Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 00011

Helicobacter pylori-miał ktos z was moze?

Polecane posty

Gość 00011

Gość 00011

Gość 00011
a skad ta bakteria sie bierze?

Bakteria Helicobakter Pyroli jest bakteria od zwierzeca lub bakteria nerwowa... Ja mialam ta bakterie z nerwow. Lezalam w szpitalu. Normalnie ta bakterie leczy sie w domu antybiotykami, robi sie gastroskopie czasem itp. Ja lezalam w szpitalu z tego wzgledu ze dodatkowo mialam zapalenie zoladka i powazne problemy z nerkami... Kazdy czlowiek ma ta bakterie, ale nie kazdy ma jej za duzo... Jesli jest jej o wiele za duzo powoduje wrzody zoladka.

Gość 00011
a jakie mialas objawy jak mialas te bakterie? bo ja mam wzdecia caly czas, nawet jak nic nie zjem, a Ty jakie mialas objawy?mialas tez wzdecia?

Nie, ja wzdec nie mialam... Tylko mnie przez ponad pol roku non stop bolal brzuch... A lekarz moj twierdzil ze "udaje" wiec ponad pol roku meczylam sie z bolem... Zanim wyladowalam w szpitalu ujme to tak moja mama mowila ze chodze "jak kaczka" ;] Tak mnie brzuch bolal, z dnia na dzien coraz bardziej... i w pewnym momencie mialam dosc powazne problemy z chodzeniem jak czlowiek, tylko sie zginalam raz w jedna raz w druga strone ;/ Ale brzuch boli strasznie ;/

Gość ciasteczkowy potwor
nie ma co sie zbytnio przejmowac sama choroba bo idzie ja spokojnie wyleczyc prochami gorzej jesli chodzi o GASTROSKOPIE bo ona jest naprawde do dupy i jest nieunikniona dla lekarza zeby potwierdzic chorobe

Gość ciasteczkowy potwor
jasne ze tak mysle nawet ze wszystko sie dopiero zaczyna, zycze zachowania zimnej krwi przed gastroskopia i sądą

Gość 00011
A konieczna jest gastroskopia? czy moze tylko antybiotyki?

Są w aptece bardzo proste testy, możesz sama zrobić. Moja koleżanka miała. Tak, jak któraś tutaj pisała, bardzo bolał, ją brzuch. I schudła bardzo. Czym mnie po prostu rozwaliła. :D Dostała antybiotyk i po bólu.

Gość 00011
ale ja juz robiłam test z krwi w laboratorium....i mam te bakterie...ale ja sie pytam czy oprocz testu jeszcze tzreba zrobic gastroskopie czy od razu antybiotyk?

Aaaa... nie doczytałam. Wiesz... wydaje mi się, że Ona nie miała gastroskopii. Chyba od razu dostała antybiotyk. I lekarka zaleciła badanie pozostałych członków rodziny, ale oni nie mieli bakterii.

Gość 00011
to wszyscy w rodzinie musza sie przebadac na te bakterie? to ta bakteria jest zarazliwa?

Gość 00011

Gość Helicobacter pylori-

moja siostra ma i moj chlopak ma .A ja nie,wiec jestem dowodem na to,ze nie przenosi sie droga kropelkowa.Bo taka jest prawda.Mozna ja lyknac z woda z kranu,lub zjesc np. brudne jablko.Ponoc 60% polakow ja ma.A wyleczyc jej sie nie da,ewentualnie zaleczyc antybiotykami wiec to roznica.Poza tym wrzody wywoluje gdy nie jest likwidowana,leczona antybiotykami. Na poczatku przepisza ci antybiotyk.Nie strasznie od razu dziewczyny gastroskopia!CDhociaz byc moze za jakis czas bedziesz musiala zrobic..

Gość 00011
ale moge miec nawet wrzod, jesli mam te bakterie? i wtedy antybiotyk wystarczy?

00011 pewnie podejrzewaasz wrzod przez ten silny bol brzucha.Moj chlopak tez mial strazne bole,takie ze wylaczaly doslownie z zycia codziennego,taki tepy bol.Ale wrzodow nie ma:) bo mial gastrosk. Na poczatek pewnie dostaniesz antybiotyk.Potem zobacza co bedzie dalej.

Gość 00011
mnie w sumie brzuch nie boili, tylko mam caly czas wzdecia nawet na głodniaka, i rano mdłosci

kazdy ma troche inne objawy,siorce bylo wciaz niedobrze,mdlilo ja i bolal brzuch...

Gość 00011
strasznie sie boje, ze moze to rak:(

spokojnie!skoro masz wynik to przeciez juz znasz przyczyne?jak po antybiotyku poczujesz sie lepiej to sie uspokoisz:) szczerze mowiac w przypadku mojego chlopaka mialam takie same mysli jak Ty:( bylam przerazona!a to bylo tylko to paskudztwo.Spokojnie.

Gość NIEEEEEEEEEEEEEEE
A balsam kapucyński pomoze??

Gość mi gastrlog powiedział
że halicobacter ma większość ludzi :O

Gość 00011
a gdzie kupic ten balsam kapuścinski?

Gość 00011
szukałam tego balsamu w necie , ale nie ma nic takiego

Gość NIEEEEEEEEEEEEEEE
KAPUCYŃSKI.... Tzn ja wlasnie nie wiem czy cos pomoze ale slyszalam ze jest dobry i dlatego pytam :)

Gość 00011
a moze ktos wie gdzie kupic ten balsam?

Gość Będzie_OK
Witam Ja jestem już po Helico. antybiotyki brałem przez 10 dni dwa antybiotyki i udało się jest ok ... teraz dochodzę do siebie powoli moje pytanie brzmi ile będę dochodził do takiej formy jak przed nabyciem helicobactera ? miesiąc , rok ? nie miałem go długo , gdyż od razu szybko poszedłem do dobrego gastrologa i diagnoza była jedna i leczenie udało się ... nie mam na szczęście żadnych wrzodów na żołądku czy nadżerek ... więc myślę że długo do dobrej formy żołądkowej nie będę dochodził latami ? proszę o pomoc w tej kwestii ile trwało dochodzenie do formy u was jeśli można wiedzieć ... i czy łykanie jeszcze po helicobacterze np Lacidofil lub picie jogurtów czy kefirów przyśpieszy odbudować poprawną florę bakteryjną ?