Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skladanka

Jak sie witacie z chlopakiem przyjaciolki???

Polecane posty

Gość skladanka

wiadomo, z psiapsiola przytulanka buziak itp. a jak sie przywitac z jej facetem zeby bylo ok??

Gość skladanka
podani reki? jak koles z kolesiem? chyba nie?

Gość skladanka
Pomożcie bo jeszcze nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem jak sie zachowac:/

Jesli to chlopak ktorego widze pierwszy raz czy nie znam dobrze (np widuje bardzo rzadko) to witam sie z nim podaniem reki. Jesli to osoba ktora dosyc znam to witmy sie buziakiem w policzek. Jak na razie jeszcze zadna kolezanka nie ruszyla na mnie z krzykiem ze zabieram jej faceta:))) (zreszta mam swojego).

Gość skladanka
no ja widuje go rzadko, tak jak przyjaciole. ale to podanie reki nie jest zbyt takie "kolesiowe"?

ja sie etraz wstrzymuje (chyba ze sa to moi przyjaciele- a nie faceci kolezanek) po tym jak raz bedac z wizyta z facetem u naszego kolegi (byla tez jego dziewczyna - dziewczyna miala wtedy jakies 22 lata) i wychodzac sie pozegnalismy buziakiem w policzek na to jego dziewczyna (ktora dobrze nas znala- czesto sie widywalismy) warknela na niego " a co ty mi sie tu bedziesz z jakimis babsztylami calowal?" :o oczywsice od tamej pory nie spotkalam si znimi ani razu :P

Gość dvadvdsvs
teoria jest taka że ty decydujesz czy wyciągasz rękę czy nie w praktyce chłopaczki współcześnie sami się pchają z łapą p.s. a w ogóle musisz się obcałowywać z kimkolwiek??

Gość tomerir
zawsze wystarczy podanie reki, nie obrazi sie, niepotrzebne sa zadne calusy (no chyba ze w zartach).

Gość skladanka
ale ten buziak to jakis taki hmm... nie znam kolesia za dobrze i buziak?? niezrecznie bym sie czula

Gość petrunia.com
Wiec tak, jezeli kolezanka przedstawia mi swego chlopaka po raz pierwszy lub tez oboje nie naleza do bliskiego kregu mych znajomych to przy powitaniu podaje reke. Jezeli kolezanka z chlopakiem sa moimi dobrymi znajomymi to daje obojgu buziaka w policzek.

Gość skladanka
a co jesli koles jest niesmialy, ty sie juz przywitasz z psiapsiola i nie widac zeby on oierwszy wyciagal reke itp?

Zwykle to dziewczyna powinna wyciagnac pierwsza reke do chlopaka.

Gość E tam jakie podanie ręki
weź mu do buzi, to go przywitasz. A tak sero Nie masz innych problemów?? Jak się przywitać z chłopakiem przyjaciółki. Normalnie Podaje się rękę i już.

Gość skladanka
tzn ze kulturalny facet pozwala dziewczynie samej zadecydowac jak sie chce z nim przywitac?

http://www.obcasy.pl/index.php?art=1&dzial=165&dzial2=170 podaje link i wklejam wybrane cytaty: Kto komu pierwszy podaje rękę: - przeciwnie do zasady pierwszeństwa i pozdrawiania - osoby starsze, o wyższym statusie społecznym i kobiety pierwsze wyciągają rękę. W miejscu pracy przełożony pierwszy wyciąga rękę do podwładnych, również do kobiet. - mężczyźni przed podaniem ręki na ulicy muszą zdjąć rękawiczki, kobiety nie mają takiego obowiązku.

skladanka --- po prostu mowisz czesc i podajesz mu reke. czy to takie trudne?

Gość skladanka
nie o to chodzi czy to trudne, ale o to zeby bylo ok

Jest ok. chlopak kolezanki to normalnie jak kazda inna osoba z ktora sie witasz. Jesli nie znalas go wczesniej lub znasz go slabo to normalnie na powitanie podajesz mu reke i tyle.

Gość skladanka
ale chlopak przyjaciolki to nie to samo co chlopak zwyklej kolezanki

Faceci moich przyjaciółek to zazwyczaj też moi przyjaciele. Witamy się wszyscy buziakami i nikt żadnego problemu nie robi. I tak po roku mieszkania we Francji dużo mnie kosztowało oduczenie witania się dwoma buziakami, z każdą napotkaną osobą :P Z ludźmi, których nie znam zbyt dobrze - podanie ręki. Pewny, zdecydowany uścisk, nie żadna tam \"miękka łapka\" - nie cierrrpię etgo :P Uważam to za normalny, cywilizowany gest.

We Wloszech tez sie witaja dwoma buziakami:))) Ja na poczatku nauczona polska tradycja chcialam dawac nawet trzy.

Gość skladanka
ok:) dziekuje wszystkim, tym zboczonym tez:P

Gość ljoib
koledzy moich kolezanek sa moimi kolegami, koledzy, ktorzy sypiaja z moimi kolezankami, tez sypiaja ze mna, bo sa tez moimi kolegami dziecko, ile ty masz lat? a jak koles bedzie oblesny, to masz sie z nim calowac? a moze nie lubisz zarostu? sama decydujesz jak chcesz sie z nim przywitac i pierwsza rozpoczynasz gest, wyciagasz reke, albo rzucasz mi sie na szyje, albo grapiesz go w jajka

Gość o czym
dziecino