Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lyzeczkadoherbaty

Angielski

Polecane posty

Gość lyzeczkadoherbaty

Czy wyrazenie 'look like' dotyczy tylko wygladu? How does she look like - Jak ona wyglada What is she like - Jaka ona jest?

nie... mozesz uzyc tego w roznych sytuacjach it looks like it's going to snow it doesn't look like he's going to be here

Gość lyzeczkadoherbaty
Dzieki za odp., ale chodzi mi o uzycie tego czasownika, kiedy pytamy sie o wyglad lub charakter. Kiedy ktos pyta: What is she like? to ma na mysli charakter? Jak bedzie po angielsku: Jak to by mialo wygladac?(np. jakas procedura)

Gość lyzeczkadoherbaty
Swinkowa, a jak powiedziec: Ja to by mialo wygladac? Ostatnio potrzebne bylo mi to zdanie i nie wiedzialam jak to powiedziec...

Gość lyzeczkadoherbaty
Swinkowa, jestes pewna, ze mozna uzyc 'look like' w tym kontekscie?

Gość a czy ktos
moglby przetlumaczyc:bylam bardzo zadowolona pracujac tam i chcialabym znow to robic-z gory dziekuje

tak jestem pewna bylam bardzo zadowolona pracujac tam i chcialabym znow to robic-z gory dziekuje i was realty happy working there and i whish i could work there again. thank you -moze tak

Gość lyzeczkadoherbaty
Swinkowa, czytalam na innym topicu, ze nauczylas sie angielskiego w Stanach. Mozesz powiedziec po jakim czasie mowilas plynnie i co sie do tego przyczynilo?(kurs, kontakt z ludzmi itp)

Gość a czy ktos
z gory dziekuje bylo w tym wypadku skierowane do ciebie:)

pytanie \'how does she look like?\' nie ma sensu. No bo jak na nie odpowiecie? \'She looks like sick\'. Prawidlowo jest \'how does she look?\' jezeli interesuje was stan obecny osoby, ktora raczej z widzenia znacie. Jezeli danej osoby z widzenia nie znacie, a chcecie wiedziec jak wyglada, to pytacie \'what does she look like?\'

ja dlugo uczylam sie w poslce ( jakies 10 lat) i jak tu przyjechalam, to nie rozumialam niemal nic, po jakichs 3 latach pracy w anglojezycznych firmach oceniam swoje umiejetnosci jezykowe na dobre

she looks like my sister, she looks like she's sick, she looks like a model , she looks like a hottie :) - jak wyglada ?

No tak, tylko to jest lista odpowiedzi na pytanie \'what does she look like?\'

ja nie wiem juz sama...pytalam w pracy i mowil, ze powiedziec mozna i tak i tak...

Gość puzzelka2
Chirality, uwielbiam takie osoby, ktore mysla, ze lepiej znaja jezyk od tubylcow. Jezeli 5 osob twierdzi, ze mozna powiedziec i tak i tak, to jest to prawda...

No tak, ustalajmy reguly gramatyczne droga referendum. Tubylcy znaja dobrze jezyk, ale nie znaja jego regul. Ty np. poslugujesz sie w miare poprawna polszczyzna, ale nie musisz wiedziec, czy slowo, ktorego uzywasz pelni w zdaniu role przydawki. Polskim poslugujesz sie \'na czuja\'.