Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gackowata

szukam inf. o pierscieniu dopochwowym Novaring.

Polecane posty

ktoras z was uzywala????? w necie nic konkretnego na ten temat nie znalazlam ..

Plastry antykoncepcyjne > Plastry antykoncepcyjne przykleja się na skórę brzucha, uda, pośladków lub zewnętrznej powierzchni ramienia. Hormony - estrogen i progestagen - są uwalniane stale przez okres siedmiu dni i przenikają przez skórę do krwiobiegu. Plaster zmienia się co tydzień, zawsze w tym samym dniu. Po przyklejeniu trzech plastrów następuje siedmiodniowa przerwa, podczas której pojawia się krwawienie. Z plastrem możesz kąpać się i brać prysznic, ale musisz uważać, by nie miał kontaktu z kosmetykami i olejkami, ponieważ mogę one spowodować jego odklejenie. Objawy uboczne pojawiają się rzadko i są praktycznie takie same jak w przypadku innych środków antykoncepcyjnych zawierających estrogen i progestagen, ale może też dojść do podrażnienia skóry. Stosowanie plastrów nie przynosi dodatkowych korzyści. Pierścień dopochwowy > Pierścień dopochwowy to cienki, elastyczny krążek, który jest zakładany do pochwy na okres trzech tygodni i w sposób ciągły uwalnia stałe dawki hormonów. Po trzech tygodniach następuje siedmiodniowa przerwa, podczas której zwykle pojawia się krwawienie. Objawy uboczne, przeciwwskazania i ryzyko związane ze stosowaniem pierścienia dopochwowego są zasadniczo takie same jak w przypadku innych środków antykoncepcyjnych zawierających estrogen i progestagen. Stosowanie pierścienia dopochwowego nie przynosi dodatkowych korzyści. :p

Gość balalajka
hey... slyszalam o tym pierscieniu ... w Polsce jeszcze tego niema ale mojej znajomej w ngli przepisali ...podobno badzo niewygodne ja jednak wole tabletki

Gość kati2424
NOVA-RING NOVA-RING dzis bylam u mojego gin i zaproponowal mi wlasnie te krązki NOVA-RING mowil ze sa bardzo skuteczne. przez pewien okres byl w USA i tamtejsi ginekolodzy ponoc najczesciej polecaja wlasnie NOVA-RING kupilam, jak sprawdze to napisze cos wiecej

Gość kati2424
dostepny w polsce od marca tego roku

Gość moniiiiiiiiii
Stosuje go od tygodnia, jest wogole niewyczówalny, mój chłopak podczas stosunku również go nie czuje, korzyscią jest to iż nie musze pamietac o tabletkach, ktore przechodza przez caly układ pokrmowy co powoduje u mnie nagłe tycie i ból wątroby, wymioty i bole głowy. czuje sie naprawde dobrze i co zauwazyłam łaknienie jest mniejsze. tak wiec polecam!

Gość nogfa
ja mam ale nie wiem czy dobrze wlozyłam bo nie jest ciagle w jednym miejscu i to mi troche przeszkadza. dziewczyny napiszcie jak u was

Gość Ewa85
Witam. Czy ktoś z Was wie jak się powinno stosować owe krążki? Czy jeśli zacznę je w środę o godz. 22 to mam je przestać stosować dokładnie 3 tygodnie po, tez w środę o godzinie 22? A kiedy zacząć nowy krążek? Ma być tydzień przerwy, ale czy to znaczy, że powinno się zacząć nowy krążek 7ego czy 8ego dnia?

Gość Aniaaaaa83
Do Ewa 85: Przerwa jest tak jak w pigułkach: 3 tygodnie + tydzień miesiączki, czyli np. wyjęłaś w piątek i w następną sobotę zaczynasz. Co do godziny to nie wiem, chyba powinno być o tej samej porze, ale na wszelkie wypadek możesz zrobić tak że zakładasz w np w tę sob.rano, a wyjmujesz po trzech tygodniach w piątek wieczorem. Oczywiście zaczynasz w 1. dzień okresu, a nie obowiązkowo w sobotę ;)

Gość skorpio18
A ile kosztuje to cudo? I czy naprawdę jest skuteczne?

