Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania cygana

Czy pieczywo razowe powoduje wzdęcia?

Polecane posty

Gość mania cygana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość concordia
tak zawiera drożdże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mania cygana
--to jakie najlepsze pieczywo, aby nie powodowac wzdec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mania cygana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na zakwasie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość midfsssd
razowe wzdecia?? a pełonoziarniste graham albo pumpernikiel??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na zakwasie
kazde jesli w sklad wchodza drozdze, chleb na zakwasie jest ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kazdy chleb wkladam
do tostera i chyba on je zabija, bo jak tak robie to nic mi nie jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to jaki chleb jesc aby nie
nie powodował wzdęć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aby nie mieć problemow z trawieniem musisz zmienić dietę. chleb jest jedynie jednym z wielu produktow. chleb razowy z mąki żytniej jest zdrowszy od pszennego, na zakwasie, a nie na drożdzach. takze ktos pisal, aby wkladać do tostera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludzie co wy
pieprzycie za przeproszeniem! przeciez drozdze zdychaja juz w czasie pieczenia chleba. To nie one sa winne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eviva
u mnie szczególnie białe pieczwyo powodowało wzdęcia ale razowe też troszkę . Teraz jem Wasa sport i dobrze się czuje .. tat tat tylko smak nie ten ... ale co było robić???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ależ problem
razowe i pełnoziarniste najzdrowsze! Przyczyną wzdęć nie musi być akurat pieczywo, ale zła przemiana materii i zła perystaltyka jelit. A to, najprawdopodobniej jest wynikiem hipokinezji. Szczegóły w odpowiednich tematach na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
w starym numerze "Samego Zdrowia" (kwiecień 2005) znalazłam dzisiaj artykuł o wzdęciach. piszą m.in. właśnie o ciemnym pieczywie, otrębach. myślę, że przyczyną może być niewspółmierna ilość wypitych płynów do ilości spożytego błonnika (czytałam też o tym ostatnio). w tym artykule zalecają odstawić ciemne pieczywo i podobne produkty na jakiś czas, potem stopniowo włączać je do diety. jednak wydaje mi się, że jak jelita pracują prawidłowo i dieta jest zbilansowana, to ciemne pieczywo nie ma wpływu na wzdęcia, większego niż inne pokarmy ;) ja np jem ciemny chleb, a wzdęcia mam raczej po fasoli czy kapuście, albo jakimś śmieciowym jedzeniu typu chipsy połączone z czekoladą (koszmarny zestaw)...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×