Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniolekk

KONIEC BYCIA DOBRA!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość aniolekk

kazdy to wykorzystuje:((((((((((

Gość aniolekk
ma ktos tez tak?

Gość Co tu Zrobic..
oj tez tak czasami mam ludzie niestety wykorzystuja to jak sie tylko da :/ a najgorsze ze ostatnio moja "przyjaciolka" odzywa się do mnie wtedy gdy czegoś potrzebuje ;-) smieszne prawda a najgorsze ze ja nie umiem odmawiać :/

Gość aniolekk
o to wlasnie chodzi:( niestety tez mam takie wrazenie ze kilka osob odzywa sie tylko gdy czegos potrzebuja.... niestety tyczy sie to tez mojej siostry najchetniej powiedzialabym sp...j ale wiem ze mialabym wyrzuty naprawde nie wiem....... tak mi smutno sie jakos zrobilo:(

Gość aniolekk
:(

Gość
Przypomina mi się pewien odcinek "power Puff Girls" Czy jak tam to się nazywało... :P

Gość aniolekk
robie sie coraz bardziej zla..........:/ dziwne najpierw bylam smutna a teraz jestem ZLA ZLA ZLA KONIEC!!!!!tego dobrego

Gość
"Koniec z Bąbelkiem. Od dziś nazywam się Hardcore!!!" :D :D :D Zdrowy egoizm i pilnowanie własnych interesów nikomu nie zaszkodzi.

Gość aniolekk
ta zlosc bierze sie z tego ze ja zawsze dla kazdego mam czas i pomoge i czuje sie tylko do tego potrzebna:( jest mi bardzo przykro ze inni to wykorzystuja......dlatego postanawiam skonczyc z tym.. ale najgorsze jest to ze w glebi sreca jestem aniolkiem:(

to po co chcesz się zmieniać? poczytaj o asertywności i naucz się mówić nie. Trochcę będzie Ci ciężko... Ja np. jestem wolontariuszką. I wierz mi, warto być dobrym, mimo ,że nie ma z tego profitów...

Gość tez tak mam.....
rozumiem cie aniolku tez tak macie ze po jakims czasie wszyscy ta dobroc i pomoc traktuja jako cos co im sie nalezy? ot tak szybko sie ludzie przyzwyczajaja nie?

Gość aniolekk
dokladnie:) a wiesz ja dokladnie wiem ze oni mnie wykorzystuje a im sie zdaje ze ja taka glupia jestem....... mam ochote wreszcie powiedziec co o tym mysle.... ehhhh tyle ksiazek ile ja sie JUZ naczytalam to bajka..... latwo obieca a trudniej wykonac mnostwo ksiazek przeczytanych:(

Gość ty nie jestes dobra
tylko cipowata a to różnica

Gość aniolekk
moze i racja a jakie cechy ma ktos cipowaty? chetnie wyslucham?

Gość tez tak mam.....
aniolku, jakbys o mnie mowila ludziom sie wydaje ze jak cos robisz bezinteresownie to z glupoty nie miesci im sie w glowie ze chcesz po prostu pomoc, z czystej zyczliwosci i maja cie za glupia

Gość aniolekk
no wlasnie az sie rozplakalam po tym wpisie bo mysle sobie ze wlasnie tak moze ktos mnie postrzega a to nie jest prawda bo ja chce dobrze a wychodze na naiwna idiotke..

Gość tez tak mam.....
stara prawda - jak ktos ma miekkie serce musi miec twarda dupe ;)

Gość ty nie jestes dobra
spoko ja też bywam zbyt cipowata czasami pomagać trzeba ale na 1szym miejscu trzeba stawiać siebie i nie ułatwiać ludziom życia na siłę

Gość aniolekk
mialam to napisac:) ale ja od jutra tzn od dzis koncze ten cyrk niestety chcialam dobrze nie wyszlo bede taka jak inni ps szkoda tylko mojego czasu bylo:(

Gość maria_magdalena
Nie rezygnuj z bycia dobra tylko wiecej asertywnosci. Jesli ci cos nie pasuje to po prostu szczerze i wyraznie mow "nie" i tyle. A wtedy rzeczywiscie nabierzesz wiecej szacunku wsrod ludzi. I wcale nie musisz sie zmieniac w jakas zla.

Gość aniolekk
:) ja nie potrafilabym byc zla.......ale jakos stracilam wiare w ludzi no moze oprocz dwoch osob:) ale reszta.....

Gość ty nie jestes dobra
świat nie jest czarny i biały...

Gość aniolekk
ok ale sa dwie kwestie 1 swiat jest szary - zyjesz bez wartosci dostosowujesz sie do sytuacji jakos leci kombinujesz jest ok 2 swiat jest czarno bialy cierpisz odczuwasz smutek i jest ci ciezko zyc:(

Gość aniolekk
swiat czarno bialy waymaga poswiecen

Gość ty nie jestes dobra
Dlaczego niby w świecie szarym miałoby nie być wartości? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale mówisz jak osoba uważająca się za lepszą od wszystkich taka cierpiętnica którą wszyscy chcą wykorzystać.u

Gość maria_magdalena
Ja osobiscie nie lubie osob ktore sa zawsze i wszedzie gotowe by pomoc. Kojarza mi sie bardziej z takimi podlizywaczami ktorzy chca sie tylko przypodobac niz naprawde cos pomoc. Trzeba tez miec i do siebie szacunek i jesli nie jest sie w stanie czegos zrobic to powiedziec to jasno.Dla przykladu podam: Moja tesciowa ma wlasny sklepik w malym miasteczku i do tej pory pozwalala placic z opoznieniem, dawala duze znizki, sprzedawala na kreche i co... ludzie albo "zapominali" zaplacic, albo wogole sie potem nie pojawiali, a na probe wynegocjowania wlasciwej ceny tez sie obrazali. W koncu sie wkurzyla po ktoryms takim incydencie jasno powiedziala: albo placisz teraz tyle ile kosztuje albo do widzenia. I mimo poczatkowych protestow ludzie nagle zaczeli miec forse by jej placic od razu, interes sie zwiekszyl i klientela tez. Jak sie bedzie czlowiek sam siebie cenil i szanowal to inni tez go beda.