Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrytka

co naściemniać u lekarza

Polecane posty

Gość skrytka

Strasznie nie chce mi się iść jutro do pracy. Co byście wymyślili żeby nie iść? Jak na złość nic ale to nic zupełnie mi nie dolega.

ja nie potrafie klamac . ;/ i to chyba moj problem , bo jak chce wymyslec wymowke no to lipaaaaa bo i tak nie da rady ehhh

Brzydko tak kłamać :P Ale jak trzeba... ból brzucha, biegunka... że niby jakieś zatrucie.. :P

Gość doktordolittle
powiedz w pracy,że masz urojoną ciąże pozamaciczną, która czeka na Ciebie w domu

Gość skrytka
ale ja na prawdę nie mogę jutro iść. jestem młodym slusarzem i majster wykorzystuje mnie seksualnie w czasie przerwy obiadowej.

Gość skrytka
hehehe podszywaczu no ja nie mogę ;P

Gość cakakkaaka
Grypa żołądkową. Działa zawsze. Idziesz i mówisz, ze czujesz się podle, jestes rozbita, bolą cię kości, byłaś kilka razy w wc, boli cię żołądek. Nie możesz przesadzić z objawami, bo on ci zbada brzuch no i będzie miękki. Nie mów też, ze wymiotowałaś, bo to można poznać po stanie gardła. Pupy nie będzie ci oglądał.:) Przy okrazji rzuć mimochodem, że ktoś w domu ma grypę żółądkową i strasznie go ścięło. Trzy dni dostanie na pewno, ale musisz to mądrze rozegrać. Nie przesadzaj, nie bądź dramatyczna, ani nie sugeruj sama diagnozy. O zwolnienie prosisz dopiero jak widzisz, ze lekarz to kupił i wypisuje leki. Masz się nimi zainteresować, pytać co i jak zażywać i mówić, że to pech, bo naprawdę to zły moment, żeby chorować. Wolałbyś jednak może posiedzieć te trzy dni w domu, zeby się wykurować. Czyli: o zwolnienie prosisz w razie czego wprost ale POD KONIEC wizyty, Lekarz nie może czuć, że to twój głowny cel.

Gość doktordolittle
obwiń się przezroczystą folią kuchenną i powiedz ,że jesteś dziś taka niewyraźna:classic_cool:

Gość cakakkaaka
Jak pójdziesz prywatnie - dostaniesz zawsze. Ci w przychodni bywaja upierdliwi (ale ja dostawałam zawsze).

Gość skrytka
Nie macie tak czasem? Baardzo mi się nie chce a na ból brzucha kiedyś próbowałam i nie dało się za bardzo. Nie wiem gdzie powinno boleć a lekarz uciska tu i tam i nie stwierdził mi nic szczególnego. Jakiś tydzień bym chciała wolnego żeby odpocząć od 'zołzów' z pracy.

Gość skrytka
cakakkaaka--> dzięki, poprosić na koiec i narzekać, że pech - dobre. Prywatnie nie mam namiarów na takiego co da zwolnienie. Jakoś nie chodzę i nie choruję odpukać. Nie wiem jak znaleźć takiego prywatnego co da L-4. Każdy da jak prywatnie się pójdzie? A france w pracy tak czasami dokuczą, że odechciewa się wszystkiego. Jeden dzień to mało by brać urlop na żądanie.

Gość skrytka
matko, a co wy z tą nogą, bo mi jeszcze wykraczecie :P ja tylko kilka dni bym chciała, nie miesiąć, żeby odpocząć i sił nabrać na zołzy. Jarek_84 praca nie nadaje się do lubienia. Jest taka sobie, gorsze są pseudo koleżanki z którymi pół dnia trzeba spędzać.

Gość ja to mam fajnie
:D moja lekarka tak mnie lubi, ze jak potrzebuje L4 to otwiera taka ksiazeczke.. szuka odpowiedniego kodu i mowi: no co ci tu wymyslimy... angine bedziesz mieć.. albo nie zatoki :P i daje tydzien luzu zawsze. Grunt to miec kogos takiego, a zawsze wybawi z kłopotu.

Gość ja to mam fajnie
pain.. ale po co marnować urlop? zwolnienie lekarskie to zwolnienie. 80% wynagrodzenia leci do kiesy, a wypoczynkowego nie marnujesz ;)

Gość skrytka
Szkoda urlopu to raz, a dwa że teraz bym nie dostała, bo mało ludzi u nas i właśnie dużo poszło na zwolnienia. Co jeszcze oprócz grypy można by było zmyślić? Jakiś ból kręgosłupa albo co? Sprawdzi to lekarz tak przy zwykłym badaniu?

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Sprawdzonym sposobem jest podanie takich objawów jak: ciągłe parcie na pęcherz (nie zapomnij wspomnieć, że z trudem dobiegasz do toalety a nie potrafisz się do końca zrobić siusiu), pieczenie podczas oddawania moczu, możesz dodać też ból brzucha. Jeżeli chcesz żeby wyglądało poważniej to jak lekarz podczas badania uderzy Ci w dół pleców i zapyta czy boli to powiedz, że tak. I zwolnienie na zapalnie nerek albo infekcję dróg moczowych gotowe :P To musi zadziałać! Pozdrawiam- studentka medycyny :)

Gość o wlasnie
to z zapaleniem pecherza najlepsze i nie ma jak sprawdzic czy mowisz prawde. powiedz ze latasz co chwile siku i cholernie cie boli na to ZAWSZE dostaje sie zwolnienie!

Gość skrytka
Jarek_84 to nie tak że nie ma przyjaźni między kobietami. Mam koleżanki które lubię i spotykamy się na gruncie prywatnym. W pracy są jednak różni ludzie i jak masz za kogoś pracę wykonywać po raz kolejny a taka osoba ma fory u kierownika i jeszcze weźmie premię za to czego nie zrobiła, to też by Ci się nie podobało myślę. Jaką masz pracę że lubisz to co robisz?

Gość skrytka
hmmmmmmmmmmmmmm--> i to jest chyba to. Dzięki Ci piękne za podpowiedź. Duuża buźka (bez podtekstów) Super pomysł, już mi lepiej na samą myśl, że nie pójdę do pracy i nie będę paru zołzowatych oglądać. Oby lekarz się zlitował i dał tak do końca tygodnia wolne. Nie wiem jak się robi buźki ale uśmiech i dzięki wielkie.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Nie ma za co. Miłego leniuchowania :)

Gość skrytka
jak się uda, ale powiem to co radzisz hmmmmmmmmmmmmmm.