Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ówka

test ciążowy na czczo i jakiej firmy?

Polecane posty

Gość ówka

jak w pytaniu -jaki test polecacie ,jakiej firmy, czy trzeba go robic rano na czczo czy o kazdej porze dnia po jedzeniu?

test ciązowy robi się z rana, naczczo a firma raczej jest nieważna..

Gość czcza
czemu na czczo?

wtedy najwieksze stezenie bHCG w moczu. ( bHCG świadczy o ciązy)

Gość czcza
ja slyszlaam (i czytalam w ulotce) ze najwieksze stezenie jest w porannnym moczu-slowa nie bylo zeby na czczo a robilam ich kilka w swoim zyciu. ze niby jedzenie wplywa na poziom tego hormonu? troche to dla mnie nie jasne jest. co innego gdyby ciaze wykrywalo sie na poziomie cukru.. autorko- jak pojdziesz do apteki obojetnie jaki test kupisz maja taka sama czulosc. przy czym zaznaczam ze czulsze i najdokladniejsze sa testy z krwi. test z moczu robi sie mniej wiecej po tygodniu od ewentualnego zaplodnienia przy czym najwieksza pewnosc uzyskasz robiac w dzien kiedy powinnas miec miesiaczke a jej nie masz.

Gość ówka
dzieki! dzis kupie i zrobie test jestem juz ponad 2 tyg.po planowanej miesiaczce (mam nieregularne) ale zastanawiam sie czy zrobic go od razu czy jednak rano?

Gość czcza
mysle ze w takiej sytuacji nie ma znaczenia. jesli jestes w ciazy to ci to wyjdzie. dla pewnosci po paru dniahc powtarza sie test

Na czczo?? Pierwsze słyszę! Większość (jeżeli nie wszystkie) testów które dziś można nabyć w aptece można robić o dowolnej porze. Jeżeli robi się go PRZED terminem spodziewanej miesiączki to wtedy lepiej rano bo jest większe stężenie hormonu i tyle.

Gość ówka
zrobilam dzis ten test ,jest ujemny ,ufff!!!!! mam male plamienia wiec pare dni i powinno z dosc duzym poslizgiem sie zaczac @.....najwyzej po niedzieli pojde do lekarza

Gość ówka
acha i ten test lepiej robic rano z moczu porannego nie tyle wazne jest zeby na czczo byc co fakt ze mocz po nocy jest lepszy do badania na ulotce tak napisane ale mozna tez w dzien zwlaszcza jak juz jest dawno od miesiaczki

Gość Olka./
Ja polecam badanie z krwi bHCG. Koszt ok. 30 pln Wynik prawie 100 % i nie trzeba być na czczo. pozdrawiam

Gość KoteczkaBdG
witam mam taki mały problem; ponieważ poleciałam do Anglii 4 miesiące temu dokładnie to 27 sierpnia od tamtej pory nie mam okresu,ale jeszcze przed samym wylotem był i zanikł od tamtej pory. Raz już miałam taką sytuację,że nie miałam przez cały rok lecz w tym momencie ani razu nie współżyłam,bo nie byłam gotowa na tracenie dziewictwa;więc od miesiąca mam stałego partnera i w sumie kochamy się od dłuższego czasu mam małe podejrzenia co do tego by być w ciąży i dziś kupiłam test mój pierwszy w życiu boję się go zrobić,ale skoro mam małe podejrzenia,że jestem w ciąży ale przez fakt iż zanikła mi miesiączka to czy powinnam go wykonać jak najszybciej czy raczej poczekać do dnia kiedy powinna wystąpić?Proszę o szybka odpowiedź pozdrawiam

Gość gość
TxpRCziIbRXIf6QEeJDwa798