Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edynka

czy na każdej teflonowej patelni mozna smazyc bez tluszczu?

Polecane posty

Gość specu
Ktoś tu napisał, że olej czy oliwa jest bardziej zdrowa od produktów, które się na nich smaży. Nie prawda tzn. o ile sama np. oliwa z oliwek jest zdrowa o tyle sam proces smażenia na jakimkolwiek tłuszczu jest niezdrowe. I tu nie chodzi tylko o to, że produkt choćby najchudszy podczas smażenia wchłania tłuszcz i tym samym staje się tłusty ale o to, że podczas smażenia tworzą się związki, substancje szkodliwe dla zdrowia. Niech każdy robi jak uważa i generalnie potrawy smażone są smaczne ale trzeba to powiedzieć głośno i wyraźnie, że są one również niezdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruszkazfartuszka
jak się smaży zupełnie bez tłuszczu to się teflon niszczy, dlatego wypada posmarować patelnię chociaż pędzelkiem. Ta łyżka czy dwie oleju rzepakowego na patelni na pewno nie zaszkodzi (a wręcz pomoże bo obniży cholesterol).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no nie wiem u mnie teflonowa nie sprawdziła się, dopiero nowa patelnia Philipaka ze stali zdała egzamin, na reszcie nie denerwuje sie bo nic nie przywiera ani nie przypala sie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
goownosraka, spamerski pomiocie! WON! :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×