Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adelala

kto wie

Polecane posty

Gość Adelala

dziewczyny mam taki troche głupi problem ale chciałabym sie upewnic chodzi o to ze biore tabletki anty i kochałam sie w dniu ostatiej 21 tabletki dostałam normalnie okres i to było moje ostatnie opakowanie bo musze zrobic przerwe czyli jak dostałam ten okres to moge byc na 100% pewna ze nie zajde w ciaze?

Gość jola78
jeżeli po 7-dniowej przerwie weźmiesz tab. to wszystko będzie OK

skoro kochałaś się przed przerwą, czyli tak jak piszesz w dniu zażycia 21 tabletki to wszystko jest ok. tylko już podczas przerwy nie jesteś bezpieczna, więc radzę używać gumek.oczywiście to co napisałam dotyczy sytuacji autorki, która NIE ZAMIERZA wziąć następnego opakowania.

Gość Adelala
tylko chodzi o to ze ja chce juz własnie nie brac po 7 dniowej przerwie ale okres dostałam wiec to chyba nie mozliwe zebym mogła byc w ciazy jak myslicie?

tak jak ci napisałam. do końca opakowania byłaś normalnie zabezpieczona, dostałaś krwawienie z odstawienia więc tak jak w przyp[adku każdego wcześniejszego krwawienia wykluczyło ono ciążę. nie jesteś w ciąży, ale nie jesteś też zabezpieczona od początku przerwy.

Gość Adelala
mała_agatka dziekuje za wypowiedz

Gość Sliweczkaaa
A co jeśli kochałam się w czasie przerwy i po przerwie z tabletkami muszę wziaść antybiotyk? Wiem że obniża skuteczność ale czy mogę byc w ciązy jesli kochałam sie tylko w przerwie. Z antybiotykiem nie mam zamairu.