Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem wiec pytam

Czy musze placic podatek w Polsce za 2007 rok?

Polecane posty

Gość sama nie wiem wiec pytam

Pracowalam w 2007 roku w Anglii w okresie czerwiec-wrzesien-czy musze w Polsce rozliczac sie z US ? i placic tutaj rowniez podatek?

Gość
nie musisz .

Gość kasieak
Oczywiscie ,ze musisz!!! Nowa ustawa o unikaniu podwojnego opodatkowania mowi o tym, ze jesli pracujesz caly rok podatkowy poza PL to rozliczasz sie tylko w kraju opodatkowania. Ale jesli w roku podatkowym pracujesz w kraju i poza granicami to musisz sie rozliczyc, niestety. Nie musisz sie rozliczac jesli w 2007 nie pracowlas w PL. Ale w momencie jak odliczysz kwote wolna od podatku, diety itd mozesz wyjsc na zero:) Glowa do gory. Poszukaj na necie jak sie rozliczyc i policz!!! Zrodlo Gazeta Prawna i US

Gość kasieak
Sciaga: pracowalam w UK od 6-8 w UK, Polska nie pracowalam = rozliczam sie tylko w UK; pracowalam w UK 6-8 i w Polsce tez w 2007= rozliczam sie w PL (odejmuje diety, kwote wolna od podatku, skladke oraz podatek zaplacony w UK). Pamietaj ,ze jesli zarobilas kwote wolna od podatku w UK mozesz sie ubiegac o zwrot podatku, ale wtedy w rozliczeniu dla US w PL nie mozesz odjac podatku zaplaconego w UK)

Gość norek30
mam dwa pytania: 1. pracowałem w UK od marca do listopada 2007.Rozliczyłem się w Anglii i dostałem zwrot podatku.Czy muszę się jeszcze w Polsce rozliczyć? 2.Dostałem zwrot podatku z Anglii ale czekiem na adres gdzie już nie mieszkam w Anglii.Nieodebrałem go bo mnie tam nie ma.Co teraz zrobić?