Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1901

Niepelnosprawna córka, jakie podpaski ??

Polecane posty

Gość 1901

Witam i prosze o pomoc bo juz mi rece opadaja, moja niepelnosprawna corka dostala okres i mam ogromy problem z wyborem podpasek do niej. Kilka razy musze zmieniac jej bielizne bo wydzielina laduje na majtkach a nie na podpasce, probowalam juz kilku rodzajow podpasek ale w dalszym ciagu nie moge znalezc odpowiednich. Czy mozecie mi cos doradzic z gory dziekuje

Gość eq32r
pieluchy...

jakiego typu ta niepełnosprawność?

Gość 1901
masz na mysli pampersy czy...

Gość pampersy
polecam pieluchy,czyli pampersy dla doroslych(tylko pamietaj,zeby dobrze dobrac rozmiar). Z doswiadczenia wiem,ze to najlepsze wyjscie.

Gość 1901
uposledzenie umyslowe

Gość 1901
tylko ja sie boje ze jak bedzie chodzic w pampersach to moze nabawic sie jakiejs infekcji bo jakby nie bylo przez podpaske dochodzi powietrze itd

może kup jej podpaski takie jak się używa po porodzie są dosyć długie i ze skrzydełakami pozdrawiam

Gość pampersy
spokojnie,nie nabawi sie. Tylko musisz pamietac,zeby ja podmyc przy kazdej zmianie pampersa. Poza tym bedzie ich uzywac tylko w czasie okresu,a pod koniec,gdy krwawienie jest mniejsze moze wystarcza te dluzsze podpaski.

Gość 1901
kupowalam takie i te skrzydelka tak jaby zawijaly jej sie do srodka i czasami podpaska ladowala na brzuchu albo u gory tylka

Gość pampers nie jest w niczym
gorszy od podpaski, gdyby noszenie pieluchy powodowało infekcje, nikt by nie zalecał ich dzieciom

Gość Siuśka
A w jakim stopniu córka jest niepełnosprawna umysłowo? Radzę uczyć ją samodzielności w dbaniu o higienę i dobranie takich podpasek, które sama będzie umiała sobie zmienić a później podmyć się. Pieluchy w takim razie odpadają, bo będzie jej je źle zakładać, raczej podpaski takie dłuższe ze skrzydełkami.

Gość 1901
w stopniu umiarkowanym, ona chodzi w podpaskach i wie ze musi je nosic, chodzi o to ze nie moge dobrac odpowiednich bo zawsze ma wszystko na majtkach

Gość oliwka7711
polecam dugie podpaski ze skrzydelkami bella perfecta maxi blue lum mozna zalozyc podpaske na noc bella perfecta night

Gość a a a kotki dwa
moze te alwaysy z podwójnymi skrzydelkami? Niech zmienia czesciej wtedy nie będzie az takiego problemu//

Gość skoro brudzi majtki
to chyba źle mocujesz te podpaski nowoczesne podpaski są bardzo wygodne i nawet przy dużej aktywności (uprawianie sportów) nie ma opcji by przeciakały czy plamiły bieliznę pewnie ma za luźne majtki które źle trzymają podpaskę, kupuj jej damskie bokserki/szorty te najlepiej nadają się na "te dni" łatwo do nich przykleić podpaskę ja używam Bella Green, mają skrzydełka i chłonną siateczkę używałam ich także na noc gdy stosowałam jakieś leki dopochwowe nigdy nie miałam problemu z brudzeniem bielizny a miewam bardzo obfite miesiączki podpaski Bella są stosunkowo tanie a moim zdaniem znacznie lepsze gatunkowo niż przereklamowane Always

Gość a może tena lady
tena lady?? to są takie podpaski grube dla kobiet z problemem nietrzymania moczu. Powinny być git :)