Gość kamilok24
witam!!! co do nova ring to miałam i używałam 3 miesiace...prawie wszystko oki... skutkow ubocznych prawie zadnych..takie jak przy tabletce ale szczerze to nie to mnie najbardziej martwilo, raczej wieczna myśl "czy ja go wogole jeszcze mam " to mnie najbardziej rozpraszało przy stosunku...no i zadna korzysc ...:) ...a to ze lekarze to proponuja to poprostu maja z tego korzysc finansowa :)...moj naprzyklad na sile chce mi wmowic ze zastrzyk na 3miesiace, ale ja mysle o czyms takim jak implanon...przed jego wszczepieniem chce brac tbletki ktore maja za zadanie sprawdzic czy nadaje sie moj organizm do tego..wiec nie wiem sama co robic tabletki tego nie chce podrawiam i pamietajcie o tym ...kazda z nas jest inna... to wazne aby sie nie wszystkim sugerowac ..

Gość estrelanna
używałam NovaRing ponad pół roku (przerwałam ze względu na przerwę w dawkowaniu hormonów- co ponoć i tak było głupotą,bo Nova zawiera bardzo małą dawkę hormonów). skutków ubocznych prawie żadnych, wyczuwania ringu praktycznie też nie,w zależności jak go zaaplikowałam.Jak wsunie się go daleko, niewyczuwalny w ogóle podczas sexu.Można go w czasie stosunku wyciągnąć i po 2 godzinach nawet znowu zaaplikować (przedtem opłukać pod bieżącą wodą).Przerzuciłam się na tabletki nowej generacji,całkowita nowość na rynku,przytyłam 3 kg! Jednak tabletka idąca przez cały układ pokarmowy -niedobra sprawa.Wracam do krążków.Nie trzeba o nich pamiętać co dzień.Aha, i lekarz zawsze mi przypomina, 30 dni trzymać go min.w środku,do 33 dni.Potem 7 dni przerwy.Wtedy organizm się uspokaja,hormony nie skaczą.Polecam! naprawdę dobre,ale każda antykoncepcja jest indywidualną sprawą,organizm organizmowi nie równy.pozdrawiam

Gość ktoś wam tu
zle napisał , nie jest dokładnie tak jak na pigułkach , czyli nie kończysz w piątek a zczynasz w sobotę , to ma byc ten sam dzień , czyli jak kończysz w piatek to wkładasz też w piątek Zresztą w ulotce jest to dokładnie opisane

Gość
a ja polecam wkładke (spiralke) mam ja juz 2 lata wychodzi 11zl

Gość mam na zbyciu jedno
Używałam go prawie rok i było ok, nic nie czułam, że jest w srodku, mój mąż też, byłam zadowolona. Jest to srodek antykonc. z najmniejszą iloscią hormonów na rynku. mam na zbyciu jedno opakowanie, bo kupowalam zawsze po 3 sztuki, a 4 m-ce temu zrezygnowałam z antykoncepcji. Mogę odstąpić za 20 zł

Gość Lamai
Hej, używam krążka, jestem bardzo zadowolona. Libido w normie, zero zmian w wadze :) Czy info z góry o krążku nadal aktualne? Chętnie odkupię :) Do kiedy ważny?

hej, używam krążek od pół roku , a od ok. 2 miesięcy garściami tracę włosy....Gin powiedział że to od krążka i polecił zajść w ciążę ... Miałyście kłopoty z włosami po tym krążku?

Gość młoda1989
a jak już sie używa krążka to mąż może kończyć we mnie? przy tabletkach tak robiłam a teraz nie wiem.

Gość gość
kotka20093 mam pytanie, bo ja także chcialam spirale, ale moja pani ginekolog ze względu że nie rodziłam, odradziła mi to, Co to za spirala za 11 zł i czy jestes już po porodzie ? :) Pozdrawiam ;)

Gość gość
Stary temat. Po co podnosisz. Chodziło o to, ze wychodzi 11zl na miesiąc.

Gość gość
Nie rodziłaś ale używasz.Niech ci wypisze receptę ,bedzie ulotka,przeczytasz i będziesz używac.Jest to pierscień o grubości4mmi średnicy 40mm.Składasz go i wkładasz do c*pki i nosisz 20dni.Wtedy bezpiecznie używasz c*pki z kończeniem w tobie.Powodzenia

Gość gość
Sprzedam 3 krążki dopochwowe gdyż nie są mi już potrzebne. zakupiłam je 2 tyg. temu. Odsprzedam krążki w cenie 100 zł. Kosztowały 139 zł. Proszę pisać na adres email majkaa_k@poczta.fm