Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość te zasrane szczepoinki

cale szczescie ze tu nie ma tej cholernej szczepionki

Polecane posty

Gość te zasrane szczepoinki

mieszkam za granica i ciesze sie ze tu nie maja tej skojarzonej szczepionki 3 w jednym-ospa swinka i rozyczka ktora powoduje autyzm.

Gość sranie w banie*

Gość chrum chrummm
Za granicą tzn gdzie??? Z tego, co wiem w Polsce nie trzeba szczepić MMR (wystarczy pisemne oświadczenie) ale np. w Irlandii czy Wielkiej Brytanii są to szczepienia obowiązkowe.

Gość domi26
AUTYZM? a po jakim czasie od szczepienia ta choroba może wystapic?

Gość chrum chrummm
W Polsce są w grupie szczepień obowiązkowych. Jednach na pisemny wniosek rodziców można je po prostu ominąć. Poczytaj trochę inne tematy to znajdziesz wiele osób, które nie szczepiły MMR Ja również uważam, że ta szczepionka nie jest konieczna. Chorowałam na wszystkie z tych 3, nie miałam z tego tytułu problemów i mam zdrowe dziecko.

Gość ty chyba durna jestes ...
nic nie trzeba ....! sama szczepiłam dobrowolnie swoje dziecko na to i jeśli chciałam skojarzona to płace a jak tylko jedną z nich obowiazkową to nie płace ...😡

Gość ej sorki
ale skad Ci sie wzielo, ze szczepionka autyzm powoduje, daj link czy cos, bo wydaje mi sie to totalna bzdura

ja romawiałam o tym z lekarka ostatnio i mi powiedziala ze byl kiedys taki film dokumentalny o autystycznym chlopcu i matka w tym filmie powiedziala ze to autyzm po szczepionce i wtedy sie zaczelo. w necie sie pojawiło pelno inf na ten temat ze szczepionka powoduje autyzm ze powinni ja wycofac itd. nie wycofali jej bo ma swoje plusy. Pomaga zlagodzic objawy choroby. W innych krajach bycmoze i jej nie ma bo tam zakladaja ze dziecko powinno zachorowac na te choroby u nas sie zakląda ze po szczepionce i tak zachoruje a poporstu przejdzie to lżej. I tak włąsnie sie dzieje. Lekarka powiedziala ze kieruje roztrzesione mamy do jednego ze szpitali gdzie sa specjalne wykłady na temat tej szczepionki ( nie oficjalne wyklady oczywiscie ale personel jest przygotowany i jest w stanie odpowiedziec na kazde pytanie). Procz tego wiekszego wyboru nie ma bo szczepić trzeba. Mnie to troche uspokoiło. cala sprawa bierze sie z tego ze jedne dzieci maja sklonnosci do autyzmyu a inne nie i ze te skłonnosci do autyzmu ujawniaja sie tak kolo 13-14 miesiaca czyli mniej wiecej tak jak podaje sie szczepionke. Kiedys tam wierzyli ze szczepionka na hajne medine powoduje u dzieci porazenie mózgowe, a bralo sie to stad ze szczepilo sie dzieci koło 3 -4 miesiaca a dopiero wtedy najczesciej ujawnia sie porazenie bo dziecko nie chce sie bawic, nie przewraca sie na boczek, nie wodzi oczami za zabawkami i rodzice sa zaniepokojeni i ida do lekarza i boom. Porazenie. i zaczeli wiazac to ze szczepionkami, zupelnie nie slusznie. I podobno tak jest i w tym przypadku.

te zasrane szczepoinki mieszkam za granica i ciesze sie ze tu nie maja tej skojarzonej szczepionki 3 w jednym-ospa swinka i rozyczka ktora powoduje autyzm. Ja też się cieszę, że mieszkasz za granicą. I zostań tam.

a jeszcze co do wypowiedzi ze są pojedyncze zmaienniki zintegrowanej mmr- to nie prawda. jest tylko jeszcze jeden preparat o tym samym skladzie rownie sie tylko firmą. mmr jest BEZPLATNA. chyba pomylilo ci sie z Infarnixem ktory mozna podac odplatnie lub te w formie pojedynczych szczepionek refundowanych. To jest blonnica tęzec krztusiec z tego co sie orientuje :)

dowaliłąś bo w niemczech też są obowiazkowe nie przyjma Ci dziecka do przedszkola bez szczepień:P niestety ani do szkoły

nio kirsten masz racje slonce nie przyjma ...........ani tam ani tam a tak pozatym cudnego kawalera masz ale to juz ci mowilam nie... hhhhmmmm...............................................................................................................................................................

Gość ale cena tu dopiero
ja tam szczepilam i wszystko ok