegającego pokarmu, laktator i masaże piersi też nie pomagają. Poratujcie, co może jeszcze mi pomóc?

Gość wypij dwie lampki szampana

Gość Kanaliczek
Szampana? A jak to ma niby pomóc? To żart, prawda? Na razie włożyłam do stanika woreczek z ciepłą wodą żeby rozgrzać cycusia - wyczytałam w internecie, że może ulżyć. Auuu boli :(

Gość zrób sobie cieply prysznic
ze szczególnym uwzględnieniem piersi i pod prysznicem naciskaj powinno polecieć dodatkowo smaruj to miejsce maścią NAPROXEN EMO (6zł)

wejdź pod prysznic i polewaj pierś ciepłą wodą, później spróbuj rozmasować. Będzie bolało, ale nie ma innego wyjścia, jeśli możesz poproś o pomoc męża alo mamę, tylko to trzeba zrobić szybko, bo będzie coraz gorzej. Jak dostaniesz gorączki szybko leć do lekarza. Mam nadzieję, że prysznic i masaż wystarczą. Trzymam kciuki!

Gość ja odstawiam od piersi
już dobę dzidzia nie ssie, ból jak nie wiem pełno mleka odciągałam ale mimo to mam gorączkę i idę za raz do lekarza :-(

Jeśli możesz to ja na twoim miejscu jeszcze przystawiła bym dzidzię, może za szybko i zbyt gwałtownie odstawiłaś dziecko. Daj jej cyca, ładnie ściągnie pokarm i będzie po sprawie.

Gość Kanaliczek
Ciepły okład nie pomógł. Mała nie dała rady odessać :( , teraz jeszcze spróbuję laktatorem i jak nie pójdzie, to pójdę pod prysznic. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Bardzo Wam dziękuję!

hmmm nie bardzo mogę bo namieszam jej w głowie bo "cycy są chore" i nie można, byłam u lekarza przepisała apo-naproxen (na ból) i Bromergon (na zastój pokarmu) i owinęłam się bandażem a temperatury to już mam 38, nocka nie spana bo trzeba było nosić Niunie ale wiem że nadejdzie za niedługo taka noc którą prześpię w całości

Gość ELAONA
Musisz iść pod prysznic , a potem zaraz po !! to ważne przystawic dziecko spod pachy, tzn.maluch musi mieć głowę pod pachą twoja(poproś kogos o pomoc , przegłodz go troszke by chciał) . Troszke to trudne, ale mnie sie udało. NIE ODSTAWIAJ OD PIERESI !!!! Powodzenia i daj znac czy sie udało

Gość tez to mialam
jedyne wyjscie z tej sytuacji lekarz!!!! tez to mialam i nic nie pomagalo spoosby babci poloznej itd.dopiero antybiotyk wiec nie czekac dluzej bo moze skonczyc sie nacieciem piersi! powodzenia i nie czakj dluzej

20 miesięcy