Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porządnicka

W butach czy boso?

Polecane posty

Gość porządnicka

nienawidze jak przyjdzie ktoś do mnie i nie ściągnie butów! rozumiem jak zapraszam na jakąś impreze ale tak jak ktoś przyjdzie i siedzi w buciorach to mnie trafia!to jest nieposzanowanie cudzej pracy ! a może ja jestem nienornalna:(

Żal tylko, że mieszkasz w bloku :O

Gość mieszkanie to nie meczet
Buty w mieszkaniu ściągają tylko domownicy. Goście i interesanci (listonosz, inkasent gazowni, akwizytor-domokrążca itp) nie mają takiego obowiązku.

Gość dziwny zwyczaj
A ja nie wiem skąd w Polsce wziął się ten dziwnaczny zwyczaj ściągania butów!Oczywiście, staram się go przestrzegać, gdy idę w gości:) Ale zgadzam się z jedną starszą znajomą kobietą którą zawsze denerwowało, jak ktoś, przchodząc do niej, sciągał buty. twierdziła slusznie, że dom to nie muzeum!

rozumiem jak jest lato i chodzimy w jakichs klapkach po czyims, ale jak nosimy jakies zimowe \"trepy\" to jak ich nie sciagnac bedac w gosciach? nie wyobrażam sobie tego..

Gość porządnicka
dzięki :) ja nie mieszkam w bloku mam dom na przedmieściach ale co to za różnica? Nigdy mi nie przyszło do głowy kazywać ściągać buty interesantom,czy jak już pisałam na jakiś imieninach czy innej imprezie.Ale przyjdzie do mnie ( nawet lubiana ) koleżanka siedzi,korzysta z łazienki idzie za mną do kuchni itp. ...a jak sobie pojdzie to ja mam wszystkie podłogi do mycia!:( . mnie się wydaje że ludzie nie szanujący porządku u kogos to albo brudasy (niestety) albo tacy którzy nic nie robia w domu bo robi to za nich ktos inny!i ti nie chodzi wcale aby robić meczet z domu,przeciez dużo przyjemnie jest wstać np.w nocy do kibla i nie iść po syfie który ci ktoś podarował przychodząc w "gości":O a jak ktoś ma dzieci co raczkują i robią za odkurzacz to też mają łazić po tym syfie?:(

a ja też mam w nosie \"dobre wychowanie\" jak ktoś mi chodzi w butach po całym domu ! takich po prostu więcej nie zapraszam,nie mam zamiaru robić dobrej miny do zLej gry a potem gonić z mopem!NIe przejmuj ludzie którzy nie szanują czyjejś pracy byli i będa trzeba ich olewać albo ubrudzić buty do oporu i \"wpaść\" do nich z wizytą np.w niedzielne popołudnie:D ....i zdać sobie sprawy że oni pewno dlatego nie mają pojęcia o tym ile kosztuje utrzymanie porządku w domu bo sami gówna nogą nie strącą :P

a ja też mam w nosie "dobre wychowanie" jak ktoś mi chodzi w butach po całym domu ! takich po prostu więcej nie zapraszam,nie mam zamiaru robić dobrej miny do zLej gry a potem gonić z mopem!NIe przejmuj ludzie którzy nie szanują czyjejś pracy byli i będa trzeba ich olewać albo ubrudzić buty do oporu i "wpaść" do nich z wizytą np.w niedzielne popołudnie:D ....i zdać sobie sprawy że oni pewno dlatego nie mają pojęcia o tym ile kosztuje utrzymanie porządku w domu bo sami gówna nogą nie strącą :P