Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibinka

Mogę zjeść trochę kapuśniaka gdy karmię piersią?

Polecane posty

Gość bibinka

kapusta rozdyma wiec raczej aczkolwiek ja gdy próbowałam czegos nowego zaczynałam od małych porcji i czekałam na reakcje córci.Zdarzało sie tak,ze te cieżkostrawne rzeczy wcale jej nieszkodziły a dostawała kolki po nr soczku multiwitaminowym.

Gość bibinka
Wisienko - po czym to rozpoznajesz i po jakim czasie można u dziecka zauważyć że coś zjadłam nie tak? I co wtedy zrobić?

bibinko a ile ma twój szkrab??? Ja też nic nie jadłam aż do momentu jak pediatra mi powiedział, że głupia jestem, że naczytałam się gazet a powinnam wszystko jeść. To było jak mały miał dwa miesiące. Od tego momentu zaczęłąm wszystko jeść, kapuste, grzyby, czzekoladę i wszystkie ine "zabronione" przez niektóych potrawy i małemu nic nie było.

Gość bibinka
Acha mała ma prawie 3 tyg.

Gość bibinka
Aguniu ja też jem wszystko tak mi powiedziała położna że jakbym miała unikać tego co piszą to bym została przy kromce chleba i szklance wody ;) i ze mam jeść wszystko byle z umiarem, ale mała od 2 dni ma problemy ze zrobieniem kupki, męczy się często, ciśnie jakby a tu tylko bączek.. nie chciałabym pogorszyć sprawy, tym bardziej że nie wiem jak jej pomóc. Próbowałam masować brzuszek ale ma jeszcze nie odpadnięty pępuszek i nie bardzo mi to wychodzi

Wiesz co w szpitalu masowali mu w ten sposób, że naciskali nóżkami na brzuszek - czyli obok pępusia. ja właśnie odpowiadałąm komuś na temat nierobienia kupki więc wkleję jeszcze raz "Jeżeli karmisz butelką to możesz po prostu podać herbatki koperkowo - rumiankowej. Nie wiem czy są takie mieszanki ale ja kupiłam obie i w odpowiednich proporcjach mieszałam. tylko synek był większy. Jeżeli karmisz tylko piersią i nie chcesz podawać butelki to ty wypij taką herbatkę. MOże być taka z torebek - średnio smaczna ale jak przestygnie to można wypić naraz. Powinno podziałać."

ja właśnie głupia na początku to jadłam tylko zupę jarzynową bez przypraw i gotowanąpierś z kurczaka i tak przez 2 miesiące. :-P Fakt waga poszła szybko w dół ale witamin po prostu zero.