Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieniska85

Dobre maniery

Polecane posty

Gość Nieniska85

Hej :) Czy wam też się wydaje że dobre maniery w traktowaniu kobiet odchodzą w przeszłość? Chodzi mi o różne drobne przyjemności, którymi kiedyś mężczyźni obdarzali płeć piękną. Nie wiem czy to przez równouprawnienie, czy może ogólne zdziczenie obyczajów, ale jakoś to chyba ostatnio zamarło :( Pytanie czy ma szansę wrócić ;)

Gość bambarara
ale o jakie dobre maniery ci konrketnie chodzi?? szczerze mówiąc to wole poświęcić jakieś głupie puszczanie w drzwiach czy całowanie w rękę na rzecz tego żeby obie płci były traktowae równo (na rynku pracy np.)

Gość Nieniska85
Ale to się chyba nie kłuci, prawda? :) Od całowania w rękę jeszcze nikt nie stracił pracy ;)

Gość xxxaxxxxaaxxx
sa rozne sovoir vivre. w pracy to kobieta otwiera facetowi drzwi jak on jest na wysokim stolku chyba ze ja sam przepusci

Gość chyba zalezy w jakiej kto
sie wychowal rodzinie . Np u mnie w domu bylo nie do pomyslenia, zeby facet siadal w obecnosci kobiety, dopoki ona mu tego nie zaproponuje.Tak samo mlodsza osoba przy starszej I chocby dlatego draznia mnie faceci rozparci np w tramwaju na krzeslach przy stojacej kobiecie, albo mlodzi przy starszych. Ja takiego faceta skreslam, bo niejest z tzw. mojej sfery. Komus to zachowanie moze nie przeszkadzac, mnie tak. Nie uznaje tez palenia na ulicy, glosnego chichotania w miejscach publicznych , nie mowiac juz o bluzganiu. Szczesciem tak sie sklada, ze moi przyjaciele akurat pochodza z podobnych domów.

Gość a po cholerę maniery
jak dla ponad 90% wystarczy kasa ? :D

Gość taka prawda...
"Dobre maniery" w traktowaniu kobiet rzeczywiscie odchodza do przeszłości. Wynika to głównie z tego, ze zdecydowana wiekszosc kobiet przestała na nie zwracac uwagę. Teraz znacznie bardziej licza sie inne sprawy, i to nie tylko jak juz ktos napisał kasa. Wazniejsze od dobrych manier sa przebojowosc, smiałość itp..