Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze glupie ale...

czym sie rozni inteligencja od bystrosci a od umiejetnosci logicznego myslenia?

Polecane posty

Gość moze glupie ale...

prosze o odp. ludzi, ktorzy potrafia zauwazyc i zinterpretowac te 3 rzeczy.

Gość
jest wiele rodzajów inteligencji, nie wiem o którą dokładnie chodzi?

Gość jamadra
inteligencja ma bardzo szerokie znaczenia. niektórzy np uwazają ze jest to stopien umiejetnosci rozwiazywania testów..;) ja znow mysle ze jest to umiejetnosc rozwiazania problemu w danej chwili, jak najszybciej i jak najskuteczniej- to takie ogólne pojęcie. np bardzo marny uczeń znajduje się (przypuscmy...;P ) nagle w dżungli i jakos sobie radzi- zbuduje szałas, zdobędzie jedzenie i przeżyje tam powiedzmy tydzień. chociaz w szkole się nie wykazał to jednak posiada pewien typ inteligencji

Gość moze glupie ale...
ogolna interpretacja eniteligencji... chodzi mi o taka, ktora poslugujesz sie w zyciu codziennym, mozna to moze nazwac emocjonalna? chodzi mi o roznice, taka ogolna:)

Gość moze glupie ale...
dzieki, ale ta sztuke poradzenia sobie w trudnych sytuacjach nazwalabym raczej umiejetnoscia logicznego myslenia...? Jeszcze jedno: co jest wrodzone, a co mozna nabyc z czasem? dziekuje:)

Gość jamadra
radzenie sobie nie zawsze ma podstawy tylko w logicznym mysleniu, to są bardzo skomplikowane procesy ale nie bedę tu robioc wykładu bo nie mam czasu;)

Dla mnie bystrość to umiejętność dostrzegania szczegółów niewidocznych innym osobom. Umiejętność logicznego myślenia to umiejętność poprawnego wnioskowania. Inteligencja to natomiast pojęcie najbardziej ogólne... Tak mi się wydaje...

Ponieważ żadna z wymienionych rzeczy mnie nie dotyczy wpisałem się po to by waraić zaineterowanie tematem. :o

Gość moze to glupie ale....
waraić? spoko :P wiec wytlumaczcie mi prosze ogolne pojecie tej inteligencji, ktora znajduje odzwierciedlenie w zyciu codziennym. roznice mniejwiecej juz widze, ale...

Gość kleciol
Konstelacje zdolności. Typy inteligencji a kreatywność dobra lektura ..🖐️

"Dla mnie bystrość to umiejętność dostrzegania szczegółów niewidocznych innym osobom." ______________________________ jedni dostrzegają je od razu, inni potrzebują na to więcej czasu moim zdaniem poziom inteligencji zależy od zdrowia i zdobytej wiedzy, jednak to, że ktoś wolniej myśli bo np. jest rozkojarzony, ma problemy z kocentracją, nie oznacza, że jest głupi..