Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Mam pytanie o mleko zastepcze

Polecane posty

Czy moge to mleko (uzywam Bebilon) przygotowac wczesniej na cala noc,na opakowaniu nic nie pisze...:( I ewentualnie jak je przechowywac,czy wlodowce czy temperaturze pokojowej...

nie wolno mleka robić na zapas zawsze trzeba świerze robić nie wolno przechowywać

Gość Agusiaaa84
ja swojej 11 dniowej coreczce robie 3 butle na cala noc jedna na 24 druga na 3 a trzecia na 6 i jedna zawsze wstawiam do podgrzewacza a reszte chowam do lodowki

Gość zawsze robie wczesniej i nic

Gość Agusiaaa84
i mi tak lekarz kazal robic wiec mozna i rob smialo

Mi znajoma mowila,ze nie trzeba nawet do lodowki,wystarczy temperatura pokojowa,ale jak widze kazdy ma inne zdanie...hmm

na opakowaniu pisze że nie wolno. Ja zawsze mam przegotowaną wode w termosie, wystarczy wlac do buteleczki dosypać mleko i wychodzi szybciej niż podgrzewacz:)

Gość no co wy nigdzie nie pisze

Gość PLOP
myślę, że można, jak leżałam z małą w szpitalu a była dokarmiana, to zawsze miałam zimne mleko, widać, że z lodówki, które trzeba było podgrzać w podgrzewaczu, więc to mleko było robione wcześniej. mała miała wtedy 2 tygodnie, w domu natomiast robiłam to w ten sposób miałam w butelce nalane np. 120 ml zimnej wody, kiedy przychodziła pora karmienia dolewałam tylko 60 ml gorącej wody i wsypywałam mleko, do dzisiaj tak robię i mleko jest od razu do spożycia.

ja powiem tak: raczej nie szkodzi, choc ja zawsze robie zaraz przed podaiem dziecku, wedel a czy tobie smakuje mleko, herbata czy cokolwiek innego co stoi kilka godzin, co jest odgrzewane, czy moze świeże??? dziecko nie powie nam co jest lpesze ale chyba łatwo sie domyślec, dlaczego dla włąanej wygody podawac cos gorszego??? pomysl z termosem jest super sama stosuje :)

Gość agnieszkac
tez podaje bebilon, jest napisane ze sporzadzic przed podaniem. zrobienie butli trwa przeciez 2min:)