Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tUrQseK

Pierwsze miesiące ciązy jak to jest???

Polecane posty

Gość tUrQseK

Witam!! Chcialabym sie dowiedziec jakie macie objawy w czasie ciązy a w szczególności chodzi mi o pierwsze miesiące. Ja jestem w 2 miesiącu ciązy a objawia mi sie to tak ze mam ciagle mdłości , smaki i ciagle chce mi sie spać a nie zapomninając o tym ze ciagle zrzędze :D Jak o siebie trzeba dbać aby było wszystko dobrze?? Dziewczyny napiszcie jak to jest z wami. Mozemy sobie wzajemnie pomuc i doradzic. :) Bardzo prosze o opinie i tematy. Piszcie czekamy.... :) Pozdrawiam

hmm ja juz prawie koncze te pierwsze miesiace :) jeszcze tylko 2 tyg i 2 trymestr :D:D ale mialam mdlosci wymioty sennosc ból piersi bylam wkurzona i mialam straszne zmiany nastroju... raz sie smialam a za chwile ryczałam jak glupia... mialam ochote popelnic samobójstwo bo maz pobrudzil malej spiochy zupka, albo plakala,m bo sobie wyobrazalam jak to bedzie jak moja mama bedzie umierala.... chore wiem :) w pierwszej ciazy chcialam rozwodu bo maz mi pokroil inaczej ogórki. chcialam w plasterki a on przekroil wzdluż... ale juz czuje ze jest lepiej od kilku dni siage sie usmiecham i widze ze wszystkie dziwne stany mineły... teraz czekam do 3 trymestru to sie znó zacznie bo u mnie tak to wyglada ze przed samym porodem pewnie znów mnie dopadnie :)

moja ciaza praktycznie byla bezobjawowa :) jedyne co sprawilo ze zaczelam podejrzewac ze jestem w ciazy to to ze bardzo urosly mi piersi i byly obolale.wkoncu poszlam do gin. by sie upewnic i okazalo sie ze to 6 tydz.nie mialam zadnych mdlosci, nie wstawalam czesciej do toalety cala ciaza byla spokojna. pod koniec bolaly mnie plecy jak sie kladlam choc nie mialam duzego brzucha.urodzilam 11dni po terminie i mialam juz pozniej obrzekniete nogi to bylo najbardziej uciazliwe a ogolnie to nie bylo zle.:) teraz tylko musze do siebie dojsc bo baaaardzo duzo przytylam niby tego tak nie widac ale ja sie zle czuje.pozdrawiam;)

Gość taka ja sobie
a czy w pierwszych tygodniach ciąży miałyście wrażenie, że Wasz brzuch twardnieje i stał sie pełniejszy??

Gość upupupupupupupupupupupupupupup

Gość tUrqSek
Mnie strasznie bolą piersi nawet jak śpie i sie przewracam na boki to czuje potworny ból. Przed ciąza miałam juz rozmiar C/D a teraz zdaje mi sie ze sa coraz wieksze. Nie wiecie czy po porodzie da sie zmiejszyc jakos biust?? A tak wogóle mam dopiero 2 miesiac a mój brzuszek wygląda jakbym była juz w 4 miesiącu. I chciałabym sie dowiedziec czy to prawda ze w 2 trymestrze ciązy te wszystkie dziwne objaey znikaja???

Gość guuuga
poczatek ciazy- okropny!!! ciagale bolal mnie brzuch , bardzo dlugo od 8 tyg zaczelu sie wymioty i trwaly do 14 tyg , wtedy juz wygladalam jak trup pozniej juz bylo lepiej

Gość kasiunia157
Hej :) ja jestem w 4 tyg ciązy i mam objawy : bóle brzucha , non stop chodze do toalety,już mi sie pojawiają mdłości i coraz szybciej się męcze szczególnie jak wchodze po schodach !A tak po za tym jest wszystko super :) Oprócz tego ze mam huśtawki nastrojów ;p

Gość 20latkaaaaa
a miala ktoras z was takie dziwne uczucie w brzuchu,takie gilgotanie nieprzyjemne.i tak przez pol dnia raz bardziej a raz mniej???

Gość luliiiiiilaj
powiekszone bolace piersi, na okrągło okropne bóle brzucha/jajników choelra wie czego, jakby ciagneły mnie jakies ścięgna, sennosc, zadyszka na schodach, wszystko mnie smieszy (tylko jeden dzien depresyjny hehe),ogólny jadłowstret z kilkoma dniami napadu głodu

Dla mnie pierwsze miesiace ciazy to był naprawde swietny stan...oprocz sennosci i latania do wc nic zadnych mdlosci wymiotow i innych dolegliwosci.. Dopiero od 30 tc juz nie jest ekstra dla mnie ..ból krocza,pachwin..latanie do wc co godzine ..napinanie sie brzucha a od 35 juz bolesniejsze skurcze....eh naprawde brak slow:/ teraz 38 tc i tylko czekam az urodze..