Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klakowska84

ruchy od 19 tyg, ale 22 slabsze...

Polecane posty

Gość klakowska84

????? bardzo ich czuje a czasami mam wrazenie ze wcale... wczesniej bardziej dzidzia dwala o sobie znac

Nie martw sie tez to przerabiam:)Jestem w 28tc przez pare dni daje czadu a przez pare kolejnych dni praiw w ogole ruchow nie czuje i wpadam w panike.Lekarze tlumacza ze dziecko najnormalniej w swiecie spi albo mu sie nie chce fikac:)Przegryz cos slodkiego polez na lewym boku i napewno poczujesz ruchy:)

Gość klakowska84
podnosze...

to normalne, ja tez tak miłam, że czasem było bardzo aktywne, a czasem to cały dzień musiałam czekać na jakis znak... jeżeli jednak przez cały dzień, szczególnie wieczorem nie czujesz ruchów to warto byłoby się skonsultować z lekarzem...

Gość klakowska84
bylam u lekarza w piatek, mialam robione usg polowkowe, dzidzia zdrowa , ale wlasnie od tej wizyty jakas cisza... a pamietam ze w poczekalni na badanko dzidzia dawala mi popis w brzusiu...

ale od tamtej pory nie czujesz ruchów w ogóle czy są słabsze?

Gość klakowska84

Gość klakowska84

Gość klakowska84
wydaje mi ze cos czasami odczuwam, ale one sa bardzo slabe...

w sumie to nie wiem co chciałaś napisać, ale... ja miałam na moją małą sposób, żeby ją "zmusić" do fikołków... jak zbyt długo nie dawała znaków życia to wystarczyło, że zjadłam troche lodów i mała zaraz zaczynała sie ruszać...spróbuj może u Ciebie tez podziała:)

wlasnie wczoraj jadlam lody i nic:( ale dzieki za pomoc...jeszcze poczekam dzisiaj do wieczorka:)

sa takie okresy, że dzieciątko słabiej sie rusza... ja bym na Twoim miejscu nie panikowała, tym bardziej że jesteś świeżo po usg połówkowym... gdyby coś było nie tak to myslę, że ono by coś wykazało:)

niby wszędzie piszą, że koło 20 tygodnia, ale u mnie tak na dobre ponad pępkiem wyczuwalna była chyba koło 25 tygodnia, wtedy też strasznie bolała mnie cała okolica pępka:)

klakowska84 - jesli to dla ciebie dodatkowe pocieszenie to nie jestes sama bo dzis mam dokladnie to samo.Rano jakies szmery bajery ani to kopniak ani ruchy i cisza...Rozumiem cie doskonale bo ja zaczynam panikowac:(

Mantodea :) Zjadlam bulke z powidalmi i chwilke polezalam:) mala sie odezwala:) moze juz taki jej urok ze jest taka cichutka:) A jutro znowu musze isc do dentysty i znow sters, najbardziej sie boje ze zaszkodze tym dzidzi:(

tak bede... jakis tydzien temu miala wyrwany zabek, i robiona 5 u gory, obydwa te zabki byly robione ze znieczuleniem, ale w przypadku piatki u gory dostalam slabe znieczulenie, i po jakis 15 minutach znow musialam dostac drugie, moj gin kazal mi zrobic zeby, bo po wynikach krwi zapytal sie mnie czy mam jakis zab do leczenia... niestety tak, dentystka byla bardzo mila, zajmowala sie mna naprawde dobrze, tak samo jak jej maz, powiedziala mi ze w ciazy nalezy chodzic do dentysty:) a moj gin byl zadowolony, wyrwanie zeba bardzo bolalo bo niestety nie mialam zrobionego przeswietlenia, a moj zab byl ak skruszony ze dentysta chyba wiecej sie nameczyl niz ja):) ale dzisiaj juz jest dobrze:) jutro ide na borowanie i wypelnienie:)

teraz dentysci maja odpowiednie znieczulenie dla kobiet w ciazy, sa one troszke slabsze i nie szkodliwe, mi dentystka powiedziala ze jest to znieczulenie miejscowe wiec nie szkodzi:) a zabki mamy tylko jedne a ja i tak placze za moim wyrwanym zebem:)

u mnie własnie w ciązy zaczęły się problemy z zębami, raz tez musiałam odwiedzić dentystę, ale u mnie było to tylko borowanie i zdectdowałam się na żywca... no nie wspominam tego miło:) było gorsze niz poród:)

klakowska84 - no zes mnie pocieszyla z tym wyrywaniem!!!:(Ja mam jechac na chirurgie do Bielska wyrywac swojego i boje sie jak cholera:(

nie no nie bedzie tak zle z tym zebem... ale jak masz do wyrwania to nie czekaj dluzej, ja pewnie tez bym nie poszla tylko tylko ze mi sie gdzies ulamal i chwial mi sie pod dziaslem, moze nie masz az takiego zeba w oplakanym stanie jak ja:) moj byl tragiczny:) dentysta przepisal mi taki plyn do plukania eludrill i on naprawde pomaga bo nawe troszke znieczula bol i pomaga zrosnac sie dziurze, a moja byla naprawde wielka:) a wogole to takie glupie uczucie bez zeba ale ja juz sie powoli przyzwyczailam:)