Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annie170

Siniaki...

Polecane posty

Od pewnego czasu (tydzień) wzięłam się ostro za ćwiczenia i dietę. Bardzo się skupiłam na pośladkach i udach. Dodatkowo próbuję się pozbyć rozstępów. Żeby krem się dobrze wchłaniał, trzeba rozmasować skórę, żeby poprawić w niej krążenie... w tym celu kupiłam takie rolki do masażu z gumowymi wypustkami (zawsze to szybciej ;) ). Mogę jeszcze tylko napisać, że codziennie widzę zmiany na wadze. Pozytywne ;) A więc do rzeczy... Po wewnętrznej stronie ud zaczynają mi się pojawiać siniaki. Na początku były to malutkie kropeczki, ale coraz bardziej się powiększają. Zastanawiam się czy to od tych rolek do masażu (może zbyt dużo wkładam \'serca\' w ten masaż ;) ) czy też takie siniaki mogą powstawać przez nadmierny wysiłek mięśni bądź zbyt mocne ich napinanie (ćwiczę do bólu - jeśli mogę to tak ująć). Niezbyt ciekawie to wygląda... jeśli ktoś mi podpowie który z czynników może mieć na to wpływ, to będę mogła trochę z tym odpuścić. I czy przez takie naciąganie mięśni mogą powstawać rozstępy? Zauważyłam, że jest ich coraz więcej :( właśnie głównie po tej nieszczęsnej wewnętrznej stronie ud. Nie chciałabym zaprzestawać ćwiczeń - jeszcze nie spaliłam tego, czego mam zamiar się pozbyć. Z innej strony jakoś nie mogę się przekonać do tego, że to rolki powodują takie siniaki. A więc... potrzebuję rady :) może ktoś już się spotkał z takim czymś? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. :)

Pytanie nr 1 --> jakie ćwiczenia i jaką dietę stosujesz? Też spróbuję :P Odpowiedź nr 1 --> na mój babski rozum może to być spowodowane intensywnymi ćwiczeniami, zwłaszcza, jeśli zaczęłaś z dnia na dzień. No i bardzo prawdopodobne, że zbyt mocno masujesz tymi rolkami :) To do siniaków. Jeśli chodzi o rozstępy - masaż powinien je likwidować, tak więc nie wiem :O

Gość mi sie wydaje....
ze za mocno sie tymi rolkami masujesz i to od tego!

Diety nie polecam... nie należy ona do tych \'zdrowych\'... i wiem, że zaraz ktoś mnie za to zjedzie - jem raz dziennie i bynajmniej wtedy się nie objadam do upadłego - normalny posiłek. Dla mnie to jest coś na porządku dziennym już od dawna - marne jest życie studenta ;) często nie ma czasu zjeść więcej niż raz dziennie i wprowadziłam to w praktykę na co dzień. Ćwiczeń uprawiam dużo... podzieliłam to na kilka \"działów\": - aerobiczna 6 Weidera (zwiększam kiedy poczuję, że dam radę więcej... tydzień temu robiłam 2 serie po 10 powtórzeń... wczoraj 1x10, 1x15, 1x20) - rower (w powietrzu ;) także w miarę własnych możliwości) - biodra i pośladki (zestaw 5 ćwiczeń) - uda i nogi (2 ćwiczenia) - hantla (4kg, 4 ćwiczenia - biceps, triceps i 2 rodzaje ćwiczeń na mięśnie, które ujędrnią piersi... nie wiem jak się nazywają, ale chodzi o te koło pachy, które łączą ramię z klatką piersiową) - pośladki (zestaw 7 ćwiczeń, które wykonuję po 4, gdyż działają tak mocno, że więcej chyba nie da rady ;) ) Liczby w nawiasach kwadratowych oznaczają minimalną ilość dni w tygodniu, w jakich uparłam się wykonywać dane ćwiczenia. Dodać mogę tylko to, że jak zrobi się cieplej to zacznę biegać i ze względów czasowych zrezygnuję z roweru w powietrzu. Testowałam wiele ćwiczeń i wybrałam te, które najbardziej \'czuję\', że skutkują. Na początku zajmowały dużo czasu... nie miałam sił ich wszystkich robić. Ale z dnia na dzień jest dużo lepiej :) nie dość, że idzie mi to wszystko szybciej, to jest jeszcze jest lżej i ewentualnie mogę dodawać jakieś ćwiczenia nie z \'grafiku\' na dany dzień (np. 5 a nie 4 ćwiczenia z działu :D \'pośladki\') bądź zwiększać ilość serii... Chętnie się nimi podzielę, jeśli ktoś byłby zainteresowany. Mam je zapisane w prostym, krótkim i jasnym języku. Co do ewentualnego zjechania mnie za dietę... jeśli schudnę tak, jak planowałam i zobaczę, że nie tyję po środkach antykoncepcyjnych, to oczywiście troszeczkę ją zmienię. Nie jestem gruba, ale należę do typu \'gruszki\' i mam problem z tymi miejscami :) nie zamierzam się wpędzić w jakąś chorobę jak anoreksja czy coś... co to, to nie :P do tego mi daleko i tak zostanie. Witaminy uzupełniam. A siniaki to chyba rzeczywiście od masażu. Nowe rozstępy pewnie od schudnięcia... W ogóle moja skóra zawsze jakoś była podatna na siniaki i blizny... wystarczyło małe zadrapanie i zawsze zostawała blizna :/ cóż... taka skóra. Nie ma co się łamać :D za XX lat i tak wszystko będzie pomarszczone :D a tymczasem wystarczy, że w wakacje będę mogła spokojnie pokazać się w bikini :) Pozdrawiam :)

Gość Problem z siniakami
Mam prawie 19 lat. Od zawsze mam problemy z siniakami. Robią mi się bardzo łatwo i praktycznie nie było dnia w moim życiu, żebym nie miała żadnego. Kiedyś zdarzało się nawet, że na całym ciele miałam po 30-40 siniaków, wziętych nie wiadomo skąd. Rodzice mieli przez to problemy, bo były nawet podejrzenia, że stosują względem mnie przemoc. Pomijając problem estetyki, to zastanawiam się, czy łatwo pojawiające się siniaki nie są jakąś chorobą. Może mam cieńszą skórę niż powinnam? Bardzo łatwo zrobiły mi się też na nogach rozstępy, chociaż nie spełniam żadnego z wymagań (brak uwarunkowań genetycznych, stała waga, bardzo wolny wzrost organizmu). Czy można to jakoś powiązać i ustalić, czy to może być coś poważnego?

Gość elaa

Polecam kompresy Flex, to jest polska marka Sanity. Mi się bardzo fajnie sprawdzają takie okłady przez cały rok. Zimą i jesienią to używam najczęściej żeby zbijać gorączkę , ale już wiosną i latem najczęściej taki okład sprawdza mi się przy leczeniu różnych obrzęków – kontuzje, stłuczone kolana i nadgarstki, opuchlizna itd. Ogólnie to kompres można przygotować sobie na zimno ale też na ciepło (w mikrofalówce).

Gość dawid

Na bóle pleców to ciepły kompres Flex jest lepszy niż najmocniejsze proszki przeciwbólowe. Zdecydowanie warto!

Gość gość

WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!! WON ze spamem SREEKS!!!